Frågor ang, Hotell och annat i Hurghada

Av Bas_ta
23 jan. 2011 17:37
Visningar: 768
Hej!
Åker till Hurghada för första gången i april och undrar om någon har bott på hotell Elysees och vad ni i så fall tyckte om det.
Sedan undrar jag om det finns Hamam att besöka eller det heter kanske något annat i Egypten? Finns det någon ö att besöka och snorkla vid i närheten av Hurghada? Hoppas att någon kan svara på något av detta :-).
Bas_ta
23 jan. 2011 19:23
Hej!
Det var rätt länge sedan vi var i Hughada men vi bodde flera km söder om stan på El Samaka Beach Hotel. Rent och fint med egen privat strand.
Det finns tydligen en liten ö man kan åka till och dyka som heter Sharm El Naga http://www.iafrika.se/sharm+el+naga/
Vi nöjde oss med att fara ut med en vattenglasbottnad båt som tog oss ut på ett ev mitt ute i havet där vi kunde gå av och det var så grunt att vi stod där ett tag och kunde dyka därifrån direkt och se stiga på båten igen och fara hem.
Vi åt ofta på Grand Hotel på en libanesisk restaurang som också hade show och uppträdande varje dag. Faktiskt en mycket bra krog. Var också på deras Jungle Disco.
Det som var jobbigt var de stora gatorna med försäljarna och de jobbiga ryssarna.
Vi åkte också taxi en kväll till El Gouna och åt på en mysig restaurang och sedan besökte vi casinot där också.
Mvh Eva
Av Bas_ta
24 jan. 2011 09:43
Tackar för tipsen! Jag har förstått att Hurghada är mycket långtstäckt och att det är ganska långt mellan de olika områderna.
24 jan. 2011 17:03
Citerat från bas_ta:
Tackar för tipsen! Jag har förstått att Hurghada är mycket långtstäckt och att det är ganska långt mellan de olika områderna.
Att det är långt emellan men det gör inte så mycket, det är mycket enkelt att ta sig fram med de små minibussarna man bara kliver på och betalar en pytte summa, men se till att ha småsedlar och jämna pengar. De försöker lura en när de växlar annars.
Mvh Eva