Inrikesflyg, förseningar och El Nido med barn

30 okt. 2016 21:37
Visningar: 468
Hej!

Vi planerar just nu vår resa i vinter till Filippinerna och vi skulle behöva lite råd när det kommer till inrikesflyg och El Nido med barn. Jag har läst väldigt många forum och resebloggar i veckan och det skulle vara fantastiskt om någon som rest i Filippinerna har lite råd till oss. Vi kommer att vara borta i 16 dagar och flyger från Singapore med 6 vuxna och 2 barn (5år och 8år)

Vi börjar semestern i Boracay där vi hyrt hus för hela familjen. Efter det skulle vi vilja besöka El Nido för båtutflykterna och den fantastiska naturen. Jag har hittat flyg från Kalibo till Cebu och vidare flyg från Cebu till El Nido, men jag är lite orolig för tiderna.

1. Om vi flyger från Kalibo kommer vi att ha 2 timmar på oss i Cebu innan flyget till El Nido går. Incheckningen stänger 1timma innan avgång så det ger oss 1 timma att få väskor och ta oss till nästa gate. Hur är det med förseningar av flyg i Filippinerna? Jag har läst på en blogg att så gott som alla flyg är försenade, stämmer detta? Jag tittade på ritningen över Cebu och det ser inte större ut än Landvetter, så rent teoretiskt borde det fungera. Har något gjort denna resan och har erfarenhet av Cebu/Philippine airways?

2. Sedan undrar jag om någon gjort båtutflykterna med mindre barn? (vi har en 5-åring och en 8-åring med) Jag läst att båtresa C kan bli väl tuff för barnen och att man kan chartra en egen båt om man vill. Har någon gjort detta också?

3. Jag har också läst en del om maneter, sandflugor, sjöborrar och stenfisk. Är det någon som har erfarenhet av detta? Läser man på alla forum och bloggar kan det vara lätt att börja oroa sig speciellt när det är så långt till sjukvård. Jag förstår att chanserna är minimala men jag känner instinktivt att det är badskor och heltäckande simdräkt som gäller om man snorklar runt under båtutflykterna. (och på stranden också?) Hur har ni gjort när ni åkt med barnen? Har ni erfarenhet från El Nido i Januari?

Tack så mycket för all input på vår resa, Jag uppskattar all hjälp som vi kan få!

Tack!

Samuel
Av Php
5 nov. 2016 20:37
Det bör finnas fler alternativ om ni flyger via Manila istället.

Vi åkte tur a med vår 5 & 9 åring och hyrde egen båt gick hur bra som helst. Tur a går inomskärs. Mycket smidigare med egen båt då kan man anpassa resan precis hur man vill :) tur a var kanon.

Alla flyg är absolut inte försenade men flyg på morgonen har nog bäst chans att att funka bäst. Har flugit många gånger inrikes och vanligtvis funkar det ok men bättre o ha lite extra tid i marginal än för lite.. annars är flygplatsen på Cebu inte stor.

Ang punkt 3 så har jag i stort sett inte hört något om det du skriver det är ovanligt men någon mer har kanske mer input.

Bad på fastlandet åk till las cabanas beach ca 15 min innan el nido med tricikle riktigt bra.

Tips.. gå med i gruppen res & Upplev Filippinerna på Facebook :)
6 nov. 2016 21:58
Hej PHP,

Tusen tack för ditt svar!! Vi har nu bokat resan så att vi har en dag i Cebu för shopping på vägen till El Nido, men på tillbakavägen ska vi se till att ha god marginal då vårt flyg till Singapore går på eftermiddagen. Jag läste några bloggar om att Cebu air ofta var ganska försenade så det kändes som om det blev lite väl knappt med tid om det skulle bli någon försening.

Att chartra egen båt låter kanon. Vi är 6 vuxna och 2 barn så det känns som det bästa alternativet. Kul att höra från andra som varit i EL Nido med barnen!

Vi har fixat lite enklare boende men vi hittade "The Bird House" El Nido på facebook som ser helt otroligt ut. (på Las Cabanas Beach) Nu var de tyvärr fullbokade i Januari, men kolla in det:

https://www.facebook.com/thebirdhouseelnido/videos/1795822270694672/

När det kommer till kubmaneter så verkar det som om det finns i hela Asien från Thailand ner till Filippinerna och Indonesien. Jag vet att vi inte hade hört om det när vi var i Thailand för några år sedan, men nu har det varit en del incidenter där förra året. (Det kan också vara så att det rapporteras in mer nu) Jag kollade in klippet från El Nido där en av guiderna blev stungen så därför ville jag gärna höra med andra som varit i området. Jag har bara sätt 2-3 fall runt Palawan på nätet så chanserna är nog extremt små. Kolla från 5:40

https://www.youtube.com/watch?v=YOIeFUXsbGc

Tack för tipsen!

Samuel
Av Php
6 nov. 2016 22:15
Hej! Såg att du sökt in till vår facebook grupp, så jag släppte precis in dig! :) Hojta om det är nåt eller kika omkring, läs det fastnålade inlägget & ställ gärna frågor om det är något mer :) Mvh Jon

Ett litet kul tips att leta boende på är att använda googlemaps, zooma bara in tillräckligt i ex El Nido & där runtomkring så hittar man ganska många boenden & om man använder sattelitvyn ser man exakt hur det ser ut runtomkring, googlemapskartorna är fina i El Nido, på datorn funkar absolut bäst. Ang maneter & så ska det finnas någon tråd om det om du testar att söka i gruppen :)