Inrikesflyg

2 juli 2011 22:54
Visningar: 1996
Hej,
Efter att ha blivit inspirerad av Rikset tråd har så även vi tänkt besöka Filippinerna.
Vi har bokat flyg (oxå genomAOB travel) till Hong Kong den 22 dec. (Fantastiskt pris:19453:- för hela familjen). Tänkte stanna i Hong Kong ett par dgr.

Vad jag sedan har fått fram blir det billigare (och snabbare) att ta flyg till Caticlan via Manila (ca 5h inkl mellanlandning) istället för att först åka till Cebu och sedan ta flyg vidare till Boracay. Blir skillnad på drygt 2000 skr för vår familj + att det blir svårt att hinna med planet samma dag.
Men sen undrar jag när vi ska från Boracay till Tagbilaran? Måste vi flyga via Manila? Hur långt är det emellan Boracay och Bohol?
Cebepacific har inte ngn typ av flygluffning? - Hade ju varit idealiskt!!
Jag har som sagt läst trådarna... Men jag tar ändå tacksamt emot mer boende/aktivitets- förslag. Både på Boracay och Bohol. Alona studios familjerum verkar ju kanon!
Ngn som har varit på Puerto Princessa? Är det värt ett besök? (Vi ska vara iväg den 22/12-17/1 inkl. Hong Kong).
Mkt tacksam för svar!
Mvh Cissi
4 juli 2011 04:40
Hej Cissi,

Från Boracay--Bohol är det enklast att flyga från Cariclan--Cebu seair 35 min. sen ta båten över till Bohol & Panglao. 1,45 tim med ocean Jet eller Supercat.
På Boracay brukar jag bo på Villa Creselda, dom har stora familjerum m kylskåp. välj nya delen.

//Micke
5 juli 2011 16:34
Hej Cissi,

Precis, det går ganska många fler flights från Manila till Caticlan. Då blir det gärna lite billigare plus att det blir lättare att kombinera med andra flights. Kan definitivt rekommendera nyår på Boracay!

Man kan tänka sig
Manila -> Caticlan (eller Kalibo)
Caticlan -> Cebu (och Bohol)
Cebu -> Puerto Princesa
Puerto Princesa -> Manila

Kanske? Alla flights finns med Cebu Pacific.

Puerto Princesa:
Det händer inte så mycket i Puerto Princesa. Man åker vanligtvis dit för att komma ut i Honda Bay. Kan rekommendera ett besök på Starfish Island (google bildsök: "honda bay" palawan)

Väl i Puerto Princesa kan man ta bussen upp till El Nido och se Bacuit-arkepelagen. Kanske en av världens vackraste ställen? (google: bacuit archipelago) Var isåfall beredd på att vägen upp dit är dålig så bussturen på nio timmar är krävande. Man kan flyga från El Nido till Manila med SEAIR (www.flyseair.com). Man kan också ta båten från El Nido upp till Calamian Islands (google: coron palawan) och sedan flyga därifrån till Manila. Flygplatsen heter Busuanga.

Väl i El Nido finns tre turer för island hopping med reglerade priser. För de turer som går till Small och Big Lagoon rekommenderar jag att hyra ett par kajaker i El Nido och be båtmännen ta med dom på båten. I Big Lagoon släpper dom av er uppströms. Då lägger man sig ner i kajaken med fötterna i det varma turkosblå vattnet och glider med strömmen ner genom lagunen. Sen paddlar man upp igen och gör om det tills man ledsnar.

Så här såg det ut när vi gjorde det:
http://bit.ly/mpkeUY

Vi var där när dom spelade in Robinson. Båtmännen fick inte köra in till inspelningsplatserna, men ingen kunde hindra oss att paddla in med kajakerna ;-)

I Small Lagoon kan ni lägga er ner och titta upp bland träden. Har ni tur ser ni apor. Så ligger man där och guppar runt tills båtmännen blir rastlösa.

Tips och trix:
Om ni inte redan gjort det, rekommenderar jag att gå till närmaste bibliotek och låna de senaste utgåvorna av Lonely Planet Philippines (tionde utgåvan, maj 2009) och The Rough Guide to the Philippines (andra utgåvan, 2007). Där står alla sevärdheter, alla priser, deras rekommenderade boende uppdelat på prisklasser (ni vill förmodligen ha midrange), matställen, transporter, restider o.s.v. Rekommenderar att använda guiderna för att planera er resa innan ni köper inrikes-biljetterna. Man vill helst inte köpa detaljerade resguider som de här för en kort resa, för att dom snabbt blir inaktuella. Man kan inte spara dom. Eftersom ni är ute såpass kort tid kan ni till och med låna och ta med böckerna när ni ska åka och lämna tillbaka dom när ni kommer hem. Alternativt kan ni gå in på www.lonelyplanet.com och köpa pdf-versioner av de kapitel ni är intresserade av (20 kr/kapitel). Vill ni bara se Manila, Bohol och Palawan blir det tre kapitel (Manila, The Visayas och Palawan), 60 kr istället för 160 kr. Låt oss gärna veta om ni gör det för pdf-er kan man ju maila till varandra. Inte för att jag skulle drömma om att uppmuntra till brott mot upphovsrättslagen =P

Hoppas något av det här hjälper!
Lycka till!
Av Rikset
7 juli 2011 23:15
Kul att man hjälpt till att inspirera!! När ni varit iväg får du mer än gärna dela med dig av lite erfarenheter. Tror ni kommer få det jättebra. Ha en skön sommar först!
7 juli 2011 23:35
Tack för kanonsvar!
Vi har bara bestämt oss för Hong Kong (5 nätter), Boracay (6 nätter) och Bohol (7 nätter). Har knappt en vecka kvar att spendera såvida vi inte stannar längre på Bohol? Ska man ha Bohol som "bas" och kanske göra 1-3dgrs utflykter därifrån?
Nyår blir på Boracay. Ngt speciellt som händer då? Tips på boende på Boracay? Det Micke namngav verkar vara bra!

Känner mig inte helt 100 på Puerto Princessa. Inte aktuellt att sitta på bussen i så många timmar med barnen! De är resvana men det blir ju en hel del resor ändå.

Lonely planet är redan beställd så vi inväntar den! (Brukar resa med den).

Absolut Rikset: Jag hör av mig när vi kommer hem: Nu först Sverigesemester!!
Tack!!
Mvh Cissi
8 juli 2011 21:43
Hej Cissi,

Filippinerna är katolskt så dom firar våra kristna högtider. Det måste man ha med i beräkningarna när man kollar på flygpriser. Alla filippinos som jobbar overseas vill hem på högtiderna.

Boracay är speciellt för det finns mycket resurser där. Räkna med bra fyrverkerier på station 1!

Man kan ju möjligen flyga fram och tillbaka till El Nido från Manila. Men man kan ju också spara det tills nästa resa. Ni kommer vilja åka tillbaka!
10 juli 2011 22:13
Tack för tipsen... Och ja, jag blir mer och mer övertygad att vi kommer vilja åka dit igen!
Mvh Cissi
Av Lasse79
11 juli 2011 19:50
Jag rekomenderarar en vecka i Elnido-Palawan också. Fantastiskt vackert där. Om budgeten tillåter alltså. Skulle rekomendera flyg till Elnido. Stanna där 4 dagar, sedan ner till Cacnipa Island http://coconutgarden.palawan.net/cont.html stanna där ett par nätter, sen båt ner till Sabang o undervattensgrottan för att sedan åka ner till PuertoPrincessa för att flyga vidare( vad jag såg av PP så tyckte jag inte där var mycket att erbjuda mer än extremt billig shopping på marknader.)
13 juli 2011 22:08
Hej Lasse79,

Cacnipa Island, visst ligger det utanför Port Barton?