Hawaii

6 juni 2018 19:39
Visningar: 208
Hej igen!
Nu börjar vår resa till Big Island att närma sig. Först en vecka på Kauai sedan 8 nätter på Big Island.
Vi landar i Kona. Hyr bil och kör direkt till Hilo för 5 nätters övernattning. Vilken väg bör man köra?
På väg 190 - 200 söder om Mauna Kea eller fortsätta på 190 som sedan övergår till 19 och köra utmed kusten. Enligt Google maps skiljer det bara 30 min. På returen till Kona hade vi tänkt köra väg 11 men nu vet vi inte om vi kommer förbi där. Men vad säger du? Vilken väg är bäst att ta sig från Kona till Hilo? Kan även berätta att vi från Hilo har bokat en tur med Arnotts till Mauna Kea.

Om du har tid och ork får du gärna ge förslag på mysiga trevliga matställen eller annat att besöka. Är det någon speciellt Hawaiiansk mat eller dryck man bör smaka? Vad tycker du är det bästa med Big Island?
Många hälsningar från Sverige
Av Hawaii
6 juni 2018 22:10
Highway 19 Waimea till Hilo utmed kusten tar lite mera tid men är mycket vackrare än Highway 200 ("Saddle Road"). Om man tar Saddle Road kommer man upp till c:a 1800 meter över havet och man kör mellan Mauna Kea och Mauna Loa = mycket imponerande natur. Alltså 2 helt olika upplevelser. Men ni kommer ju att uppleva det med Arnotts tur upp till Mauna Kea så jag hade nog tagit Highway 190 Kona till Waimea och sedan Highway 19 till Hilo.
Café 100 I Hilo har definitivt "local food". Säg till dem att ni är på besök och be dem att rekommendera "local food". Farmers' Market (Mamo Street, Hilo) antingen onsdag eller helst lördag är en upplevelse. Café Pesto bara ett par dörrar längre bort har mycket god mat. Om ni kör ut till Pahoa och har middag på Kaleo's kommer ni att se hela himlen upplyst av vulkanutbrottet bara c:a 5 km därifrån. Nog bäst att boka bord.
8 juni 2018 23:48
Tack för fina tips. De skall vi verkligen testa.
Av Hawaii
9 juni 2018 01:25
Om ni drar er ut till Pahoa så vill jag nämna att Pahoa i dagens läge är i princip en "återvändsgränd". Highway 137 (till Kapoho helt stängd p.g.a. lava (och Kapoho har totalt förstörts av lavan den senaste veckan). En National Guard/polis checkpoint vid korsningen Highway 137 och 130 vid Pahoa tillåter endast de som bor i området att passera. MEN efter mörkret lyses hela himlen upp av det nuvarande vulkan utbrottet i Leilani Estates (en dryg kilometer från mitt hus!). Ses tydligt från Pahoa.
20 juni 2018 22:18
Vi är för tillfället i Hilo och undrar om det fortfarande är säkert att åka till Pahoa? Funderar att följa din rekommendation ovan och åka ner och äta middag på Kaleos.
Citerat från Hawaii:
Om ni drar er ut till Pahoa så vill jag nämna att Pahoa i dagens läge är i princip en "återvändsgränd". Highway 137 (till Kapoho helt stängd p.g.a. lava (och Kapoho har totalt förstörts av lavan den senaste veckan). En National Guard/polis checkpoint vid korsningen Highway 137 och 130 vid Pahoa tillåter endast de som bor i området att passera. MEN efter mörkret lyses hela himlen upp av det nuvarande vulkan utbrottet i Leilani Estates (en dryg kilometer från mitt hus!). Ses tydligt från Pahoa.
Av Hawaii
21 juni 2018 00:36
Definitivt inga problem, och det blir en unik upplevelse så gör det absolut! Ni kan också försöka att köra Highway 132 så långt det går. D.v.s. ta vänster vid trafikljuset vid Highway 130 & 132 (finns bara ett trafikljus) och kör så långt det är möjligt (=tillåtet), Har personligen inte varit där sedan maj så jag vet inte vad situationen är i dagens läge. (Och jag befinner mig f.n. själv i Chiang Mai - kommer hem tisdag e.m.).
En annan fantastisk upplevelse - ta en tidig morgon båt från Hilo längs kusten ner till Kapoho där lavan flyter ut i havet. Eller en helikoper tur!
Av Hawaii
21 juni 2018 00:39
Noterade just att jag gjorde ett misstag ovan - korsningen vid Pahoa är mellan Highway 132 (INTE 137) och Highway 130. (Highway 137 går längs kusten, från Kapoho till Kalapana och är f.n. helt stängd p.g.a. lavan).
21 juni 2018 01:17
Tack, då satsar vi på det.
Buss eller hyra bil Hawaii, Oahu!
USA Lilltant, 24 feb. 2019
Updaterad av Elcanario93 för 2 veckor sedan
5
Hej! Vi är två som åker till Hawaii Waikiki nu i mars. Och det vore skoj att se lite mer av än än bara Waikiki. Så är bussarna ok, vet att de ej kanske håller tiderna exakt som här i Sverige. Men kan man lätt ta en morgon buss till North Shore och hem på e.m igen? Vore skönt att slippa hyra bil. ...
Checka ut & in bagaget till Hawaii!
USA Lilltant, 5 feb. 2019
Updaterad av Gurragg för 15 veckor sedan
8
Hej! Är det någon som vet om man behöver checka ut & in bagaget igen vid mellanlandning i USA när man bokat hela resan, Göteborg-Hawaii/Honolulu? Tänkte på om man då behöver mer än 3.30 tim mellanlandning kankse..?? Tackar för svar!! /Maria ... Gurragg: Hej, Som tidigare skrivet måste du ...
Vulkanutbrott på Hawaii - risker
USA Sundahls, 13 maj 2018
Updaterad av Schnappi för 44 veckor sedan
19
Vi ska åka till Hawaii i mitten av juni och oroar oss nu lite pga det pågående vulkanutbrottet, någon som varit/är på Hawaii och kan berätta lite mer om läget än vad som går att läsa på nätet? Vi ska bl.a. åka till Hilo, är det säkert eller borde vi styra om planerna? Tacksam för all info. ...
Hawaii 2 veckor - vilka öar prioritera och tips på vilka ställen besöka
USA Sundahls, 22 nov. 2017
Updaterad av Reseplanerare för 1 år sedan
5
Vi planerar att åka till Hawaii 2 veckor nästa sommar. Vi är en familj med 2 barn, 13 och 9 år gamla. Vi funderar på ett upplägg med 3 öar, Maui, Big Island samt Oahu med 4-5 dagar på resp ö. Är det ett vettigt upplägg eller är det bättre att fokusera på 2 öar och vilka bör vi i så fall ...
Hawaii - Ta sig mellan öarna
USA Svala, 31 maj 2017
Updaterad av Svala för 1 år sedan
3
Hej! Vi åker fem veckor till Maui i vinter och funderar på att lägga lite tid på någon av de andra öarna också. Är det bara flyg mellan öarna som gäller? Och var bokar man billigast i så fall? Eller går det att ta sig med båt till någon av de närliggande öarna? ... Svala: Tack! ... Worldofmarie: ...
Familjeresa till Hawaii juli 2017
USA Ceccis, 6 juni 2017
Updaterad av Ceccis för 2 år sedan
5
En hel månad med familjen på Hawaii, Big island och Oahu. Tips & råd? Jag har varit på Hawaii två ggr, men då som barn och ung vuxen. Nu ska resten av familjen få uppleva detta paradis! Någon med tonåring som ska dit samtidigt? ... Ceccis: >Citerat från Hawaii: >Hörs bra med Hilo och Waimea! En ...

Hawaii USA, Nordamerika

Naturlig skönhet, tropiskt klimat, unikt djurliv, aktiva vulkaner, klart vatten och stora vågor. Hawaii är mycket populärt bland turister, surfare, biologer och vulkanologer.

Till Hawaii kommer många för att surfa eller uppleva den vackra naturen. Vita stränder, turkost hav och höga vågor, inbjuder till många blöta äventyr. Lär dig surfa, simma bland delfiner och dyk i det kristallklara vattnet. På land kan du komma aktiva vulkaner nära, se marken ånga och lavan glöda i mörkret. Sulfatbankar lyser upp i fluorescerande gult och allt kan ses från utsiktsplatsen i Kilauea Overlook. Du kan vandra i regnskogar eller snötäckta berg, se exotiska växter, besöka orkidégårdar och är du riktigt äventyrlig tar du dig hela vägen igenom djungeln och upp till en tio meter lång rutschkana, som tar dig ner igen i rasande fart. Waikiki beach och Pearl Harbour är för många ett måste. Förutom Honolulu på ön Oahu, finns staden Lahaina på ön Maui. Är du intresserad av historia är det hit du ska åka. I Hilo, som ligger på ön Hawaii, finns en underbar botanisk trädgård med hundraåriga palmer och vattenfall. Mat, shopping och nattliv finns det gott om i Honolulu. Hawaii är synonymt med paradis.