Hurghada, 16 april 2012

Av Adno0on
27 mars 2012 01:06
Visningar: 2492
Hej! jag och min kära fru tänkte åka en tur till hurghada, så jag tänkte höra mig runt och kolla vad man verkligen inte bör missa.

sen hade jag hoppats på möjligtvis höra om någon känner till fisket på området?
Av Freter
27 mars 2012 12:09
Att snorkla är väl det man absolut inte bör missa ... men att resa på snorklingsutflykt med båt en blåsig dag rekommenderar jag inte, åtminstone om man inte har någotsånär kondis och orkar simma i vågor. Att snorkla från strand är perfekt!

Att äta egyptisk mat tyckte jag var kul att vi provade på när vi var där, t ex fallafelbullar med dippsås, tomat och gurksallad med små bitar friterat pitabröd i.

En av de muslimska stöttepelarna är att man ska ge till den som har mindre. De flesta egyptiska familjer räknar med att ge ca 10procent (sa vår guide) av sin inkomst. Så den rika ger till den som har litet mindre, som ger till den som har ännu mindre, som ger till den som nästan inte har någonting ...
Ett vanligt sätt att ge bort pengar är att ge dricks.
Min upplevelse var att man blir väldigt mycket vänligare bemött om man kan säga hej (marhaba) och tack (schukran tror jag), om man till försäljare vänligt säger "le shuckran" dvs nej tack (och tittar någonstans strax ovanför deras axel), om man dricksar, även om man bara ger litet varje gång - en hel drös endollarssedlar är att rekommendera.(Fast det känns fånigt att ge så litet).

Om ni känner att ni har tid och har kulturellt intresse så är både Luxor och pyramiderna fantastiska.
Just nu kanske inte Kairo är aktuellt (UDs rekommendationer) men Luxor är i mitt tycke absolut värt en resa. Att resa från detta sandiga ökenlandskap som Hurghada är tills man möter mer och mer grönska och så småningom får se Nilen! Att se de typiska nilbåtarna segla fram och att se Ibisfåglar var bara det en upplevelse. Att sedan se konungarnas dal, Luxor och Karnaktemplet. Helt makalöst!
27 mars 2012 12:26
Själva Hurghada har väl inte mycket att erbjuda tycker jag personligen förutom fina hotellområden stökiga och skitiga ytterområden men ett skönt hav att bada o snorkla i,däremot kan man ju ta en utflykt till pyramiderna i Kairo eller luxor vilket naturligtvis kan vara intressant.

Personligen tycker jag som sagt sol bad snorkling o fina hotellområden är vad som finns i Egypten om man inte är sjukt historieintresserad förståss för då kan man ju fylla ut ett helt liv, för mig som är normalintresserad och icke dement ännu (vilket frugan förvisso hävdar att jag är) så är ett besök vid de historiska platserna nog jag har inte mycket till övers för stenhögar, allt det andra jag vill ha vacker natur fina fiskevatten härliga vandringar och fina mysiga städer att strosa runt i finns av bättre kvalitet på andra resmål så de bitarna gör jag på annat håll.

Angående fiske så har jag ju varit ut på havet och vet jag att det är sjukt gott om fisk där men om själva fisketurerna så vet jag bara att de åker ut med turer därifrån men eftersom fjällfiske eller åtminståne flugfiske eller pimpelfiske är min grej så har jag aldrig kommit ut på nån fisketur där.

Som sagt det anordnas turer där sen vet jag inte hur seriösa de är det mesta dom gör där går litet på lösa boliner det mesta i Egypten om man säger så he he! för en tröksvensk som jag som vill ha litet koll och vill att det ska vara proffsigt och organiserat så kan man lätt få spunk ha ha!

Hoppas ni får en bra resa och skitfiske på dig!
mvh. Bosse/laplander.
Av Krezz
27 mars 2012 13:17
Som sagt så är snorklingen en rätt vanlig sysselsättning nere i Hurghada men vill man ha bra snorkling så bör man nog ta sig en bit bort från själva stan ut med båt eller en tripp söderut till t.ex. Sharm el Naga. Jag vill på intet sätt ta glädjen från de som är nöjda med snorklingen inne i Hurghada men det är faktiskt en ganska stor skillnad mellan strandsnorklingen där och de alternativ som man kan nå med båt eller buss. Åker man hem från Röda Havet utan att ha snorklat på ett "riktigt rev" så missar man en stor del av den upplevelsen. Sen är en dag på en båt, ute på Röda Havet ,en helt underbar upplevelse i sig även om man inte snorklar men kanske har tur att stöta på t.ex. delfiner och sköldpaddor.

Sen är väl kvällspromenader på stan, shoppandet om man så vill eller att ta en eller annan pilsner på nån uteservering den vanligaste sysselsättningen om man nu inte reser till Kairo eller Luxor men då faller ju inte tipsen inom ramen för sysselsättningar "i" Hurghada.

För egen del så är det tidiga mornar och tidigt i säng på kvällen (vilket jag definitivt inte gillar härhemma) för att på så sätt få så mycket som möjligt ut av den ljusa delen av dygnet så därmed har jag inte så stor koll på nattlivet så det överlåter jag åt nån annan att bedöma.

Det arrangeras även stadsrundturer där man får besöka bl.a. moskéer och kyrkor och man kan väl tycka vad man vill om denna typ av utfärder men man får deinitivt se lite mer av "Egypten" än det tillrättalagda innanför AI-hotellens murar.

Man kan ta en tur till New Marina och spana lite bland affärer och restauranger, en tur till Sekalla eller sola, bada och njuta vilket nog är den största "aktiviteten" i Hurghada. Är man i Sekalla så kan man, vilket vi brukar göra, ta en sväng till Café del Mar som är en restaurang som drivs av två tjejer från Göteborg som serverar god mat i en fräsch och trevlig miljö.

Fisket har jag ingen aning om även om jag vid ett antal liveaboards sett hur besättningsmännen drar upp både det ena och det andra som sedermera hamnat på tallrikarna, dock inte min jag gillar inte fisk!
27 mars 2012 18:46
Hej! Kom hem från Hurghada i lördags efter två härliga veckor. Vi bodde på Arabia vilket var över förväntan och personalen var underbar, maten god och området fräscht och fint. Vi gjorde 5 utflykter under vår semester. Vi tog inrikesflyg till Cairo och titta på pyramiderna, sfinxen, egyptiska muséet, koptiska kyrkan, synagogan och den lokala marknaden. Vi blev hämtade med buss på hotellet så det var service hela vägen med guide och reseledare och mat ingick, allt för 1500kr/pers. Vi tog en safaritur till öknen och beduinerna vilket var en upplevelse om du inte gjort det tidigare, en heldag med mat och samma service för ca 270kr/pers. Vi tog en heldag med snorkling, vilket är ett måste när man är vid Röda havet, heldag med snorkling på 2-3 platser och mat för ca 270kr/pers. Eftersom där inte var några delfiner i sikte den dagen så tog vi ytterligare en dag på havet och fick se ett helt stim med delfiner. Sista utflykten vi gjorde gick till Luxor med buss. Verkligen en heldag...från 05.00-23.00. Vi såg Konungarnas dal, Karnak templet, Hatshepsut templet och ett annat tempel. Vi fick mat, guide, buss och reseledare hela dagen, allt för ca 550 kr/pers. Vi bokade allt med ett Egyptisk företag för både resebolagets och hotellets utflykter var dubbelt så dyra. Om du vill göra detsamma så kan du maila (Logga in för att se e-postadress) och få en offert och boka innan ni åker. Företaget heter Secret of Egypt Tours, finns även på FB. Deras hemsida blir färdig om några dagar. Hoppas ni får en trevlig resa!
Av Hathor
27 mars 2012 21:29
hej de finns så ofantligt mkt skrivet om denna plats,så det finn ingen anledning att återupprepa..
sök på hurghada eller egypten högst upp till höger i sökrutan så får du alla info du behäver--
lycka till--
m
Av Krezz
27 mars 2012 22:43
Citerat från hathor:
hej de finns så ofantligt mkt skrivet om denna plats,så det finn ingen anledning att återupprepa..
sök på hurghada eller egypten högst upp till höger i sökrutan så får du alla info du behäver--
lycka till--
m
Fast det finns ju många olika sätt att tolka och beskriva de upplevelser som man haft så jag är nog för att man frågar på och uppgraderar "gamla sanningar". Detta sagt i all välmening! =)
Av Adno0on
27 mars 2012 23:58
Ojjj så många intressanta svar man får här. Jag ska absolut ta vara på alla era tips och råd :)

tänkte dock på något annat här kan någon förklara uppdelningen av Hurghada, och jag skulle helst vilja att vi åker den 16/april från malmö eller köpenhamn, finns det tips på bra hemsidor och ska man köpa flygbiljetter försig och hotell för sig eller allt på samma plats?

hur mkt ger man dricks på dem olika områdena där.
där är så mkt man vill veta men har knappt tid att kolla eller tänka innan resan :(
Av Hathor
28 mars 2012 19:38
dricks,bakshich,ger man hela tiden vad helst man får hjälp med.o på matställen..10% är rimligt..många i turistbranchen lever på denna dricks,alla har inte vanlig lön utan tex bara mat o husrum,ibland bara mat...
Det finns nya o gamla Hurghada. äldsta delen heter el dahar,de ver ett litet fiskesamhälle från början ,nu är där bara hotell---
största stan i närheten Sakkala..där finns de mesta..också fiskrestaurandger som ni ej bör missa...
Håll i hatten o håll i er ,lätt att bli lurad,tja de e de...
lycka till
m
Av Adno0on
29 mars 2012 00:21
nu har jag fastnat halvägs. jag har hittat flygbiljetterna men hittar dock är det för många hotell att väja mellan är där någon som kan rekommendera någon bra
29 mars 2012 07:00
Jag vet inte om du vill bo på vanligt hotell eller resort men nu när vi var där i mars så bodde vi på Arabia azur resort och vi var helnöjda. Supertrevlig personal, god mat, fräscht och fint, mycket att välja på och de har ett eget snorklingsställe. Hela familjen vill tillbaka till Hurghada tack vare hotellet :). Arabia är hopkopplat med Bel air och Arabella och vi fick lova att bada i deras pooler och äta lunch på deras restauranger också. Hoppas att du hittar något som passar er.
Av Krezz
29 mars 2012 08:28
Kolla hotels.com de brukar ha några alternativ.
Av Hathor
29 mars 2012 10:44
Triton impire ett bra medelklass hotell,ett billigare alternativ i samma kedja,Empiere Inn..
ligger i el dahar,mitt i smeten ...
Av Krezz
29 mars 2012 11:43
Hurghada är uppdelat i 3 delar den norra Dahar som är den gamla och lugnare delen, Sekalla som ligger i mitten där det mesta hålligånget är och sist den södra delen som är är nånstans mitt i mellan lugn och hålligång. Så lite beroende på vilket liv du vill ha inom räckhåll så är min erfarenhet att, om man börjar från det lugna, Dahar, Södra delen och Sekalla är den ordningen som man kan ranka stadsdelarna.

Har själv bott ett par gånger på hotell Aqua Fun, ryktet säger dock att detta hotell tappat i kvalitet, som ligger i den södra delen av Sekalla med fart och fläkt på utsidan men otroligt lugnt och fridfullt på utsidan. Man får på så vis lite av varje och man bestämmer själv när man vill ha det.

Mitt tips, om du vill ha liv och rörelse så välj, Sekalla om inte ta nån av de andra med det "nya" i söder eller det "gamla" i norr.
Av Keiko76
29 mars 2012 12:44
Hej.
Det jag tänkte tipsa dig om är fisketur och snorkelturer eftersom jag har en god vän därnere som arrangerar sådana.

Om det är fiske du vill ha så finns det gott om fisk som det har nämnts tidigare, snorkling är något man bör uppleva för det är så unikt att se ett rev på nära håll. Det behövs inga förkunskaper förutom att kunna simma någorlunda ok. All utrustning tillhandahålls av arrangören.

Jag kan erbjuda dig via min kontakt nere i Hurghada prisvärda turer med med samma upplägg som resebolagen fast billigare. Jag kan ge dig ett pris som är långt under vad researrangören ger dig.
Du kan själv välja mellan olika paket och det ingår lunch och dricka på dom längre turerna, det finns kortare turer som ex båt med glasbotten där du ser revet under, den turen är 1-1-5h och inkluderat några snorkelstop. Prisexempel är 120EGP.
För en heldagsresa med fler stop för snorkling och ett besök till Paradise Island så är priset mellan 180-250EGP beroende på säsong.
Fisketur 230-300EGP utrustning ingår.
Du och din käresta fru kommer garanterat få en upplevelse som ni kommer minnas för all framtid.

Hör av dig på så berättar jag mer.
(Logga in för att se e-postadress) eller via min
facebooksida http://www.facebook.com/profile.php?id=100000425511683

MVH Oscar
Av Adno0on
29 mars 2012 19:07
Citerat från keiko76:
Hej.
Det jag tänkte tipsa dig om är fisketur och snorkelturer eftersom jag har en god vän därnere som arrangerar sådana.

Om det är fiske du vill ha så finns det gott om fisk som det har nämnts tidigare, snorkling är något man bör uppleva för det är så unikt att se ett rev på nära håll. Det behövs inga förkunskaper förutom att kunna simma någorlunda ok. All utrustning tillhandahålls av arrangören.

Jag kan erbjuda dig via min kontakt nere i Hurghada prisvärda turer med med samma upplägg som resebolagen fast billigare. Jag kan ge dig ett pris som är långt under vad researrangören ger dig.
Du kan själv välja mellan olika paket och det ingår lunch och dricka på dom längre turerna, det finns kortare turer som ex båt med glasbotten där du ser revet under, den turen är 1-1-5h och inkluderat några snorkelstop. Prisexempel är 120EGP.
För en heldagsresa med fler stop för snorkling och ett besök till Paradise Island så är priset mellan 180-250EGP beroende på säsong.
Fisketur 230-300EGP utrustning ingår.
Du och din käresta fru kommer garanterat få en upplevelse som ni kommer minnas för all framtid.

Hör av dig på så berättar jag mer.
(Logga in för att se e-postadress) eller via min
facebooksida http://www.facebook.com/profile.php?id=100000425511683

MVH Oscar
Hej Oscar! Absolut detta låter ju mycket intressant, vilka språk talar din kontakt ? och hur får jag kontakt med den personen?
Av Adno0on
29 mars 2012 19:08
Hej Oscar! Absolut detta låter ju mycket intressant, vilka språk talar din kontakt ? och hur får jag kontakt med den personen?
Av Krezz
29 mars 2012 19:20
Adno0on, är lite sugen på att höra vad du fick till för resa flyg och hotell?
Av Keiko76
29 mars 2012 19:40
Han talar engelska, ryska och en massa andra språk, dock inte svenska.
Du kommer i kontakt med honom genom att ringa honom när ni är på plats.

Kontakta mig via min mail så ger jag dig fler detaljer eftersom jag behöver veta var i Hurghada ni kommer bo.

MVH oscar
Av Adno0on
30 mars 2012 00:17
det låter ju jätte bra oscar, talar han arabiska oxå eller ?
Av Adno0on
30 mars 2012 00:20
Citerat från krezz:
Adno0on, är lite sugen på att höra vad du fick till för resa flyg och hotell?
har tyvärr inte bestämt hotell än men har hittat flyg biljetter för 4000 :- ca har du tips, det finns 2 hotell som är intressant 1: grand resort 2: sunrise resort. men det finns så klart 160 andra oxå som ska göra hela saken svårare
Av Krezz
30 mars 2012 00:26
4 000 kr per person, och vecka, eller för båda?
Av Adno0on
30 mars 2012 00:32
Citerat från krezz:
4 000 kr per person, och vecka, eller för båda?
ojjj nejjj 4000 1 vecka för båda
Av Keiko76
31 mars 2012 11:55
Ja han talar arabiska, han är Egyptier.
MVH
Av Adno0on
31 mars 2012 22:33
Citerat från keiko76:
Ja han talar arabiska, han är Egyptier.
MVH
detta låter perfekt :) jag tackar så mycket för hjälpen eller vänligheten .....

vi ska resa den 16/ 4 och kommer hem den 23/4 vi har bokat flygbiljetter men kommer inte riktigt överens om hotellet.
Av Adno0on
1 apr. 2012 00:31
SÅ nu som sagt är flygbiljetterna bokade men vi står och väljer mellan 2 hotell någon som vill lägga till någon kommentar:
1: The Grand Plaza Hotel
2:Sunrise Le Jardin ( Festival Riviera)

Adnan