Hyra moppe

Av Sanmat
21 mars 2023 19:45
Visningar: 116
Ska åka till thailand i jan 2024. Var där senast 2018 och hyrde moppe utan problem då. Vad gäller idag? Läste nånstans att de skulle blivit lite hårdare på det där...
22 mars 2023 15:49
Hej. Moppen är en motorcykel, ska du följa lagen så ska du ha mc-kort. Men dom flesta uthyrarna bryr sej inte. Men poliserna i Thailand kollar fler o fler numera. Men hyr du så använd hjälm :-))
23 mars 2023 11:20
Hej, vi var i Thailand nu i januari och hade samma oro som du, men vi hyrde i Ao Nang och på Koh Tao, Koh Phangan och Koh Samui utan problem. Om polisen stannat oss eller om vi varit med om en olycka vet jag dock inte vad som hade hänt…

Blev stannad av polisen 2016 i Phuket och visade då bara mitt vanliga svenska körkort och fick åka vidare utan problem, men det var ju några år sedan.
Av Lattjo
15 maj 2023 06:51
Polisen är det minsta problemet.
Folk kör ihjäl sig som flugor på moppar i Thailand. Finns inget land i värden som är farligare att köra mc i.
Det finns ingen försäkring som man kan teckna som utlänning. Vilket kan ställa till det rätt ordentligt om något händer.
Folk får ta livet av sig precis hur dom vill. Men det är rätt billigt att åka taxi eller liknande och klart mindre risk för att förolyckas.
Av Zoega
24 maj 2023 18:32
Håller med lattjo, undvik att hyra moppe. Som egentligen är en motorcykel.

Ändå hyr jag alltid vad jag kallar moppe... Men jag är hyffsat rutinerad och har körkort. Svenskt körkort duger inte utan internationellt körkort krävs vilket jag inte har ordnat...

Sist, i april blev jag stoppad i en kontroll på phuket... Fick massor med beröm för min seriösa hjälm. Har alltid med egen då hyrhjälmar är både omysiga och obekväma och kag vill ha en fullfacehjälm.
Fick berätta vad den kostade och var jag köpt den osv för den imponerade polisen.
Kanske överdrev priset med faktor 12 men det kändes rätt...

Fick frågan om jag druckit alkohol men svarade att eftersom jag är svensk dricker jag inte när jag ska köra.
Det höll han med om.

Nu hade jag också fått syn på lastbilen där dom lastade upp moppar och började bli lite nervös...

Då kom frågan om körkort...
Naturligtvis svarade jag och började leta efter det svenska körkortet, tänkte att går det då går det.

Polisen tyckte då att, it's okey, you can go.

Jag är övertygad om att hjälmen övertygade honom att jag hade allt i ordning...

Min väninna hade stannat straxt efter kontrollen och berättade att hon helt saknade körkort men polisen stoppar aldrig en thailady...

Vet inte riktigt vad jag ville säga men var försiktig med "moppe" i thailand!
Av Rodde97
29 maj 2023 23:26
Jag var där i Mars och blev stoppad av en MC polis , han fråga efter kk och jag visa upp svenskt bil kk och då sa han varför är det inte translate international driver lic. Jag sa sorry och fick böter på 500 b på en polis station sedan köra vidare. Du kan dricka 1 öl och andvänd hjälm .