Greklandfavorit!

Av Ella68
5 jan. 2011 12:45
Visningar: 1307
Jag instämmer i att Kreta är fantastiskt, eftersom det är en så stor ö och det finns så mycket att se utanför turistorterna. Vinodlingar, laguner, raviner, stränder, mysiga byar och mycket mer. Har varit på Kreta 3 ggr (Rethymnon, Almyrida och Chania- Agia Marina) och har bokat till sommaren igen. Perfekt att kunna ta direktflyg från Sthlm till Chania med Norwegian och sedan boka boende själv, blir så mycket billigare. Och sedan hyrbil, är ju halva resan, så att man kan upptäcka allt på ön.
Vi har även varit på Egina, Kefalonia, Samos och i Parga och av det är nog Kefalonia favoriten. Egina skulle jag inte åka till igen, var en tråkig ö, kanske för att vi åkte i slutet av säsongen och mycket var stängt. Inte speciellt vacker heller, men annars så älskar jag Grekland!
11 jan. 2011 19:58
Hej
Ja det är toppen att Norwegian.se nu flyger direkt till Kreta
2 april finns stolar för under 1500kr.
Att dom startat flyga så tidigt ger möjlighet att se alla vårblommor och orgedér som finns i massor härnere.
Vi vandrade/promenerade med en blomgrupp förra året och en expert som var med bland våra kunder hittade 17 olika på en dag.
Vi stortrivs med Kretas natur vi reste hit för långsemester men det var 8 år sedan så vi blev kvar. Min fru och jag driver en liten resebyrå och delar med oss av våra erfarenheter.

Olle Meurling
www.fysimera.com
Av Hathor
11 jan. 2011 21:42
Visst är grekland vackert..rest runt en hel del i detta land..Kreta givetvis,men de är inte min favorit.
jag åker helst till Kalymnos där jag varit säkert många gånger,Chios är också intressant o annorlunda...
liksom Hydra...
11 jan. 2011 22:03
Ja det finns så många fina ställen att man fastnar för ett ställe / ö beror nog på vilka man träffar och för oss den natur som finns att upptäcka.
Vi har ej varit på alla grekiska öar men hunnit med en hel del och det finns många pärlor.
Eftersom vi bor på Kreta så har det blivigt vår hemÖ men varie år besöker vi några andra öar.
Nisyros som ligger nära Kos är en av våra favoriter. Vi vandrar där någon vecka då och då eftersom den är lite udda, se beskrivningen på vår hemsida.
Har besökt Egina och hittade fiskebyn Perdika där trivdes vi bra men då var det tidigt på året.