Hjälp mig välja!

8 nov. 2009 22:15
Visningar: 351
Hej!

Jag och en kompis åker till Thailand i februari, hennes första gång och min 6:e gång, dock min första på egen hand utan familjen =)
Har dock ett problem. Ska åka Ao Nang, Phi Phi och sedan avsluta på en lugnare vacker ö. Funderar just nu på Koh Ngai, är det ett bra alternativ
eller är det någon som har ett bättre förslag. Har kollat på Mayalay Resort på Koh Ngai och det ser sååå mysigt ut!! Är det någon som vet något om det?

Tacksam för svar!!

Kram Elin
Av Walle
10 nov. 2009 11:48
Hejsan!
Jag har svarat på ett inlägg av Fiddi, rubriken Koh Hai
Läs det kan va ett litet tips
Tror att Koh Kradan eller Muuk är ett bättre alternativ (vad jag har läst mig till)

/walle
Av Loho
10 nov. 2009 12:49
Hej.
Har en favorit som jag alltid tipsar om nämligen Koh Jum. Mycket lugnt, trevligt folk och inte så mycket svenskar. En genuint äkta thailänsk ö där de som jobbar där nästan alltid kommer från ön. Kolla in sidan www.kohjumonline.com. Sidan uppdateras inte längre med det finns bra info om det mesta där. Bästa stranden är den längst söder ut där exempelvis underbara Joy Bungalow ligger. Lätt att ta sig till Koh Jum med båten som går från Krabi till Koh Lanta. Båten stannar en bit ut i havet och man blir upplockad i longtailbåtar.
PS. Stränderna är mycket finare i verkligheten än på bilderna på kohjumonline.

Ha en trevlig resa!
Av Begesk
10 nov. 2009 13:15
Vi skall till Koh Ngai, på rekommendation! Skall bo på Coco Cottage. Smaken är så olika. Testa därför själv! Vi kommer också på rekommendationer åka till Koh Mook samt ett par andra öa. Med rätt inställning tror jag ändå det blir bra.

Trevlig resa

Kram själv
Av Loppe
11 nov. 2009 00:36
Hej. mitt i mellan krabi & Phuket finns det 2 st öar som heter Yao yai & Yao noi vi var på Yao yai för 2 år sen (superlungt såg knappt några människor alls det är muslimska öar så alkohol serveras bara på resorterna (därav lugnet kanske) och det finns ett fåtal restauranter men vi hyrde mc och tog oss med longtail över till Yao Noi och där var det lite mera liv men bara lite. men det finns snorklingsturer och sånt som var väldigt bra och massa natur.. jag skulle nog rekomendera Yao Yai av dom två den är lite mera civiliserad.annars är koh jum som nån rekomenderade även ett bra alternativ (lite liknande).Trevlig Resa.
Av Begesk
11 nov. 2009 16:38
Ytterligare tips: Längre söder ut ligger Koh Bulone och enligt uppgift trevliga Pansand Resort. Den ön har vi fått så många rekommendationer att vi inte vill missa den. Liten ö, men mysig. Kolla "sökning" så får du mer info. Du kan också gå till hemsidan för http://www.bulone-resort.net/sw/0.html. Ett enklare ställe med "hyddor" och hängmatta vid stranden.
Vi kommer också att besöka Koh Lanta. Många älskar den ön ... men andra har en annan uppfattning. :=) Vi kommer själva att testa. Troligen finns där en härlig sol och kanske en kall öl.