HAWAII - hyrbil

Av Sago
30 nov. 2016 13:37
Visningar: 359
¨hej, jag har skirvit här tidigare och fått tips och råd ang min smekmånad på Hawaii 6-27 dec där vi ska vara 2 nätteri San Fransisco på vägen till Hawaii och 2 nätter i LApå vägen därifrån för att förkorta restid och jetlag något.

Vi ska vara 6 dagar på tre öar: Oahu där vi är en natt i Honolulu för att se Pearl Harbor ochåker sedan vidare och bor på North shore, Haleiwa.

Sedan Maui (Lahaina) i 6 dagar och slutligen Big Island i 6 dagar.

Min fråga är om man behöver hyra bil på samtliga öar och om det i så fall är bäst (enklast och billigast) att boka det hemma i Sverige eller på plats. Något tips på hur/vilken firma?

Vi har ännu inte bokat flygen mellan Oahu och Maui samt Maui-Big island. Det verkar vara Hawaiian Airlines och många avgångar, men är det bäst att ha bokat dessa två flyg redan istället för att vänta?

Några andra tips på aktiviteter/sevärdheter/restauranger/stränder/hajker etc på dessa tre öar tas emot tacksamt!!

Vänligen Sara
Av Hawaii
30 nov. 2016 16:31
Definitivt hyrbil på samtliga tre öar. På Maui och Big Island är det i princip ett måste om man inte vill vara helt låst till hotellet. På Oahu finns ett bra buss system ("The Bus") vilket funkar om man bara ska vara i Waikiki (och kanske hyra bil för en dag för en utflykt runt ön) men eftersom ni ska bo på North Shore kommer ni att behöva en bil. Bäst att ordna hyrbil redan från Sverige.
Ang. flyg - definitivt Hawaiian Airlines och fixa det så fort som möjligt också. Det blir bara dyrare ju närmre man kommer avgångsdatum. Inte så många flyg Maui till Big Island, så det kan vara bra att boka det av den anledningen också. Efter 15 dec är det högsäsong och flygen KAN bli fullbokade. Likaså med hyrbilar - begränsat antal och de kan helt enktelt "ta slut" om man väntar till sista minuten. Var på Big Island ska ni flyga till, och bo? Kona eller Hilo? Eller båda? Kan ge dig tips om jag vet var ni ska vara.
Sevärdheter - Maui: en fin biltur är Highway 340, nordväst från Kahului, längs kusten, samt givetvis "Highway to Hana". Tavaasa Hotel i Hana mycket trevligt för en måltid. Kör 10 miles "förbi" Hana till Haleakala National Park och gå hajk upp till Waimoku vattenfallet (drygt 3 km). Paia på vägen ut till Hana har en del trevliga restauranger.
Big Island: Pu'uhonua o Honaunau 40 minuter söder om Kona mycket historiskt, vackert och sevärt. På Hilo sidan har du en aktiv vulkan, dels huvud kratern Halemaumau uppe i Hawaii Volcanoes National Park (men bäst när det är mörkt), plus "The ocean entry" av aktiv lava väster om Kalapana (45-50 minuter söder om Hilo, Highway 11 till Highway 130). Drygt 6 km promenad på grusväg för att komma dit ut (eller man kan hyra cyklar).. "Scenic Route" c:a 4-5 km norr om Hilo, från Highway 19 med Hawaii Tropical Botanic Garden. Akaka Falls c:a 20 km norr om Hilo. Och mycket mera. Hjälper om jag vet var ni ska bo på Big Island, och när.
Av Sago
6 dec. 2016 14:53
Tack snälla för snabbtsvar! Missade själv helt att du svarat därav sent av mig.

Tack för hjälpen, vi har nu ordnat både flyg och hyrbil på din rådan! På Big Island flyger vi till Kona. Tänkte först bo på både Kona och Hilo men eftersom vi byter boende så pass ofta så kände vi att det var skönt att bara bo på ett ställe och istället ta utflykter med bilen till Hilo.

Vi är på Big Island 17-23 dec. Tack snälla för dina fina tips!
Av Hawaii
8 dec. 2016 03:38
Ja, det hörs ju bra! Beroende på ert program i allmänhet kan det nog funka bra om ni tar en heldagsutflykt till enbart HVNP (Hawaii Volcanoes National Park). Missa inte Kilauea Iki hajken och Thurston Lava Tube. Och en annan dag en heldagsutflykt via Highway 19 och Hamakua kusten till Hilo. Har du lust att se lite mera av Hilo sidan och träffas så kontakta mig. Jag bor c:a 4 svenska mil söder om Hilo.
Buss eller hyra bil Hawaii, Oahu!
USA Lilltant, 24 feb. 2019
Updaterad av Elcanario93 för 2 veckor sedan
5
Hej! Vi är två som åker till Hawaii Waikiki nu i mars. Och det vore skoj att se lite mer av än än bara Waikiki. Så är bussarna ok, vet att de ej kanske håller tiderna exakt som här i Sverige. Men kan man lätt ta en morgon buss till North Shore och hem på e.m igen? Vore skönt att slippa hyra bil. ...
Bra site för boende/hyrbil i USA/HAWAII
USA Manolito, 10 jan. 2008
Updaterad av Jessaxe för 11 år sedan
2
Hej, Jag undrar om någon kan tipsa om bra, billig och säker website där jag kan boka boende och hyrbil på Hawaii/ USA. ... Jessaxe: Bor i New York och använder mig alltid av www.expedia.com, vi bokar alla våra inrikesresor, hotell och hyrbilar genom dem. ... Joje_66: Sällan är en sida ...
Hawaii
USA Reseplanerare, 6 juni 2018
Updaterad av Sundahls för 1 år sedan
7
Hej igen! Nu börjar vår resa till Big Island att närma sig. Först en vecka på Kauai sedan 8 nätter på Big Island. Vi landar i Kona. Hyr bil och kör direkt till Hilo för 5 nätters övernattning. Vilken väg bör man köra? På väg 190 - 200 söder om Mauna Kea eller fortsätta på 190 som sedan övergår ...
Hawaii 2 veckor - vilka öar prioritera och tips på vilka ställen besöka
USA Sundahls, 22 nov. 2017
Updaterad av Reseplanerare för 1 år sedan
5
Vi planerar att åka till Hawaii 2 veckor nästa sommar. Vi är en familj med 2 barn, 13 och 9 år gamla. Vi funderar på ett upplägg med 3 öar, Maui, Big Island samt Oahu med 4-5 dagar på resp ö. Är det ett vettigt upplägg eller är det bättre att fokusera på 2 öar och vilka bör vi i så fall ...
3 veckor i Hawaii, vad ska vi göra och vart ska vi bo?
USA Aliceevelina, 15 jan. 2017
Updaterad av Hawaii för 2 år sedan
7
Hej! Jag och 3 kompisar har bokat en resa till Hawaii i april och vi kommer vara där i 3 veckor. Nu sitter vi och kollar lite på boenden och vi har också funderat på om vi ska ta och besöka några/någon mer ö än oahu (som vi landar på). Syftet med vår resa är att sola, snorkla, gå på utflykter se ...
Ö-hopp på Hawaii - Oahu, Kauai, Big Island(Hawaii) & Maui
USA Melinaav, 5 juni 2015
Updaterad av Worldofmarie för 4 år sedan
5
Hej på er! Jag och en vän ska spendera 2 månader på Hawaii november-december i år, och rutten är Oahu -> Kauai -> Big Island och slutligen Maui! Vi ska spendera två veckor på vardera ö, vi ska hyra bil två dagar på kauai och tre dagar på Maui. Nu till en av de många frågorna som cirkulerar hos ...

Hawaii USA, Nordamerika

Naturlig skönhet, tropiskt klimat, unikt djurliv, aktiva vulkaner, klart vatten och stora vågor. Hawaii är mycket populärt bland turister, surfare, biologer och vulkanologer.

Till Hawaii kommer många för att surfa eller uppleva den vackra naturen. Vita stränder, turkost hav och höga vågor, inbjuder till många blöta äventyr. Lär dig surfa, simma bland delfiner och dyk i det kristallklara vattnet. På land kan du komma aktiva vulkaner nära, se marken ånga och lavan glöda i mörkret. Sulfatbankar lyser upp i fluorescerande gult och allt kan ses från utsiktsplatsen i Kilauea Overlook. Du kan vandra i regnskogar eller snötäckta berg, se exotiska växter, besöka orkidégårdar och är du riktigt äventyrlig tar du dig hela vägen igenom djungeln och upp till en tio meter lång rutschkana, som tar dig ner igen i rasande fart. Waikiki beach och Pearl Harbour är för många ett måste. Förutom Honolulu på ön Oahu, finns staden Lahaina på ön Maui. Är du intresserad av historia är det hit du ska åka. I Hilo, som ligger på ön Hawaii, finns en underbar botanisk trädgård med hundraåriga palmer och vattenfall. Mat, shopping och nattliv finns det gott om i Honolulu. Hawaii är synonymt med paradis.