Hyrbilsdeposition

28 apr. 2010 14:49
Visningar: 4561
Hej. Jag är på jakt efter hyrbil i Italien (Rom) till ett hyfsat pris och hittade en för ca. 2700 / vecka vilket var bra. Sen ser jag att depositionen är 1500 Euro vilket jag tycker är väldigt mycket. De pengarna vill man ju hellre ha till hands på semestern. Är det så överallt eller går det att komma undan billigare. Bilen det
gäller är typ Renault Megane så det är ju inte frågan om nån lyxbil precis. Detta var på Holiday autos.Skulle bli jätteglad för svar. Kanske tips på billig bra uthyrare. :-)
30 apr. 2010 17:31
Depositionsavgiften som egentligen inte är en avgift utan är en summa som på plats när du hämtar ut bilen oavsett var du hyr bilen reserveras på det kreditkort som man oftast är tvingad att ha för att över huvud taget få hyra bil, hur stor depositionen är skiljer sig däremot ganska kraftigt länder emellan och är ofta även olika när det gäller olika hyrbilsfirmor att hitta en firma nere i sydeuropa som inte tar ut nån deposition alls tror jag inte går men kanske finns det någon med lägre d avgift där kan säkert de vana italienresenärerna hjälpa dig.

Har för mig att hyrbilsfirmorna är litet mer nitiska både vad det gäller deponi och att det är väldigt viktigt att man dokumenterar ev. skador på bilen just för att skador där i Italien och då kanske framför allt Rom är vanligare än på många andra resmål men just det kanske andra kan svara på som är mer insatta,allt annat är ju som i övriga europa när det gäller att hyra bil förutom just vad gäller deponierna som tydligen är ganska höga enligt mina bekanta som ofta hyr bil där,men 1500 euro tycker även jag låter väldigt mycke.

Hoppas att du kan få hjälp av nån Italenfrälst människa här på forumet.
mvh. Bosse.
2 maj 2010 00:24
Tack ska du ha för svaret. Det verkar svårt att få något konkret svar på just detta med depositionen... Har för mej att jag läst nånstans här på forumet om nån hyrfirma som inte hade så mycket... men det var kanske inte i Italien.
Av Cechol
2 maj 2010 09:10
Ja Kajsa, tyvärr är depen i Italien dyr. 1500 EUR förstår jag känns, jag tycker att det låter högt men Holiday Autos är en bra leverantör som samarbetalar med hela världens hyrbilsfirmor. Testa gör en ny sökning och ta en annan bil och se sedan vad depositionen blir, för ibland kan det variera beroende på vilken biluthyrare som just den bilen levereras av.

Lycka till... se till att du är väl försäkrad också! :)
16 juli 2010 17:17
Kan meddela att vi klarade oss med 800 i deposition för 10 dgr.
Av Hkn
17 juli 2010 02:43
Hej Kajsa,

Holiday Autos hyr inte ut några egna bilar, utan fungerar som en slags broker som förhandlar till sig förmånliga villkor från olika biluthyrare. En kvalificerad gissning är att de inte har något eget system för deposition, utan adopterar EuropCars, Budgets eller Thriftys system och liksom bara passar dem vidare till kunden. Och sådana upplägg varierar förstås beroende på vart man åker men... det låter ändå lite märkligt att du ska behöva deponera en summa pengar då du hyr bilen.

Jag har aldrig varit med om något annat än att man reserverar summan på ett kreditkort (eller drar en blank slip som uthyraren förvarar tillsammans med sin kopia av kontraktet). Att något hyrföretag skulle vilja leka bank och förvara en massa cash, låter väldigt udda.

Har du frågat om det går att reservera beloppet på ett kreditkort? Fixar uthyraren det, så är det att föredra. Då belastar ju depositionen inte din likviditet under resan...

My two cents,

:: h ::
Av Jimmieh
17 juli 2010 12:13
Jag har beställt en hyrbil med Holidayautos för en vecka i usa. Då vill förhandlaren ha 100 dollar i deposition.
Men 1500 Euro skulle jag aldrig betala. Det är vell ungefär vad bilen kostar?
Låter som du har beställt en bil igenom italienska maffian :)
17 juli 2010 12:31
Nej,det var faktiskt också genom Holyday Autos. :-) Om man (när man är inne och söker bilar) klickar på "mer information" Ser man hur stor depositionen är. Den är olika stor hos de lokala agenturerna. (Avis,Maggiore,Europecar m.fl)