Hur gör man egentligen med flygbiljetter?

Av Linb
22 aug. 2014 11:54
Visningar: 603
Jag och pojkvännen ska backpacka i höst/vinter och ska snart boka flygbiljetter osv. Det är första gången vi ska backpacka och vet inte alls hur man tar sig tillväga egentligen, vad är en s.k. öppen biljett? Är det nödvändigt? Och behöver vi boka flyg eller annat färdsätt ut ur landet för att få komma in i varje land? Måste vi med andra ord ha allting bokat och klart redan innan vi åker? Verkar ju som att många är spontana och tar det som det kommer..
Och om någon har tips på resmål så tipsa gärna :) Vi tänkte oss Thailand, Indonesien, Filippinerna och sedan antingen Burma eller Kambodja. Eventuellt Malaysia beroende på hur länge vi blir borta. Vilka länder hade ni inte velat vara utan?:)
22 aug. 2014 12:28
En öppen biljett är inte så vanligt eftersom de är dyra. Det betyder helt enkelt att man bestämmer hemresedatum senare, eller så skaffar man en ombokningsbar biljett (också dyrt).
Hotell behöver ni inte ha bokat innan om ni inte vill.

Många länder kräver att man har en returbiljett, t.ex. Thailand (även om thailändska immigrationspolisen kanske i praktiken inte själv följer det alltid).
Ni ska tänka på att era pass ska vara giltiga i minst sex månader för att komma in i t.ex. Filippinerna och Malaysia.
22 aug. 2014 13:21
Returbiljett krävs väl ändå inte? Snarare en biljett ut ur landet, sen om det är till ett grannland eller ert hemland spelar ingen roll.
Av Linb
22 aug. 2014 13:50
Tack för svaren!
Nej hotell tänkte vi inte boka i förväg, utan det var bara själva flygen eller hur vi nu ska ta oss mellan länderna vi undrar över. Att om vi flyger till Burma t.ex. från Bangkok, måste vi då ha bokat resan ut från Burma till t.ex. Malaysia innan vi kan sätta oss på flyget till Burma? Och sedan när vi ska till Malaysia, måste vi då ha bokat flyg redan till Indonesien för att få komma in?
Vi tänker köpa flygbiljetter från Sverige till Bangkok och sedan hem till Sverige eventuellt ifrån Hong kong så det kommer vi ju ha klart när vi åker, men måste alla andra biljetter också bokas för att få komma in i olika länder?
22 aug. 2014 13:55
Linb - varför kan ni inte boka alla biljetter innan avfärd? Jag antar att det är för att ni vill vara flexibla och ta det som det kommer och resa vidare när ni känner för det?

Tänk på att biljetter kan vara mycket dyrare ju närmare i tiden avresedatumet det är eller att det t o m är fullbokat.
Av Hille2
22 aug. 2014 13:56
En öppen biljett funkar inte i Thailand. Ni måste ha en resa ut ur landet. Kambodja kräver inget sånt, visum köps vid gränsen. I Malaysia får ni stanna 3 månader utan utresebiljett. Visum till Burma går att ordna i förväg på internet (går för Kambodja också) eller på deras ambassad i Thailand , vid gränsövergångarna är jag lite osäker på om det går. Filippinerna går att köpa på plats.
Av Linb
22 aug. 2014 14:13
Vi kan självklart boka allt innan vi åker (vi tänkte nog boka det mesta ändå) men vill precis som du säger kunna vara lite spontana, inte ha ett "schema" att gå efter och bli stressade utan kunna känna efter lite själv om vi vill stanna i 3 dagar eller 2 veckor.
Tack! Thailand tänkte vi ha utresebiljett ur då vi börjar där och endast ska vara på ett ställe innan vi åker vidare så det är smidigast att ha det bokat innan, vissa andra länder är däremot svårt att förutse hur mycket vi gillar det och hur mycket som finns att se/göra, då vi båda två varit i Thailand varje år men aldrig varit någon annanstans i Asien :)