Hyra hus i Sri Lanka?

7 mars 2017 01:53
Visningar: 1740
Undrar om någon har erfarenhet av att hyra hus i Sri Lanka och kan ge lite tips?
Vi är 2 vuxna och 2 barn som kommer att vara där i 2 mån, feb-mars.
Tanken är att vi kommer att dela upp boendet på två ställen och utgå från dessa med lite utflykter.
Av Mlin_b
10 mars 2017 16:24
Hej!
När vi var där hyrde vi aldrig hus men kan tänka mig att det kommer bli underbart! Jag skulle valt ett ställe högre upp och ett vid kusten kanske. Kandy är en bra utgångspunkt för utflykter högre upp och kanske mirissa eller hikka längst kusten. Ni kommer hinna gör sjukt mycket saker om ni vill. Vi var där i en månad och kände att det var lagom. Ni kommer verkligen hinna får en "vardag" och ha det lugnt och skönt. Som jag känner så kanske det är lite länge att vara uppe i bergstrakten i en månad så ni kanske ska dela upp det på tre och hellre bo närmare kusten två "perioder" på olika ställen. Lättare att ha något att göra som inte är att åka och titta på grejer eller vandra när man när nära havet. Då kan man ju lätt döda en dag på stranden för det längtar man efter när man är uppe i bergen ;). Vi fick lov att besöka hotell med pool för att svalka oss.
Hoppas ni får en toppen resa!
MVH Malin
15 apr. 2017 09:30
Hej
Vi var på Sri Lanka julen 2015/16 och hyrde hus. Jag kan verkligen rekommendera det. Vi var 13 st så de husen vi hyrde är lite för stora för er. Men titta på airbnb och homeaway så hittar du säkert något som passar.

Mvh
Helena
Av Vinoka
18 apr. 2017 02:13
Hyrde hus i Yala med egna kockar och egen pool. Det låg i utkanten av
Nationalparken och vi fick verkligen uppleva naturen där. Rekommenderar verkligen att hyra hus.
6 juni 2017 13:36
Jag skulle helt klat hyra via airbnb!
Av Sobur22
28 okt. 2017 10:11
Hej - jag läser och läser... Vi är också en familj på fyra som nu har tagit beslutet att INTE åka till vårt älskade Kenya under januari och februari (detta på grund av valoroligheter och en oviss framtid). Vi har alltid haft Sri Lanka i bakhuvudet som ett möjligt resemål och undrar samma saker som ni andra gör här i forumet. Vi tänker också att hyra hus vore toppen men vi har absolut ingen koll på var på Sri Lanka man befinner sig bäst med två barn, 7 och 9 år. Jag läser vidare bland de trådar som redan finns men tar självklart emot tips och hoppas på svar på frågor som dyker upp för oss. Ville egentligen bara säga hej... det verkar som vi åker till Sri Lanka i januari :)
hälsningar Sofia, Anders, William och Oscar
Av Tobyt
28 okt. 2017 10:31
Maila mi Sri lanka expert (Logga in för att se e-postadress) om ni önskar hjälp.

Trevlig helg!
Av Vinoka
28 okt. 2017 10:53
Hej.
Vi hyrde ett hus när vi var där i Januari och det låg i utkanten av Yala nationalpark så vi var väldigt nära naturen. Vi hade egna kockar och en mysig pool fanns där oxå. Om ni inte gillar ödlor så är det inget för er välj då ett hotell istället men jättegod mat och trevlig personal.