Hawaii

3 aug. 2013 15:55
Visningar: 1041
Om ca en månad kommer jag och min sambo att resa runt i USA i fem veckor, och avsluta med lite drygt en vecka på Hawaii.
Vi hade inte tänkt att planera så mycket i förhand, utan ta det mesta "som det kommer". Men nu känner jag ändå att jag vill börja fundera/planera lite, framför allt vad gäller vecka på Hawaii - för att få ut så mycket som möjligt av tiden där!
Vi kommer till Honolulu i slutet av september och kommer då spendera 2-3 dagar på Ouhu, förmodligen Waikki beach, eftersom det verkar vara någonting man "måste" se.
Sedan vet vi inte riktigt vart vi ska, har funderat på Maui..

Det vi söker är egentligen lugn och ro, helst ett ställe som inte är FÖR exploaterat, men ändå tillräckligt för att det skall finnas närhet till restauranger mm, så man inte är helt bunden till hotellet. Och självklart nära stranden :-)

Är det någon som har tips på Ö, ort, eller hotell? Alla tips tas tacksamt emot!
Av Hawaii
3 aug. 2013 18:33
Efter Oahu så har Maui blivit den mest populära ön att besöka. Det innebär också att den (i mitt tycke) har blivit lite av en "Waikiki kopia". Massor med turister, och stora hotell. Så om du vill ha något lite annorlunda hade jag nog föreslagit antingen Kauai (nog den vackraste av alla öarna - som ju ALLA är vackra!), eller Hawai'i, "the Big Island". Här på "Big Island" kan du välja mellan Kona sidan, där det finns mera turister (och normalt också mera sol) eller Hilo sidan, som p.g.a. sitt regn inte har så mycket turister men också är mer av det gamla Hawaii som man inte finner på andra ställen. De fina stränderna finns på Kona sidan. Här på Hilo sidan finns det ett par stränder men oftast så är det branta klippor (mycket vackert!) som stupar rakt ner i havet, och med en enorm grönska. På Kauai har du massor med stränder, det är bara att kolla upp vilket område du skulle föredra.
4 aug. 2013 16:15
Tack snälla för ditt svar!
Har nu tittar runt en del på Kauai, främst Kapaa och Lihue, och hittat en del ställen som vekar superbra.
Tänkte dock passa på att fråga om du känner till något ställe på Oahu där det är lite lugnare och mindre turistigt?
Skulle jättegärna åka till Kauai, framför all nu när jag sett så mkt bilder från ön. Däremot kommer vi bara spendera en vecka på Hawaii och vi funderade därför på om man skulle "tjäna" på att hålla sig på en och samma ö, istället för att lägga tid på att flyga mellan öarna..?
Av Hawaii
4 aug. 2013 18:26
Hela Oahu är "turistigt" så det blir nog svårt att undvika. Turtle Bay Resort ligger uppe på North Shore och lär vara väldigt fint (jag har aldrig bott där), men det är nog också ganska dyrt. Långt ifrån Waikiki så nog mindre turistigt.
Oavsett hur du vänder och vrider på det, så har du automatiskt en av två "nackdelar":
1 - antingen hela tiden på Oahu, och mera turistigt
2 - eller också inkludera en annan ö, Kauai t.ex., och då ha det lilla besväret med en flygning mellan öarna och tidsförlusten
Eftersom det verkar vara väldigt viktigt att ha det så lugnt som möjligt, bortifrån mass-turismen, misstänker jag att du inte kommer att bli nöjd med en hel vecka på Oahu. Så varför inte 2 heldagar på Oahu (alltså 3 nätter), och på morgonen dag 3 flyga till Kauai? Håller med om att det inte är idealiskt eftersom ni bara har en vecka, men det kommer ju att fungera, och jag tror ni får ut mera av resan med att göra det. Och ni kan rentav ta bara EN heldag på Oahu och sedan fortsätta till Kauai.
5 aug. 2013 17:57
Hej igen, och tack för att du tar dig tid att svara på våra frågor! Det betyder mycket! :-)
Det blir nog som du säger, en kortare vistelse på Oahu och sedan Kauai!
Tittar nu på lite olika hotell vid Poipu beach, Kapaa och Handelei. Har du själv något favoritställe på ön?
Av Hawaii
5 aug. 2013 18:23
Jag är mycket natur intresserad och trivs med typiskt tropiskt väder, vilket innebär en oväntad och ofta mycket intensiv regnskur då och då så Hanalei, som är mer utsatt för vind och väder, är min favorit. Poipu är mera skyddat så lite mer solgaranti där.
18 aug. 2013 20:32
Tack snälla för dina svar!
Nu är allt klar! Det blir en kort vistelse på Waikiki och sedan Poipu!
😊
Av Rebzett
26 aug. 2013 12:34
Hej, kanske ni redan har bokat Waikiki, men annars kan jag starkt rekommendera att skippa detta helt, hyra en bil och köra raka vägen ut från Honolulu när ni anländer. Har varit på Oahu några gånger och för att uppleva denna fantastiska ö bör man komma bort från Honolulu som visserligen är fint men ger en storstadskänsla och är väldigt turistig.

Nu senast var vi där på smekmånad och spenderade några nätter i Kaneohe, på Paradise Bay Resort. Vill man komma bort från det turistiga och uppleva en riktigt fridfull plats ska ni inte missa detta fantastiska ställe. Tar ca 30 min från Honolulu med bil.

Beroende på hur mkt tid ni har är även North Shore riktigt härligt. Vi bodde på Turtle Bay, vilket INTE rekommenderas. Där får man USA i sin prakt med turistiga jippon på kvällarna och bara amerikanska och japanska turister. Ett B&B vid stranden kommer vi definitivt hyra nästa gång vi åker dit. För en nästa gång blir det alltid till denna härliga plats