Guldkorn i florida

5 nov. 2023 14:27
Visningar: 276
Hej! Vi ( 2 vuxna, 2 söner 11 och 17 år) reser till Florida den 18/12 och blir borta i 3v. Vi har varit i Florida tidigare men hann såklart inte med allt vi ville se…då var vi på Disneys parker, längs västkuster samt i Miami Beach.
Vi har lagt upp denna resplan som följer
Landar i Miami, sover där 1 natt och åker sedan till marathon där vi bor på Capt pips 3 nätter. Tänkte här åka ned till key west 1 dag och hinna med en snorlingsutflykt. Tid finns till annat..
23/12 åker vi till ft lauderdale, stannar nog på Anhinga Trail längs vägen. Bor 1v i ft Lauderdale vid stranden. Det enda som är bokat är biljetter till Miami heat mot Philadelphia 76ers ( basket, äldste sonens julklapp), i övr tomt schema.
29/12 troligen resa till tampa för 1 natts boende innan besök på Busch gardens 30/12, och sedan vidare till orlando. Vi har dock boende i ft Lauderdale fram till 30/12, så ett alt är att åka direkt från ft lauderdale till Orlando där vi bor 30/12-9/12. I Orlando blir det universals parker+ sea worlds parker ( har kombobiljetter m obegränsade besök, där även Busch gardens ingår).
Åter till Miami airport 9/1 på kvällen. Har hyrbil hela resan.
Våra frågor är bl a vad vi inte får missa i ft Lauderdale m omnejd? Vilka restauranger är ”guldkorn”? Är det värt att bo 1 natt i tampa ( resa upp längs västkusten), isf vad bör vi se, bo, äta i tampa? Är det bättre att ta Busch gardens efter nyår än 30/12? Likaså vilka restauranger tycker ni är guldkorn i Orlando ( både på men såklart ffa utanför parkerna)? Vi älskar att prova ny mat men uppskattar foodtrucks lika mycket som fina restauranger. Funderar även på specifika tips både för julafton/ juldagen och nyårsafton. På nyår har vi bokat en restaurang och tänkte sedan gå in på sea world för fyrverkerierna, andra tips? Äldste sonen är även sportfantast, tips där?
Hoppas på svar, ber om ursäkt för den detaljerade resplanen men tänkte att den kanske kan underlätta specifika tips!
5 nov. 2023 16:29
Fantastiskt ni ringat in Anhiga Trail och ni kommer inte bli besviken, jag skriver om den till alla som frågar om Florida. Kör ni rakt fram istf svänger höger dit till Everglades NP så finns en Aligatorfarm med Airboat ride, så bättre lägga tiden där än att köra ner till Flamingo. Bush Garden är mycket trevlig park och så mycket billigare än Disney/Universal med kombon Sea World som också har grymma rollercoasters. Restauranger är ju väldigt individuellt vad man gillar, jag blir aldrig besviken på TGIF men priserna nu mot för 10 år sedan är ju skrämmande. Cicis Pizza buffé är ju aldrig fel men finns den på andra ställen än Kissimmee? Dominos Pizza var ungarnas favorit. Vi har bott i Marathon på Kingsail 3 gånger i januari och tycker det är perfekt att bo där för att uppleva KW. Tycker att promenera Duval Street och paralellgatan räcker som KW upplevelse, men det tar ju ändå en halv dag å försök få med solnedgången. Annars är den lika vacker vid restaurangen vid 7 mile bridge.
5 nov. 2023 16:53
Toppen, ska definitivt kolla vidare på alligatorfarmen! Matmässigt älskar vi vuxna att prova ny mat, barnen gillar alla snabbmatskedjor så vi brukar få välja var 4e dag var så alla blir nöjda😉 Dominos blir det nog mer än en gång…
Jag har ju inför varje resa lusläst era tips, därför blev vår förra Floridatrip en stor succe’, tänkta därför be om era råd igen. Vi hann dock inte med anhinga trail förra gången så det är ett måste nu…

Har också läst om en kajakpaddling i en sjö ca 1h ovan Orlando, där man får se sjökor mmm. Någon som har erfarenhet?
5 nov. 2023 21:33
KSC måste ni ju ta när ni ändå är uppe runt Orlando om ni inte gjorde det förra resan, Daytona beach med visning av racerbanan är också trevligt, men dagarna ska ju räcka också.
6 nov. 2023 19:49
Nu måste ni som varit där övertyga mig, är KSC verkligen värt besöket? Vi är varken rymd eller fysikintresserade, är det ändå ngt för familjer? Jag är nöjd med båda fötterna på jorden, eller möjligen åkandes velocicoaster….😉
6 nov. 2023 21:19
Vad är häftigare än att se raketer, skytteln, uppskjutningsramper, kontrollrummet från månlandningen, månbilen visseligen som replika för den riktiga är ju kvar....... Finns inga åkattraktioner där men mycket kunskapsgivande som världens största byggnad i volym. Så pojkarna skulle inte vara intresserade?
6 nov. 2023 21:56
Vilket schema!! Ni har nog fått med det mesta tänker jag. Crystal River, Three sisters springs, där hittar ni manatees i massor. De övervintrar där när det är kallt vattnet längs kusten. Men om ni inte vill åka dit upp så kan man även se dem vid värmeverket i (Tampa), Apollo Beach, där övervintrar en hel del. Ni har ju varit på en del parker redan men Star Wars parken (Disney) är häftig. Busch Gardens är ganska sliten på sina ställen (men fin) och går inte riktigt att jämföra med Universals parker då den mest består av berg och dalbanor, och samtidigt är det en djurpark. Som du säger är det toppen att få med Sea World i paketet. Vi kom hem från Florida för några dagar sen och köerna på parkerna var gigantiska så Unlimited Express Pass är verkligen att föredra. Även på BG var det långa köer. I jul blir det ännu mer besökare så var där när de öppnar. Restauranger, finns ju hur många bra ställen som helst, ibland för att bara äta och bli mätta, typ Chilis, TGI Friday, Bubba Gump med flera.För bra kött prova t ex Outback och Longhorn. Frukost som man står sig länge på, IHOP, Bob Evans, Waffelhouse och Panera. Ghost tour i Ybor City, Tampa är en kul grej, mycket historia men tror inte att det är något för barnen. Det var länge sen vi var på KSC em det var faktiskt både kul och väldigt intressant. Kläm inte in för mycket, tid att andas måste finnas. Upplevelsena känns lite mindre om man är korvstoppad, men jag vet, man vill hinna med allt.
7 nov. 2023 17:05
Glömde ju dina frågor, området kring Busch Gardens är inte det bästa, så välj ett hotell en bit därifrån om ni ska sova innan besöket på parken. Det är som ni vet en bit att köra från Fort L till Tampa och det gäller att vara tidigt på parken så kanske en hotellnatt är bra, eller köra tidigt. Om ni kör via Alligator Alley (Interstate(I)75)så håller de på att bredda/renovera nästan hela vägen över från öst till västkust så det kan ta lite längre tid över. Vad gäller antalet besökare på parkerna så är hela veckan innan jul, inkluderat julafton, och veckan efter nyår inkl nyårsafton väldigt crowded! Vi kommer att vara på Universals parker 22 och 23 dec, räknar med galet mycket trängsel. Tycker inte matställena inne på parkerna är så bra, går hellre utanför längs CityWalk, där finns det hur mycket som helst att äta. Lite kul är det även att köra Loop Road, där kan man se väldigt mycket alligatorer! Och på vägen ut till Key West så sväng av och kolla in Key Deers, små mini rådjur!
7 nov. 2023 21:21
Tack för svar🙏🙏! Bryce, ja som du beskriver KSC så kanske det blir ett besök, men i framtiden😉 gäller ju att orka smälta alla intryck också! Tror absolut grabbarna gillar det men jag har siktet inställt på att paddla m sjökor😅.
Dalton17, jättebra med info, precis vad vi behöver! Skriver upp Key Deers, yngste sonen galen i djur ( bl a därför Busch gardens o sea world). Blir att boka hotell nära Tampa walkway om vi bor en natt innan Busch gardens, låter säkrare. Resvägen dit får vi kolla noga! Vi har räknat med massor av folk inne i parkerna, därför lagt dem sist, då har vi 2/1-9/1 då det förhoppningsvis är mindre folk. Vi bor också 2 nätter precis i slutet på universals hotell m fastpass, så då får vi maxa åkturerna🤩lär vara galet trötta när vi kommer hem, men säkert sugna på fler resor…
8 nov. 2023 09:30 (redigerad)
Jag skulle inte ta extra boende för BG, en dryg timme eller 1½ från Orlando/Kissimmee men ni väljer.
8 nov. 2023 12:05
Citerat från Brycecanyon:
Jag skulle inte ta extra boende för BG, en dryg timme eller 1½ från Orlando/Kissimmee men ni väljer.
Jag uppfattade kanske fel men trodde att de skulle upp till Tampa från Fort Lauderdale och gå på parken samma dag? (som jag också skrev i svaret) Det är alldeles för långt att köra om man ska hinna med BG-parken också. Men från Orlando, helt ok!
8 nov. 2023 21:31
Vi har 2 alternativa resvägar, 1)efter 1v i ft Lauderdale åka till västkusten och tampa ( räknar 1 dags resväg där med stopp längs vägen), övernatta i Tampa och direkt till BG när de öppnar på lördagen 30/12. Efter parken åka till Orlando. 2) åka från ft Lauderdale på lördagen 30/12 direkt till Orlando, och istället ta BG på en dagsutflykt från Orlando under veckan 2/1-9/1. Alt 2 har ju flera fördelar, dels slipper vi övernattning Tampa, och dels kan vi åka till BG en dag med färre besökare ( kommer nog vara tokfullt 30/12…)
Jag har sett fram emot att åka I75 över Florida men jag tror ändå vi lutar mot alt 2, som ni sagt, vi kan inte få med allt på resan. Ngn som känner sig hemma i Ft Lauderdale? Tips på saker att göra/äta mm?
28 dec. 2023 03:49
Tänkte bara hoppa in lite här, idag var köerna mellan 1,5- 2 timmar på Busch Gardens, utan fastpass. Betydligt kortare med fastpass, väldigt många besökare.
22 och 23 dec var vi på Universals båda parker, enormt mycket besökare. Kötiderna var helt ok med expresspass, kanske mellan 20-25 minuters kötid för det mesta men vissa äldre attraktioner lite kortare, några betydligt längre. Längsta kötiden var till Hagrid, där gäller inte Expresspass så alla köar i samma fållor. Där var väntetiden mellan 90 minuter som kortast. enligt tidtavlan, men det tog över 2 timmar, vi kollade under dagen så vi kunde passa på när det var kortast kötid, men...
Har ni inte gjort Hagrid förut så missa den inte, den är helt galet bra! Vill man ha ut det bästa så köa för Front Row på de som erbjuder det (typ Hulken). Eller Singel Rider, den kön går fortare eftersom man vill fylla vagnarna. Hoppas ni har det bra!