Inrikesflyg Filippinerna

Av Bione
6 aug. 2010 21:49
Visningar: 5675
Vi är en familj som ska åka till Filippinerna (Panglao) i januari. Ska vara borta tre veckor och funderar på att även åka till Boracay innan hemfärd. Vi har redan bokat flyg till och från Cebu. När, var och hur bokar vi flyg till Boracay? Vad heter flygplatsen? Pris? Någon som har koll, för det har inte jag =)
Av Joker
7 aug. 2010 12:57
bäst att kolla upp cebu pacifics hemsida http://www.cebupacificair.com/ där kan man jämföra vilka priser som gäller på olika avgångar från cebu till boracay. flygplatsen på boracay heter caticlan. skulle inte rekomendera 3 veckor i panglao om man har barn med sig då kan dom lätt bli uttråkade eftersom panglao är exklusivt för vuxna som vill undvika trängsel och för mycket aktiviteter, enligt mig i alla fall. januari är högsäsong på boracay och kan bli för turistig men finns alla aktiviteter för båda vuxna och barn. skulle rekomendera att boka flyget till boracay från cebu så fort som möjligt då många reser dit under högsäsongen. för övrigt är boracay skit fint.
7 aug. 2010 17:56
Förutom Cebupacific kan ni även flyga med Air Philippines samt Philippines Airlines från t.ex Manila.
http://www.airphilexpress.com/
http://www.philippineairlines.com/home/home.jsp
Caticlan är definitivt det smidigaste alternativet. Själv köpte jag en billig biljett på plats vid ankomst i Manila (vilket, inför returen visade sig vara ännu billigare om man bokade 10 dagar i förväg). Från flygplatsen i Caticlan ta en motorcykeltaxi till hamnen sedan båten över till Boracay. Dessa är korta resor och kostar inte mycket.
Gå in på siterna ovan för att jämföra priser på flygbiljetter.
/M.
Av Bione
9 aug. 2010 09:30
Hej och tack för svar!

Jag har kikat runt lite på sidorna som rekomenderades och har fått lite mer koll på läget nu. Men igår berättade en bekant som brukar vara på Filippinerna varje vinterhalvår at det säkraste sättet att ta sig till Boracay från Panglao var att flyga via Manila. Hon hade hört att det var mycket krångel med rutterna direkt från Cebu till Caticlan? För mig låter turen via Manila som mycket krångligare, speciellt eftersom vi har två små barn med oss.

Är det ngåon som har erfarenhet av att åka från Cebu till Caticlan? Eller är det någon som vet vilken den vanligaste rutten är? Brukar man åka via Manila?

Hoppas någon kan hjälpa oss med detta!

Tack på förhand!
Av Jh
10 aug. 2010 21:59
Hej!
Har själv planer på en liknande resa i februari, två vuxna och två barn. Har du några tips att dela med dig av, flygbolag trevliga hotell mm så tar jag tacksamt emot!
11 aug. 2010 00:30
I våras va det 2:a gången jag gjorde rutten Cebu - Caticlan (boracay), har inte haft några problem alls. Håller med tidigare poster att jag inte skulle stanna på Panglao i 3 veckor.
7 - 10 dagar räcker gott och väl.
17 aug. 2010 20:28
Hej,

Ni kan ta båten över från Tagbilaran--Cebu.
Därifrån till Kalibo cebu pacificair alt Caticlan med Seair.

MVH Micke

Alona Studios.
Av Lacmat
22 sep. 2010 22:59
mars 2009 åkte vi
CEBU- CATICLAN VIA CEBU PACIFIC..

våran flygplats heter mactan international airport...
man kan åka direct flyg bara för 2000 kr...