Holliday Inn Silom Bangkok

Av Pytte99
26 mars 2010 20:47
Visningar: 589
Någon som har bott där?? Har bokat flyg med hotell första natten & vi funderar om vi ska bo där elr om vi ska åka vidare till Koh Chang direkt! Är det bra shopping i närheten? Vi flyger med Finnair den 11/12 så det är lååångt kvar. Är tacksam för tips!
26 mars 2010 22:23
Hej

Hotellet du pratar om ligger på Silom Road, i hjärtat av Bangkok business-, Shopping och nöjeskvarter.

Du har nära till chatuckak weekend market även kallad JJ, som är en av världen största marknader.
På denna marknad hittar du allt du söker, till en billig penning.
Men kom ihåg att marknaden är bara öppen lör/sön mellan k l08-18(glöm ej att pruta).

Holliday Inn ligger även bara några minuter från Shopping center som MBK, Emporium, Siam Square.

Om du vill uppleva riktig thaikultur kan du ta en promenad på 10 min till flodpiren, och där ta en båt och besöka Temple of Dawn, flytande marknaden, blomstermarknaden mm

Trevlig resa/Siam
Av Pytte99
27 mars 2010 08:05
Tack, det låter jättebra. Då kanske man skall ta två nätter innan man åker vidare.
27 mars 2010 10:40
Visst ligger Silom som område ganska "centralt" om man säger så, men jag skulle inte vilja säga att Holiday Inn ligger "mitt i smeten". Det finns inte mycket shopping i direkt i närheten eftersom Silom Soi 19 är en gata för Gem & Jewelry företag.
Detta hotell ligger vid Silom Soi 19 ungefär, dvs en ganska bra bit till närmaste Skytrain till fots. Närmaste är antingen Chong Nongsi eller Sala Daeng. Vill/Kan du gå 10-15min till Chong Nongsi eller 20-30min till Sala Daeng mitt i värmen? Givetvis går det att ta en taxi till Sala Daeng som ligger mera åt MBKs håll, men det är rätt mycket trafikstockning vissa tider. I Saladaeng har du Patpong Night Market, men jag avråder turister från att gå där om dem ska shoppa. Nej, slutsatsen är att det finns bättre hotell på annat håll.
27 mars 2010 11:12
Att ta sig runt i Bkk, kan jag rekommendera taxi...under alla mina resor till Thailand och Bkk.
Har vi aldrig haft några problem med trafikstockningar, dessutom är det jättebilligt.

Men om man nu är orolig att bli fast i trafiken, kan man försöka undvika att åka taxi mellan 16-18.

Det är då det ev kan vara lite mera bilar på gatorna....

Lycka till/Siam
Av Mpc
27 mars 2010 11:44
att ta sig fram i bangkok kan var trevlig om man nu väljer rätt man kan gå ta taxi tuk tuk Skytrain (BTS).Tunnelbana (MRT).Flodbåt,Buss Motorcykeltaxi läs lite här först och. Ni nu inte fördra att GÅ o trängas med folket på vissa tider gilla själv att gå. så läs av man skriver om bästa sätta att sig fram i bangkok http://www.ilovebkk.se/artiklar/60-guider/119-hur-du-tar-dig-fram-i-bangkok
27 mars 2010 13:14
Vi bodde 2006 på Holiday Inn på Silom Road - det tog ungeför 10 minuter att gå till närmaste Sky Train-station (vilket är ett MÅSTE i Bangkok). På kvällen blir Silom Road en enda stor nattmarknad (bort mot Silom Trade Village) - dit tog väl en kvart att gå. SIlom Trade Village är inte mycket att ha nu för tiden (besökte det redan 1990 första gången) men det finns en bra väskaffär där som heter Jinny's (de säljer mycket bra kopior på kända märken i äkta skinn) Jinny's har även en "affär vid sidan om" som kan få besöka om man frågar.... Hotellet var iallafall kanonbra med stort frukostutbud & trevlig personal och fina & fräscha rum.

Det finns även ett Holiday Inn på Ploenchit Road - bara ett fåtal meter till Sky Train-stationen (vi bodde på Intercontinental brevid) - det hotellet har ett kanonläge! Det tog oss 15 minuter att gå bort till MBK (ganska långsamt tempo) - de har nämligen byggt en gångväg under skytrain så man går i skuggan. Varuhusen Paragon och Central World ligger också nära!

Vi åkte 2006 raka vägen till Koh Chang med minivan som hotellet hade bokat åt oss! VI landade vid 15-tiden på Suvarnabhumi och det var gasen i botten i drygt 3 1/2 timme för att hinna med färjan. Det beror lite på hur sent ni landar med FInnAir om ni skall hinna - det tar ju även tid att flyga vidare inrikes... Kolla om det står på www.kohchang.se hur sent sista färjan går alternativt maila hotellet och fråga.

Det är bättre att ha några nätter i Bangkok på hemvägen och shoppa på ex MBK och Pratunam gatumarknad (öppet jämt) och kolla in Grand Palace & Chinatown.

Ladda ner Vagabond reseguide om Bangkok (gratis) - den är bra!
27 mars 2010 18:33
Hej Alla,

Med all respekt för Siams synpunkt om att alltid ta taxi i Bangkok då det är bekvämast. Vet att du har varit i Thailand ett otal ggr. Själv är jag inte heller nybörjare med 12 besök på 5 år. Du må ha haft tur under alla dina besök när du aldrig stött på trafikstockningar, men just trafiken är det värsta jag vet med Bangkok.
Sen det där med att Chatuchak Market (Talad JJ) ligger i närheten vill jag inte heller hålla med om. Från Holiday Inn måste man först ta taxi till Silom MRT (Saladaeng Skytrain) och sedan till Khampengphet MRT för att komma till Chatuchak Market. Den resan tar ca 20min (14 stationer) minst eftersom Khampengphet är nästsista station mot norr.

Jag måste tyvärr hålla med CajsaWarg om att Skytrain (och MRT för den delen) är ett måste rent logistiskt för att lättast ta sig från A till B i en så trafiktät stad som Bangkok.
Jag har bott på Jewelry Trade Center (JTC Building) på Silom Soi 19 som ligger alldeles i närheten av Holiday Inn. Jag fick alltid ta motorcykeltaxi för att undvika köer och ta mig smidigt fram till Sala Daengs Skytrain.
Av Pytte99
27 mars 2010 21:03
Tack för alla åsikter:-) Vad rekomenderar ni för hotell? Vi är en familj med 2 vuxna & 2 shoppingsugna tjejjer som är 14 & 11 år gamla. Vi vill alla bo i samma rum med ac. Vilket område är bäst för att slippa en massa transporter. Vi ska landa 07:35 så att antingen ta flyg till Trat alt buss/taxi ska inte vara några problem ner till Koh Chang samma dag för att hinna med färjan!? Det bästa e' antagligen att ta en natt i Bangkok på hemvägen.
Av Mpc
27 mars 2010 22:16
Citerat från pytte99:
Tack för alla åsikter:-) Vad rekomenderar ni för hotell? Vi är en familj med 2 vuxna & 2 shoppingsugna tjejjer som är 14 & 11 år gamla. Vi vill alla bo i samma rum med ac. Vilket område är bäst för att slippa en massa transporter. Vi ska landa 07:35 så att antingen ta flyg till Trat alt buss/taxi ska inte vara några problem ner till Koh Chang samma dag för att hinna med färjan!? Det bästa e' antagligen att ta en natt i Bangkok på hemvägen.
kan inte rekommendera er något hotel som tar så många i ett rum men det går bra o ta en lite buss ner till färjan som ta er över till ko chans o vidder till ert hotel sen när ni åter vänder till bangkok så går ni till Siam Discovery Center MBK Center eller se här vart ni kan gå på var http://www.thailandresor.se/shopping/

sen går det flyg ner till trat tar ca 40 minuter

mvh mpc
28 mars 2010 00:37
Hej Pytte99,

Jag favoriserar Sukhumvit-området ganska mycket, så jag är lite färgad av det.
Testa att kolla på Legacy Suite på Sukhumvit Soi 29. Fina stora, moderna rena rum och jag tror säkert dem har möjlighet att öppna en dörr mellan rummen. Jag har bott där ett antal ggr och sett att det finns dörrar (som är låsta givetvis) in till andra rum. Det måste finnas ett syfte med dem, typ för familjer. Fin pool utanför entrén. Rekommenderar Legacy Suite. 5min promenad till Sukhumvit MRT eller Asok Skytrain.

Har ni budget för Holiday Inn, så borde ni kolla annars med Centara Grand på Siam. Riktigt nice hotell. Ett av dem bästa jag bott på.
Annars kan ni kolla på Holiday Inn vid Chit Lom som MPC tipsade om. Ligger mera "mitt i smeten" än vad Holiday Inn Silom gör.
Av Bent
29 mars 2010 12:21
Hej!
Narai hotell på Silom road har fina och billiga familjerum. Har bott där 2 ggr tillsammans med dottern och hennes familj på
5 personer, De har båda gångerna fått familjerum med 4 riktiga bäddar + en extrasäng i ett stort rum till bra pris. Har bokat via Ving.
Skytrain går från Silom Road till MBK.
29 mars 2010 12:46
Hej,

Bara en kort notering att Holiday Inn på Silom Soi 19 och Narai Hotel på Silom Soi 18 nästan ligger mittemot varandra. Avståndet till närmaste Skytrain (BTS) är då lika långt...Men båda hotellen är schyssta!