Grand Canyon - Las Vegas

Av Bursan
19 juni 2011 10:18
Visningar: 5045
Hej.
Jag och min sambo har bokat en resa till USA i september där vi kommer att göra ett stopp i Las Vegas för att kunna ta oss ut på en dagsutflykt till Grand Canyon. Mina frågor är då om man ska välja south eller west rim? Och om man bör boka turen här hemifrån eller om det brukar gå bra att göra på plats (så man är säker på att man får åka med)?
Av Annl
19 juni 2011 11:35
Hej,

Jag har inte varit vare sig på south eller west rim (visste inte ens att det fanns något som heter west rim) men jag har däremot varit på north rim som är helt fantastiskt men inte går att ta sig till om man tänker dagsutflykt.

Med tanke på att Grand Canyon besöks av över 2 miljoner människor per år och att över 90 procent av dem kommer till den södra rimmen kan det nog vara klokt att boka hemifrån tänker jag.
20 juni 2011 17:52
Hej
Enligt försäljaren som jag köpte resan av kommer 90% av alla filmer och bilder från south rim.
Och dom få gånger jag har sett filmer från andra ställen så bleknar dom i jämförelse.
100 dollar kostade uflykten (några år sedan) och tog hela dagen 0600-2300.
21 juni 2011 00:09
Hej!
Liksom vid vid Kinesiska muren har jag inte koll på vilken del jag varit...men länkar till turen, som jag ångrade att jag gett mig inpå när det skakade o hoppade som värst i det lila planet med dom stora fönstren.....kollade i LV förra året lite, hittade inget billigare än det vi bokat hemifrån på nätet, skönt att ha sånt planerat o klart..

http://www.papillon.com/popris/show_package.aspx?package_id=40&lang=en-US

Det var heller inga problem att få tillbaks pengar på kortet när jag avbokade 1 person med ca 1 veckas varsel.
Av Ziesta
4 juli 2011 18:03
Jag ska också till Las Vegas (i augusti) och funderar på samma sak... det finns ju en uppsjö av olika dagsturer att välja på.. kanske att man skulle välja South Rim då alltså.. fast Skywalk och Hualapai Indian Reservation ligger på West Rim har jag förstått det som.. Är det sevärt?

Finns det någon som har erfarenhet av någon av de andra turerna på:
http://www.maverickhelicopter.com/ och http://www.papillon.com/ ?
Eller kanske av någon dagstur med något annat företag?

Tack :-)
Av Asok
4 juli 2011 23:04
West rim är väl mest bara glasbalkongen. Det är indianerna själva som driver detta. Har själv endast varit på South Rim. Där finns mycket att se o göra. Man parkerar bilen o åker runt med guider eller shuttle-bussen. Finns även en trail som går längs med kanten. Jag bokar oftast in allt jag def. vill göra hemifrån. Beror lite på när i tiden ni skall dit också. Är det under högsäsong kan det vara tillrådligt att boka hemifrån. Är det under mer lågsäsong kan ni göra det på plats. Vi var på sunrise-tur när vi var där o den bokade vi när vi kom dit.
Av Hkn
5 juli 2011 00:24
Citerat från ziesta:

Finns det någon som har erfarenhet av någon av de andra turerna på:
http://www.maverickhelicopter.com/ och http://www.papillon.com/ ?
Eller kanske av någon dagstur med något annat företag?
Jo. Två tips. Vi börjar med helikoptrarna:

Har flugit med Papillon Helicopter 2005. Den turen jag tog finns inte kvar idag, men den som kallas The Majestic på deras hemsida ligger väl närmast till hands. Vill minnas att min tur kostade ≈ 170 USD och varade i 45-50 minuter (idag är turerna runt halvtimmen).

Värt att notera: Helikopterpiloterna är inte alltid super-engagerade i att guida sina passagerare.
Min pilots stora prestation under flygningen var att se till att helikoptern flög ut över kanten till Grand Canyon (lyfte från det lokala flygfältet KGCN och vi flög in från sydost) precis då Strauss "Also Spracht Zarathustra" kommer loss på allvar.
Resten var förinspelat och inte sådär vansinnigt personligt. Å andra sidan gör de säkert en 8-10 flygningar per dag – de är busschaufförer.

Det är absolut värt att ta turen – engagerad pilot eller ej. Grand Canyon är en galen plats, otrolig att förstå om man inte sett den. Numera flyger man mest med ECO-star – modernare europeiska helikoptrar (EC130) med betydligt bättre glasytor än förr. Det kan låta som en fånig teknisk detalj men det är absolut en fördel med mycket glas.

- - - -

Nästa tips: Solnedgången.

Bege dig till Hopi Point och kolla när solen sjunker bortom en oräknelig rad av bergskammar. Beroende på säsong kan det vara mycket eller väldigt mycket folk vid de mest kända utsiktspunkterna. Tipset är att välja en mindre befolkad plats. Grand Canyon är stort nog åt alla.

Notera att de shuttles som trafikerar South Rim är det enda sättet att nå många av utsiktspunkterna på, om man inte vill gå – så kolla deras tidtabeller – framför allt när de slutar att gå strax efter solnedgången. Detta tips till alla Grand Canyon-resenärer är sprunget ur egna, svettiga erfarenheter med skoskav och tung kamerautrustning.

Happy viewing!

:: hkn ::

PS. Ett komiskt mönster jag lagt märke till: Varje gång jag flugit helikopter med damsällskap, så propsar piloten på att hon ska sitta fram. Jag antar att det är det största nöjet dessa busschaufförer har under en dag. "Well Bob, the day was rather slow but I had a European hottie riding shotgun just before lunch." Någon annan med samma erfarenhet?
Av Erc
5 juli 2011 01:17
Jag har varit vid både South Rim och North Rim. Det går utmärkt att besöka Grand Canyon under en bildagstur med utgångspunkt Las Vegas (men det blir en lång dag). Det är dryga 40 mil enkel väg från Las Vegas till båda platser. Blir 80 mil på en dag för saftigt? Övernatta. Kom ihåg att resan till och från Grand Canyon från LV är minst lika belönande som själva resmålet.

North Rim besöktes i juni 2008 och var inte så välbesökt. South Rim nu i april och det var absolut ingen trängsel.
Av Annl
5 juli 2011 16:10
Hej,

Det är som Hkn skriver, solnedgången är helt magisk i Grand Canyon. Vi boddes som sagt på norra rimmen och satt i en gungstol på altanen utanför hotellets restaurang och sippade på en Budweiser och såg solen gå ned och långt borta kunde vi se allt ljus från south rim.

Även om det är knöligt och längre att ta sig till North rim vill jag verkligen slå ett slag för denna kollosala naturupplevelse och det lugn och den stillhet som North rim till skillnad från South rim erbjuder (i alla fall enligt flera amerikaner som hade varit på båda ställena kunde berätta).
Av Bursan
13 juli 2011 14:07
Tack för alla super bra tips :))
25 juli 2011 21:33
Ska man besöka Grand Canyon på en dag eller med helikopter är västra smidigast tycker jag. Däremot om man vill vandra så ska man inte välja västra. Jag har tänkt att göra en 2 dagars vandring ner och upp på norra kanten senare i höst. Någon som gjort den?

Här kan ni läsa lite mer om Grand Canyon och där finns är även köranvisningar till samtliga tre platser.
http://www.vegas.nu/aventyr/grandcanyon

Joel