Hawaii

Av Miita
27 sep. 2009 20:31
Visningar: 352
Jag och min familj funderar på att besöka Hawaii. När jag läser här på reseguiden så rekommenderar många att man ska besöka i alla fall två av öarna, men hur tar man sig vanligtvis emellan öarna? Är det dyrt att åka från den ena ön till den andra?
27 sep. 2009 23:43
Hej...man flyger och jag tycker det är billigt. Tex från Honolulu till Hilo på Hawaii (the Big Island) kostar det kanske 500 sek t/r och mindre, om man tittar runt på alla tillbud. Om du går in här på RG:s flygsida kan du slå in datumet när ni kanske är där och få en idé om kostnaden, men handla på plats!
Av Kahuna
4 okt. 2009 04:22
När jag var här på Hawaii för drygt två år sedan med familjen så reste vi först till Oahu några dagar, sedan tre dagar på Maui med en överdagenresa till Big Island. Jag tyckte det var ett bra upplägg. vi hann se mycket trots den korta tiden. Oahu har mycket av storstadsliv (Honolulu) och Pearl Harbor. Maui har fantastisk natur och Lahaina är en väldigt trevlig resort för turisten. Big Island är intressant eftersom där fortfarande finns vulkanisk aktivitet som man kan åka och titta på. Min favorit var Maui med sitt avslappnande lugn. Hit har jag nu åkt tillbaka och kommer att bo här under en längre period.

iflygo och hawaiian airlines flyger mellan öarna med många avgångar varje dag. En biljett kostar oftast ca 100 $ tur och retur och man kan oftast få tag på biljetter med bara några timmars varsel.
4 okt. 2009 17:42
Hej hej.. Eftersom det kostar en del att åka dit härifrån så håller jag med om att man gott kan göra fler än en ö på samma resa. Tror att jag nå'n gång kollade upp det hela och då visade det sig att en billig jorden runt biljett var mest ekonomisk.
Själv har jag varit på Maui, Oahu och the big Island vid tre olika tillfällen, av de föredrar jag den stora ön Hawaii där jag bla vandrade "ovanför" vulkanen på lava som kändes som otorkad asfalt efter några km i djungeln där jag endast såg 3 andra människor som tagit sig upp till detta magiska "månlandskap". Annars har jag hört att Kauai ska vara den vackraste ön..
Trevligt får ni i alla fall:)
mvh A-L