Antal dagar i Las Vegas o Grand Canyon, inrikesflyg från New Orleans

29 dec. 2018 10:45 (redigerad)
Visningar: 228
Hej!

Vi är fyra personer som åker till New Órleans i april, är borta cirka två veckor. Nu funderar vi på att åka några dagar till Las Vegas och därifrån ta hyrbil till Grand Canyon. Vi kollar på inrikesflyg mellan New Orleans och Las Vegas.

Har ni tips på vad man ska tänka på när man bokar inrikesflyg, vad är rimligt att betala tur och retur för en vuxen och vilka flygbolag som är bra osv. Som många skrivit tidigare är vissa sajter svåra att komma åt från Sverige, tex Southwest Airlines och JetBlue (i steget bokning av biljett). Det verkar även begränsat med flighter mellan NOLA och LV.

Hur många dagar rekommenderar ni att vi är i Las Vegas och Grand Canyon? Räcker det med 4 nätter totalt i Las Vegas och att vi gör en dagstur till Grand Canyon? Är det svårt att bila dit på egen hand, från Las Vegas? Det finns även bussturer från Las Vegas till Grand Canyon, turen tar 15 timmar, har någon erfarenhet av detta?

Tips på prisvärda hotell nära the Strip i LV? För jag antar att det är där man vill bo?

Tacksam för svar!
Av Birgere
29 dec. 2018 11:35
Flyg till Phoenix istället, plocka ut en hyrbil, kör till South Rim o kolla solnedgången. Sov över och upp tidigt o kolla soluppgången. Kör till vegas via hoover dammen o stanna minst 2 nätter o flyg tillbaka från vegas.
Bagage kan vara dyrt så kolla möjligheten med att lämna kvar några väskor i New Orleans. Boka genom VPN tunnel.
billigast hotell hittar du via hotwire.
Beroende på flygtider kan ni ju även vända på rutten.
29 dec. 2018 13:29
Tack för svaret Birgere! Mycket bra info. Vi har nu kollat till/från Phoenix men vad är fördelarna tycker du? Jämfört m Las Vegas.

Vi är också igång med VPN tunnel, funkar nu bra med sökningarna!
Av Birgere
29 dec. 2018 14:15
Phoenix ligger ju närmare GC och om ni flyger in till en flygplats o hem från den andra så slipper ni ju en massa tråkig returkörning. Det du bör kolla upp är om det är tillägg för envägshyra, kolla i båda riktningarna, reglerna skiljer sig mellan olika stater.
30 dec. 2018 06:15 (redigerad)
Flyg tillbaka till Sverige från LAS så behöver ni bara en enkel från NO, men när Norwegian lagt ner den rutten finns kanske ingen prisvärd enkel därifrån. Det tar minst 6h att köra från LV-South Rim, men missa inte Williams någon timme oavsett ni åker från PHZ eller LV. så övernattning är ett måste. Varför inte en vecka på varje ställe?
9 jan. 2019 20:41
Tack för era svar! Vi har sökt o sökt inrikesflighter och nu äntligen har vi fått till en bra rutt. Det blir ca 7 dgr i New Orleans och sedan LV och GC. Williams var ett bra tips, verkar vara en liten pärla som vi komma att göra ett stopp på.
10 jan. 2019 17:58
Skjuter in några tips, Sedona är ett alternativ att fundera över, otroligt vackert och mer charmigt än Williams. Vet inte vad ni är ute efter iofs.

När det sen gäller boende är det ju i Vegas väldigt olika priser beroende på om det är helg eller vardag. Lyckas ni pricka in veckodagar finns det mycket pengar att spara. Såg att ni letade hotelltips i vegas, och det beror ju på vad man ska göra i vegas tänker jag. Har man kvar hyrbilen och vill åka till outlet, eller ut till pinballmuseum eller nåt annat så spelar det ju mindre roll var man bor. Jag föredrar att bo hyggligt ”centralt” på strippen, i krokarna av Caesars palace, Bellagio.
Av Marulk
10 jan. 2019 19:51
Några tips i o närhet av LV:
Hotel: under vår senaste vistelse bodde vi på Polo Tower Suites, ett lgh hotell med lagom pentry (finns större rum med riktigt kök) praktiskt kunna fixa egen frukost o kanske lunch då äta ute är dyrt. Bättre då spara o lyxa till med frukostbuffé på ngt av de stora hotellen. Parkeringen var gratis och hotellet är precis mitt på the Strip , bredvid MGM, mitt emot Aria.
Utflykt : en lagom dagsutflykt till Valley of Fire (vandra omkring i familjen Flinta landskap) o därefter hemväg via Hoover Dam (mäktigt).
Shopping: norra Simeon outlet tycker vi är bra. Längs the Strip Show Mall bredvid Trump Tower
12 jan. 2019 11:53 (redigerad)
Tack för era tips, mycket bra. Ja vi är mestadels i LV vardagar så kanske att det blir lite billigare än helg. Boende blir något centralt på strippen, så här har vi bra info att gå efter. Har hört att LV har bra shopping så det får vi utforska!!
Av Daytona
12 jan. 2019 14:09
Citerat från Nina_eriks_:
Tack för era tips, mycket bra. Ja vi är mestadels i LV vardagar så kanske att det blir lite billigare än helg. Boende blir något centralt på strippen, så här har vi bra info att gå efter. Har hört att LV har bra shopping så det får vi utforska!!
Vi bodde på Grand Desert Resort- fantastisk lgh till ett mycket bra pris. Ligger off strip men tog ca 15-20 minuter att promenera in. Uber funkade klockrent och var mycket billigt. Vi hyrde via vacationstrategy.
13 jan. 2019 21:54
Hej!
Lite tips (bl a hotell) hittar du på
https://www.evas-restips.se/kalifornien-grand-canyon-las-vegas/
Trevlig resa!
10 feb. 2019 12:11
Hej!
Vi funderar på att ta buss istället för hyrbil till GC, med helikoptertur. Någon som vet mer om hur det funkar med buss, är det ett bra alternativ när vi även vill göra en helikoptertur? Är det smart eller försvinner det mycket tid på bussen, då vi ska vänta in varandra i bussen osv?... Skywalk på West Rim verkar lockande, men tar gärna emot mer tips!
Tack!
10 feb. 2019 19:05
Citerat från Nina_eriks_:
Hej!
Vi funderar på att ta buss istället för hyrbil till GC, med helikoptertur. Någon som vet mer om hur det funkar med buss, är det ett bra alternativ när vi även vill göra en helikoptertur? Är det smart eller försvinner det mycket tid på bussen, då vi ska vänta in varandra i bussen osv?... Skywalk på West Rim verkar lockande, men tar gärna emot mer tips!
Tack!
Vi blev upphämtade på hotellet när vi skulle flyga helikopter, de tog oss direkt till flygplatsen. Maverick flög vi med och de var kanonbra. För att alla skulle få en så bra upplevelse som möjligt så fick vi turas om med att sitta fram ( utan extra betalning som vissa tar). Vi flög även över Hoowerdam mm och fick en utmärkt och intressant guidning av piloten! Det ingick även en bubbelfrukost när vi landade mitt i GC.
10 feb. 2019 19:32
Tack Dalton17 för tipset! Det var ju också en fin idé att åka helikopter direkt från LV. Det ska vi kolla! Inte alls lika tidskrävande alternativ. Gjorde ni några stopp eller var all guidningen från luften?
10 feb. 2019 20:28
Citerat från Nina_eriks_:
Tack Dalton17 för tipset! Det var ju också en fin idé att åka helikopter direkt från LV. Det ska vi kolla! Inte alls lika tidskrävande alternativ. Gjorde ni några stopp eller var all guidningen från luften? Vi landade i en av canyonerna med fantastiskt utsikt, vi fick tillfälle till fotografering och frukost med bubbel, vi stannade där i 20-30 minuter innan vi flög tillbaka. Vi såg vildhästar från luften och annat fantastiskt. Vår pilot var enormt kunnig och berättade massor om bygget av Hoowerdammen, bosättningar och allt annat vi flög förbi. Nästa gång vi är i LV ska vi rida I gryningen och åka båt nere på floden för att se GC ur ett annat perspektiv. Om ni ska se en show när ni är i GC så rekommenderar jag Circue Soleil´s Beatles, galet bra! Bra tips är att boka hotel via HotWire och välja strippen. Vi bodde på Venetian.
10 feb. 2019 21:15
Låter mycket intressant Dalton17! Tack, jag är så tacksam för era svar. Vi har prel-bokat i LV: Paris-Las Vegas mittemot Bellagio. Tycker hotwire är svårnavigerat då det inte alltid framgår vilket hotell det gäller men det kanske är det som är grejen ?.-)

Vi är fyra personer och när jag söker hotell med frukost, ingår det oftast frukost för 2 personer, känner ni till mer om detta? På Paris-Las Vegas hotellet står det i det finstilta att det ingår frukost för 2, även om jag har bokat för fyra och det stod "frukost ingår". Är det alltid så? sedan är ju frukost inte alltid som Scandic-frukostarna här i Sverige men det är ju en helt annat grej.... !
10 feb. 2019 22:00
Citerat från Nina_eriks_:
Låter mycket intressant Dalton17! Tack, jag är så tacksam för era svar. Vi har prel-bokat i LV: Paris-Las Vegas mittemot Bellagio. Tycker hotwire är svårnavigerat då det inte alltid framgår vilket hotell det gäller men det kanske är det som är grejen ?.-)

Vi är fyra personer och när jag söker hotell med frukost, ingår det oftast frukost för 2 personer, känner ni till mer om detta? På Paris-Las Vegas hotellet står det i det finstilta att det ingår frukost för 2, även om jag har bokat för fyra och det stod "frukost ingår". Är det alltid så? sedan är ju frukost inte alltid som Scandic-frukostarna här i Sverige men det är ju en helt annat grej.... ! Vilka har ni bokat hotell genom? Kan vara lurigt med vad som ingår.Precis så är det med Hotwire, man vet inte vilket hotell, bara att man får inom valt område och antal stjärnor. Det hotellet ni valt är säkert bra, det ser jättefint ut., ni vet att det är ett HBTQ hotell, vilket jag tycker är jättebra! tänk på att ni kan få betala "resort fee" och det kan vara ganska mycket per dag. Vi gick inte så långt bort som Bellagio, det tog kanske 5-7 minuter men det var över 40 grader på kvällarna så vi höll oss inne på casinon och såg shower mm. På dagarna låg vi vid poolen.Det där med frukost...har ni bokat ett eller två rum? Men ni kan alltid gå till något av de andra hotellen som har frukostbuffé, de är helt enorma. Tänk också på att ni får dryga böter om ni går över gatan utan att det är ett övergångsställe, de är av någon anledning väldigt snabba med att bötfälla för just det. Men jag älskar LV och åker tillbaka snart igen.
Vi var i New Orleans för 2 år sedan men måste säga att vi blev lite besvikna, ganska nedslitet och ruffigt och nja...
Om ni ska flyga inrikes så för guds skull boka inte med Spirit, billigt men alltid problem, prova American Airlines, mycket mer pålitliga.
Av Annaer
10 feb. 2019 23:25 (redigerad)
Citerat från Nina_eriks_:
Låter mycket intressant Dalton17! Tack, jag är så tacksam för era svar. Vi har prel-bokat i LV: Paris-Las Vegas mittemot Bellagio. Tycker hotwire är svårnavigerat då det inte alltid framgår vilket hotell det gäller men det kanske är det som är grejen ?.-)

Vi är fyra personer och när jag söker hotell med frukost, ingår det oftast frukost för 2 personer, känner ni till mer om detta? På Paris-Las Vegas hotellet står det i det finstilta att det ingår frukost för 2, även om jag har bokat för fyra och det stod "frukost ingår". Är det alltid så? sedan är ju frukost inte alltid som Scandic-frukostarna här i Sverige men det är ju en helt annat grej.... !
Tror det är bättre & lättare att leta hotell i LV utan frukost. Den staden fungerar lite annorlunda än andra. Om man bokar med frukost så brukar det vara kuponger med en summa ex $30 som ni kan anv på någon närliggande restaurang/café inte att ni går till en framdukad frukost. Har läst nånstans att några fick kuponger till Subway.
Iom att ni är 4 st så kanske det är bättre att ni hyr en lgh med 2 rum & kök så kan ni göra egen frukost el lunch någon dag. Mat är dyrt i Vegas.
Det finns många av hotellen som har lghkomplex & vanliga hotellrum. Har bott på Elara by Hilton & det va jättebra. MGM har flera byggnader med lgh, Vdara, Polo tower, Hilton Grand vacation at the Flamingo är ngr som ligger väldigt centralt på strippen. Jag brukar anv booking.com för hotell.
Roadtrip Kalifornien, Las Vegas, Grand Canyon, New York
USA Jpennie, 23 juni 2015
Updaterad av Mipec för 3 år sedan
9
Vår familj, 2 vuxna och 2 tjejer 11 och 13 år ska resa till San Fransisco om två veckor och sedan bila längs Highway 1 till Las Vegas. Där tänkte vi gå till Venice Beach och Universal Studios. Sedan bilar vi vidare till Las Vegas och Grand Canyon. Därefter flyger vi till New York. Är det någon ...
Flyg från Las Vegas till Grand Canyon
USA Kina5, 17 maj 2009
Updaterad av Kina5 för 9 år sedan
3
Hej, vi en familj som ska till USA och bl a Las Vegas i mitten av juni. Tänkte ta ett flyg eller helikopter tur från Las Vegas till Grand Canyon. Nu har jag lite frågor innan vi bokar. Är det någon som har några bra erfarenheter med bra bolag? Är det värt de extra pengarna för helikopter i ...
Hinner vi LA, SF, LV, Grand Canyon och SD?
USA Frunyberg, 7 maj 2019
Updaterad av Svartamalin för 4 veckor sedan
19
Hej! Vi har en resa på 2 v 6 dagar bokade i sommar. Vi har gjort en ungefärlig rutt men jag vet inte om den känns stressig eller inte och vad vi missat eller bör ta bort? Vi vill gärna hinna med alla platserna men kanske är vi för optimistiska? Läs gärna och kom med tips. Vi flyger till LA och ...
Hjälp oss spika den omarbetade roadtripen i USA (Phoenix-GC-LV-Yosomite-SF)
USA Piiia, 8 aug. 2017
Updaterad av Oscarume för 1 år sedan
14
Tack vare råd från bekanta och framför allt här på forumet har vi flertalet omgångar nu omarbetat vår planerade roadtrip med 17 övernattningar i början av september månad 2017 och har skippat stora delar för att istället få ut mer av andra. Det känns riktigt bra då allt nu börjar ta form. Det ...
Roadtrip SF-LA-SD-GC-LV-Yosemite-SF
USA Helen89, 6 aug. 2015
Updaterad av Swahlgren för 3 år sedan
6
Hej, Precis som många andra har jag lusläst forumet långt bak i tiden men vill ändå ställa några frågor om just vår planering av resa till USA:s västkust. Vi tänker åka någon gång under sommaren 2016 och vara borta i 3-4 veckor. Just nu ser planeringen ut som nedan. Håller den? Bör vi ändra ...
Hostel Hollywood/Tours till Grand Canyon+Las Vegas
USA Saraerlandsson, 27 jan. 2014
Updaterad av Dirgis för 5 år sedan
5
Behöver tips på bra Youth Hostels i Hollywood-området. Har kollat lite på Banana Bungalow, någon som har erfarenhet av det stället? Funderar också på om det finns någon bra tour till Las Vegas och Grand Canyon? Från antingen San Francisco eller Los Angeles? Tack på förhand! ... Dirgis: Jag ...

Grand Canyon Arizona, Nordamerika