Hjälp med resrutt..!

10 juli 2015 20:52
Visningar: 61
Hej jag har letat och letat men inte hittat nåt bra svar.

10 januari-20 februari -16 (6v) åker vi till bkk. vi är 2 vuxna och 2 barn på 2&4 år. Vi har 3 nätter på d&d inn vid khaosan road sen är vi planlösa. :)

Min tanke var/är att ta sig från bkk till trat och ut till koh chang, kanske nåt stopp där mellan om de finns nåt kul sen ner till kambodja och vidare till vietnam se saigon mm. Sen ville vi flyga tillbaka till phuket för att sen ta oss uppåt till bkk sista dagarna..

Tyckte detta verkade vara en bra rundtur' men jag sökte flyg mellan phuket och vietnam så är det hopplöst mellanlandningar och väntan jättelänge .:(
Så då undrar jag, finns det nåt annat sätt att ta sig eller måste man upp till bkk igen för att sen ner till phuket.?
Eller nån som har tips på bättre rutt ?
Vi har varit på phuket å luffat mellan öarna så det är inget måste men tänkte att det kunde va kul.
Hur länge behöver man i kambodja å vietnam ? Är mat å logi ok där med små barn .? Fixar man visum innan i thailand eller det går lika bra vid gränsen .?

Ja det blev lite långt men kanske nån som kan hjälpa med tips.
Vi är inga solpressare vi vill uppleva saker, vi vill inte bo på lyxhotell och färdas gärna med buss å tåg.
Av Hille2
11 juli 2015 11:05
Ni kan köpa visum vid gränsen till Kambodja eller fixa i förväg via internet. I Vietnam får ni stanna i 15 dagar utan visum förutsatt att ni har en utresebiljett inom den tiden att visa upp. Ni kan inte stanna längre än 30 dagar i sträck i Thailand, isåfall behöver ni ett visum alternativt att ni förlänger uppehållstillståndet på immigrationen.

Känns som om det blir väldigt mycket resande med så små barn, man de kanske är vana vid att resa. Skulle jag personligen välja bort något från resan så är det isåfall Kambodja till förmån för Vietnam. Phuket tycker jag också känns som en onödig omväg.

Sist - har ni bott på D&D förut? Det ligger mitt i smeten på Khao San road så räkna inte med så mycket nattsömn under den tid ni tillbringar där ;)
11 juli 2015 21:46
Nä vi har inte bott på just D&D men det ska säkert gå bra. det är bara 2 nätter för att landa och hinna boka nästa ställe.. kanske vi stannar i bkk längre vet inte.. ner mot floden bortanför khao san road verkar mysigt..
Tänker med att vi nog får skippa phuket. Tänker ca 2 veckor i thailand sen 1v i kambodja och 1v i vietnamn. eftersom vi åker tillbaka till thailand via buss så har vi 15 dagar (väl.?) till där och det räcker ju tills vi ska hem isåfall.
tänker kanske rayong, koh chang och trat på nervägen och chantaburi ,koh samet och bkk på vägen hem.. eller är rayong som pattaya.? för då vill jag inte dit..

men det bör räcka med 1v i vardera kambodja och vietnam eller finns det mer å se i vietnam.?? men förresten om man kommer in i vietnam med bussdå, får man inte stanna då om man inte har bussbiljett tillbaka.?
men kan man bli lurad vid gränsen.? kan man kolla upp innan vad det typ ska kosta så man vet.?
Av Hille2
11 juli 2015 22:06
Ja, ni får stanna i 15 dagar (in och utresedagen räknas) om ni kommer till Thailand med buss.

I Veitnam kan de vara kinkiga med returbiljetten men jag har för mig att man ska kunna boka en bussbiljett online mellan Ho Chi Minh och Phnom Pen. Eller varför inte flyga från BKK till Ho Chi Minh och sedan resa därifrån med buss till Kambodja och därefter ta sträckan med Trat, Koh Chang, Rayong ev mfl och avsluta i Bangkok?

Vad beträffar att bli lurad när man ska lösa visum till Kambodja vid gränsen så är det nästan oundvikligt att man blir av med en extra slant tyvärr, även om det inte handlar om en förmögenhet så är det ju trist.