Hej alla Thailandfantaster!

17 nov. 2011 12:25
Visningar: 392
Jag behöver er hjälp nu med lite funderingar. Ska för sjätte gången (brist på fantasti, jag vet) besöka Thailand. Jag har googlat och kollat runt men vet inte om jag blivit lite klokare och undrar därför ifall någon vänlig själ vill svara på mina frågor..

1. Hur tar man sig lättast till Koh Lipe, nu med tanke på att gamla flygplatsen är avstängd osv... Vi vill absolut flyga... Men till Hat Yai eller till Trang? Eller Langkawi?

2. Är Koh Lipe större eller mindre än Koh Mak? Var nämligen på Koh Mak i julas, och blev väldigt besviken. Absolut steeeendött och stranden var inget vidare. Är lite orolig att Koh Lipe ska vara lika lugnt nämligen..

3. När man sedan ska ta sig från Koh Lipe till Phi Phi eller Koh Lanta görs detta med en båt.. är det något som har erfaranhet av dessa båtar? Hur är de rent säkerhetsmässigt?

TUSEN TACK PÅ FÖRHAND!

/Hanna
Av Sierra
17 nov. 2011 13:26
1. Flyg med AirAsia eller Thai Airways från Suvarnabhumi Airport till Hat Yai. Även Nok Air och Orient Thai Airways flyger från Suvarnabhumi, nu när Don Mueang är stängd, till Trang. Om du flyger till Langkawi måste du flyga via Kuala Lumpur.

Tigerline Travel har transfer från Hat Yai och Trang till Lipe.
http://tigerlinetravel.com/

2. Lipe är en liten ö, ungefär som Mak, med härliga stränder. Se info här i min Guide: http://www.reseguiden.se/reseguider/koh-lipes-basta-strander-4396

3. När du lämnar Lipe mot Lanta/PhiPhi är det enklast att åka med Tigerline´s färjor. Du har info om färjorna i länken ovan. Det bokar du online eller i en travelshop på Lipe.
20 nov. 2011 16:16
Tusen tack för svaret! Väldigt tacksam och det känns lite lugnare nu. Har du något tips på boende för oss, vi är två par i 25-års åldern.

Vi landar i Bangkok vid 14:00, tror du att et går att flyga vidare samma dag så man slipper ta sig in till Bangkok?

Mvh/Hanna
Av Sierra
20 nov. 2011 16:39
Både Thai och AirAsia har dagliga sena flighter till Hat Yai som passar er.
Thai 18.05 och AirAsia 17.20.
http://www.thaiairways.com/
http://www.airasia.com/my/en/home.html

Dock måste ni övernatta i Hat Yai och åka till Pak Barra Pier för transfern till Lipe nästa dag. New Season Hotel ligger bra till med restauranger utanför dörren.
http://www.agoda.se/asia/thailand/hat_yai/new_season_hotel.html

Olika boenden på Lipe finner du här:
http://kohlipethailand.com/accommodation.php