Boende i Bangkok

Av Lisen_a
27 dec. 2016 12:08
Visningar: 1424
Jag och sambon har två dagar i Bangkok på hemresan (mitten av februari) och funderar lite på var man ska bo? Vi tänker oss inte speciellt mycket shopping, det blir nog mer om man råkar hitta något. Lägger hellre tiden på att uppleva staden och äta gott!
Vi har inte satt någon speciell budget men vill inte lägga en halv förmögenhet på ett rum man knappt kommer vara i. Har hört att Khao San road är där det händer saker men när jag letar runt själv så verkar det inte riktigt vara så enkelt...

Alla tips mottages tacksamt!
27 dec. 2016 13:00
Hej!

De två gångerna jag varit i Bangkok har jag bott i Sukhumvit båda gångerna. Rekommenderar Citrus Sukhumvit 13 om ni inte vill lägga överdrivet mycket pengar på boende, läget är endast några minuters gång ifrån skytrain som går hela tiden och tar er vart ni vill. Ett enkelt system att nyttja! Khao san är mestadels känt för party och backpacking, var själv aldrig där men det ska vara ganska livat av vad jag uppfattat det som.

Dock beror det på vad du vill göra, men jag kör på konceptet att bo nära en skytrainstation och åka till de ställen man vill till. På så sätt kan man bo nära affärer, restauranger och själva stadskärnan men ändå lätt och snabbt ta sig ut till andra områden.

Hoppas svaret var till någon hjälp!
Av Macho
29 dec. 2016 12:07
Hej.

Bossotel ligger granne med State Lebua, bara några minuters gångväg till skytrain.
Mycket bra frukost.

MVH Macho
Av Ansun
29 dec. 2016 13:16
Vi tycker bäst om att bo nere vid floden. Vi bodde på Centre Point Silom och tyckte det var superbra. Stor lägenhet med mycket bra frukost och nära till både skytrain och flodbåtarna. Bossotel är billigare och ligger alldeles nära.
Just flodbåtarna är en stor fördel att bo bredvid, med dem så tog vi oss smidigt till Kinatown för shopping, Khao san road och båttur i Klongerna för en billig penning.
Av Erik777
29 dec. 2016 15:45
Har bott på King Royal garden Inn senaste gångerna. Det är verkligen inte stans bästa hotell.
Men, det har har två fina fördelar. Det ligger på krypavstånd från Surasak BTS. Många hotell ligger "nära" en BTS. Detta är _NÄRA_
Det finns en pool på taket, trädäcket och solstolarna har sett sina bästa dagar, men utsikten är fin och det är inget fel på poolen.
Väldigt bra läge och pool för det priset :)

Dessutom så ligger flodbåtarna bara en BTS-station bort. Men med lite bättre budget så skulle jag kanske välja något av hotellen vid Saphan Taksin istället. Så bor man både direkt vid BTS OCH flodbåtar.