Hjälp och tips till familj som åker första gången till Thailand

23 nov. 2019 08:55
Visningar: 255
Hej!
Vi åker 29 Jan till Phuket och stannar till 13/1.
Vi består av 2 vuxna och 2 barn (4 + 8 år).

Har tidigare inte varit så sugen på Thailand då man hört så mycket om att det blivit sönderturistat etc, men nu fick vi tag i ett par riktigt billiga flygbiljetter så vi tänkte ge det ett försök.
Vi är ute efter att hitta de lugnare ställena, de utan en massa svulstiga megahotell och fulla ryssar. Heller inte de större partyställena lockar då vi har småttingar. Dock så är det såklart trevligt att kunna ha något att göra där man är och kunna hitta lite mysiga restauranger osv på kvällarna.

Har funderat på att lägga upp planen såhär -
Vi landar kl 15.00 på på Måndagen 30/1 och vad jag förstår så går det inga färjor ut till öarna så sent så hade gärna mottagit något tips på boende i phuket de första nätterna - alternativt om man skall ta en taxi direkt från flygplatsen till koh lanta? Man bör väl boka boende i förväg då det är nyårsafton.

Först hade vi tänkt koh Lipe, men dels är det rätt lång båtfärd och dels verkar det vara rätt trångt där.

Oavsett så ser planen ut såhär, jag har baserat detta på recensioner osv här på forumet bland annat:
Phuket1-2 nätter (nödvändigt ont??) - Koh Lanta ca 6 nätter(bra för barnfamiljer) - Koh Mook ca 5 nätter (bara ta det lugnt) - Phi phi Island 1-2 nätter (nära phuket samt verkar väldigt vackert, men mycket folk) och därifrån direkt till phuket och flyget (flyger hem 1700 lokal tid)

Vad tror ni om detta? Är det något vi missar? Bör man boka boenden i förväg med tanke på högsäsong och nyår? Samma med färjor?
Hur tar man sig lättast runt med 2 barn? Hyr man sån här mobbebil med chaffis? Känns inte riktigt som vi vill åka runt med dem på vars en moppe

Har ni andra tips eller så så är det väldigt välkommet!!
Av Erik777
23 nov. 2019 16:03
Det finns givetvis stora delar av Thailand som inte alls är sönderturistade. Men jag har en känsla av att de platser du nämner inte tillhör dem.
Av Tipp1
4 jan. 2020 18:47
Hej Koh mook var vi för 2 år sedan och 3 nätter räcker älskar ön underbar personal men lite göra typ 3 butiker. Pippi åker vi aldrig tillbaka vidrigt hur dom förstör ön var där för 10 år sen och för 3 år sen och förra året tyvärr ( var på snorkling tur och blåste så var tvungen att gå i land)😱
Lanta är vår favorit och i år ska vi till koh libong sen koh kradan sen lanta ☺ och lipe var vi för 8 år sedan och våra vänner har rått oss att inte åka tillbaka för våra minnen av ön kan inte förnyas med glädje för dom har förstört vår älskade strand 😥
Och när ni kommer ner så är det kinesiska nyåret och fullt med kineser ( inte min favvo) så boka om ni vill bo på ett speciellt hotell 🙂