Greklandfavorit!

Av Ella68
5 jan. 2011 12:45
Visningar: 1206
Jag instämmer i att Kreta är fantastiskt, eftersom det är en så stor ö och det finns så mycket att se utanför turistorterna. Vinodlingar, laguner, raviner, stränder, mysiga byar och mycket mer. Har varit på Kreta 3 ggr (Rethymnon, Almyrida och Chania- Agia Marina) och har bokat till sommaren igen. Perfekt att kunna ta direktflyg från Sthlm till Chania med Norwegian och sedan boka boende själv, blir så mycket billigare. Och sedan hyrbil, är ju halva resan, så att man kan upptäcka allt på ön.
Vi har även varit på Egina, Kefalonia, Samos och i Parga och av det är nog Kefalonia favoriten. Egina skulle jag inte åka till igen, var en tråkig ö, kanske för att vi åkte i slutet av säsongen och mycket var stängt. Inte speciellt vacker heller, men annars så älskar jag Grekland!
11 jan. 2011 19:58
Hej
Ja det är toppen att Norwegian.se nu flyger direkt till Kreta
2 april finns stolar för under 1500kr.
Att dom startat flyga så tidigt ger möjlighet att se alla vårblommor och orgedér som finns i massor härnere.
Vi vandrade/promenerade med en blomgrupp förra året och en expert som var med bland våra kunder hittade 17 olika på en dag.
Vi stortrivs med Kretas natur vi reste hit för långsemester men det var 8 år sedan så vi blev kvar. Min fru och jag driver en liten resebyrå och delar med oss av våra erfarenheter.

Olle Meurling
www.fysimera.com
Av Hathor
11 jan. 2011 21:42
Visst är grekland vackert..rest runt en hel del i detta land..Kreta givetvis,men de är inte min favorit.
jag åker helst till Kalymnos där jag varit säkert många gånger,Chios är också intressant o annorlunda...
liksom Hydra...
11 jan. 2011 22:03
Ja det finns så många fina ställen att man fastnar för ett ställe / ö beror nog på vilka man träffar och för oss den natur som finns att upptäcka.
Vi har ej varit på alla grekiska öar men hunnit med en hel del och det finns många pärlor.
Eftersom vi bor på Kreta så har det blivigt vår hemÖ men varie år besöker vi några andra öar.
Nisyros som ligger nära Kos är en av våra favoriter. Vi vandrar där någon vecka då och då eftersom den är lite udda, se beskrivningen på vår hemsida.
Har besökt Egina och hittade fiskebyn Perdika där trivdes vi bra men då var det tidigt på året.
Häng m mig på äventyr i januari!
Asien Majahafstrom, 19 aug. 2019
Updaterad av Majahafstrom för 1 timme sedan
0
Hej! Maja heter jag och är 24 år gammal. Jag har tänkt ge mig iväg till Asien för några veckors äventyr i Januari (ca 5 veckor). Högst upp på min önskelista står New Delhi (Indien), Vietnam, Bali och Malaysia, men jag är öppen för förslag! Är du sugen på att hänga på?? Pma så pratar vi mer! ...
Boende New York
USA Maria2020, 18 aug. 2019
Updaterad av Jensohlsson för 4 timmar sedan
1
Vi (familj 5 personer) ska resa till New York nästa sommar. Vi har hittat ett hotell på andra sidan vattnet i Jersey city. Det är nära båten över till Manhattan och 50 meter till tåget som stannar på Manhattan. Någon som bott på den sidan och vet hur området är där? Man får väldigt mycket mer för ...
Söker resepolare
Europa Yayyyyee, 8 aug. 2019
Updaterad av Yayyyyee för 6 timmar sedan
2
Är en tjej på 21 år som ska ut och tågluffa i Europa i oktober i cirka två veckor. Vill uppleva och se så mycket som möjligt under resan och kan tänka mig lite vart som helst. Har själv intresse för spel och träning. Så hit me up om intresse finns.
Reseadapter - Jordad/ojordad...
USA Angelwind, 12 aug. 2019
Updaterad av Brycecanyon för 7 timmar sedan
9
Hej! Dax igen att åka på en roadtrip i USA. Förra gången köpte jag en bra adapter, men den har tyvärr försvunnit och jag kommer inte ihåg var jag hade köpt den m.m. Så min fråga är, tips på en bra adapter :-) Funderar även på om man måste ha både en jordad och en ojordad adapter? Har för mig ...
Söker resekompis i September från 14/9. 1 vecka
Alexandra85, 19 aug. 2019
Updaterad av Alexandra85 för 7 timmar sedan
0
Hej är en 34 årig tjej som söker resekompis. Ålder gärna från 28-40 kvinna. Åker för att sola, bada, utflykter och så klart någon utekväll. Lättsam, glad och självständig. Hör gärna av dig om de låter intressant 😀spelar inge roll vart de blir men de måste vara varmt.
Ghana i höst/vinter
Afrika Felle, 18 aug. 2019
Updaterad av Felle för 8 timmar sedan
1
Tänkte kolla om någon är sugen på att följa med till Ghana, Afrikas mesta demokrati enligt uppgift, en eller ett par veckor. Jag är intresserad av kultur, konserter, bad och hav, vattensport och att resa runt i landet, kanske med bil eller mc. Jag är en ungdomlig singel kille. Bor i Stockholm.

Om Grekland Europa

Här finns pittoreska byar nästan överallt, tusentals vackra stränder och massor av sol och värme. Grekland och dess många öar är ett semesterparadis du kan besöka om och om igen.

Vart du än åker så kommer du att se pittoreska små byar med sina typiska vit-blåa hus, härliga stränder och varmt turkosblått hav. Du kan åka på utflykt till arkeologiska och historiska sevärdheter och avsluta dagen med fantastisk grekisk mat.

Här finns stora öar som Kreta, Lesbos och Rhodos, dit du kan återvända år efter år och upptäcka nya platser. Men det finns också dussintals små öar där det är lätt att åka på upptäcktsfärd, till exempel Korfu, Kos, Lefkas, Leros, Samos, Santorini, och Zakynthos.

Det finns hundratals platser runt om på det grekiska fastlandet som är kopplade till antikens mytologi, militära slag eller dramatiska händelser. Bland annat Marathon, Thermopyle, Akropolis, Olympia och Delfi. Det smidigaste sättet att uppleva historien är att åka på en rundtur. Du kan åka på en dagstur eller en hel vecka, och du kan välja mellan teman som ”mytologi”, ”slagfält” eller ”bästa av klassiska Grekland”.