Gran-canaria efter jul 2010?

10 juli 2010 23:19
Visningar: 2532
Kan någon tipsa mig om vilket ställe som är bäst att åka till på Gran Canaria 26 dec- 2 veckor?.Brukar aldrig åka på charter utan bokar alltid reguljärt ,har blivit mest usa och thailand. Vi är 4vuxna och 2st. 8åringar,13åring och en15åring. Vill ha både sol,bad men oxå shopping och andra grejer att göra för barnen. Vore tacksam för hjälp.Ps. Har varit på Lancarote och det gillade vi inte.Tack på förhand!
11 juli 2010 13:11
Är alltid svårt att veta vad andra gillar men ska man till gran canaria på senhösten/vintern så är det ju soligast och varmast i den södra delen typ maspalomas puerto rico osv. tycker jag ,sen beror det ju på vad man gillar för en del är det ett all-inclusivehotell där allt finns på området som gäller för andra ett litet mysigt hotell och gå ut och äta på kvällarna, smaken är ju så olika är det mysfaktor som gäller är nog puerto de mogan att föredra fast det är nog ingen drömshopping där skulle jag tro.

Är det först och främst en bekväm sol o badresa man vill ha så funkar ju förstnämnda orter tycker jag men är ju själv inget shoppingfreak så den biten kan jag inte utala mig om, tycker väl att det oftast är mest skräp som säljs oavsett vilken turistort man är på i världen (fast många och ofta även mina barn håller inte med mig he! he!)billiga kopior är sällan ens i närheten av orginalet kvalitetsmässigt så dom ska vara billiga också men det går oftast bort för mig men litet prylar för barnen att shoppa finns ju alltid oavsett var man är.

Vet inte vad ni inte tyckte om med Lanzarote? själv tycker jag det är lugnt och bra där men det kanske är just det som var det negativa för just er? man är ju alla olika och själv älskar jag lugn och ro när jag ska på sol och badresa och som förströelse tycker jag promenader och nån biltur till andra platser och badstränder på ön räcker för mig medans andra vill ha litet mer drag och liv och rörelse, har själv så mycket liv och stoj runt mig på jobbet så det är nog därför jag vill ha det lugnt dit jag reser.

Ni kanske inte blir så mycket klokare av det här men maspalomas och puerto rico området är nog för soldyrkarna och orter typ puerto de mogan är mer för dom som söker lugn och ro. du kan ju surfa in på dom här sidorna för litet inspiration och fakta. http://www.kanarieoarna.nu/
http://www.gran-canaria-info.com/
mer info finns här.http://fiskeofritid.webs.com/faktasidorutlandsresor.htm
mvh. Bosse/laplander
Av Sugus
14 juli 2010 14:26
Hej!

Personligen så tycker jag att Playa del Inglés bäst passar in på vad ni efterfrågar.
Har varit på Teneriffa, Lanzarote, Fuertventura och Gran Canaria ett flertal ggr. men numera återvänder jag bara till Gran Canaria.
I Playa del Ingles hittar ni den bästa shoppingen (förutom Las Palmas) samt bäst restaurangutbud inklusive en del riktigt bra för lokalbefolkningen.
Finns också ett ok utbud i San Augustin som är en kort taxiresa bort, kan också nås genom att promenera via strandpromenaden som förbinder orterna.
Närheten till Maspalomas och sanddynerna gör det inte sämre.
Med tanke på att ni reser med barn i åldrarna 8-15 år så tycker jag att Playa del Ingles är ett klockrent val.
15 juli 2010 21:27
Hej! Tack för era svar! Det lutar nog åt ett hotell i Maspalomas(Blue star club Dunas eller Koala lägenheter). Är det någon som har bott där,hur var det och är det långt mellan Maspalomas och Playa Ingles? Vi gillade inte Lanzarote pga. att det fanns inte så mycket att göra där och hotellet låg så avsides(vårt fel).
Av Kentaa
30 juli 2011 21:07
Citerat från missstimorol:
Hej! Tack för era svar! Det lutar nog åt ett hotell i Maspalomas(Blue star club Dunas eller Koala lägenheter). Är det någon som har bott där,hur var det och är det långt mellan Maspalomas och Playa Ingles? Vi gillade inte Lanzarote pga. att det fanns inte så mycket att göra där och hotellet låg så avsides(vårt fel).
Hej. I Maspolamas får du räkna med en hel del nakna personer. Jag personligen störs inte av det men tråkigare plats att fira semestern på har då aldrig jag varit på.

Favoriten heter Puerto rico GC. Överlägset bästa vädret. 3 stränder + underbara Puerto mogans fina strand

Puttes egna beach som jag rankar som sist av 3, även fast den är riktigt trevlig. 20 min (promenad eller en taxi 2,5 euro med taxi) bort. ligger Amadores underbara vita strand. Där har man importerat snäckskalssand från karibien. Den sanden blir inte varm som Puttes.

Sen är frågan om inte Anfis lilla underbara strand ligger etta. I Eurocenter kan du handla mkt skräp, men hör och häpna även äkta ting till bra priser. Parfym ger du bara 30-40% för mot här hemma. Rena paradiset för den sig gillar att shoppa parfym. Cigg 60-180 sek-limpan. Alkoholen en dryg hundring för en liter Famous.

Jag och min fru var där senast i Januari i år. En vecka med blandat väder, dock aldrig under 22 grader. Sol 5 dgr av sju är klart godkänt. Kalla kvällar 15 grader, men man kan inte få allt. Jag bodde på Cala nova, eftersom vi bara var vuxna (4st) utan barn så fungerade det. Men aldrig mera det hotellet. Ett Gigantisk + dock, utsikten var oslagbar. Inga bäddmadrasser i sängarna. Poolen liknade mest ett badkar modell större. Baren var hur tråkig som helst. Inga uppträdanden då ingen kom, så det kan inte hotellet skyllas för. Fruktansvärt dyr hotellbutik.

Jag har varit i P-Ingles. Aldrig mer. Skitig strand fruktansvärt påträngande försäljare för att inte tala om inkastarna på krogen. Rena fylleslaget kvällarna igenom. Jag älskar att festa sola och bada. men här var det för mkt. Det drällde av prostituerade utanför barerna, påflugna som f*n. Maten dock helt okey. Jag har noterat att P-Ingles fått en miljard kronor av Eu för upprustning. Kanske kan de komma tillbaka till sina glansdagar.

Så Putte är vida överlägset vid en jämförelse.

Jag åker med frun och 3 döttrar 17,22,23 till Putte 23 Augusti. En v för barnen 2 för frun och mig.

Vi ska bo för fjärde gången på hotel Revoli. Ett kanonhotel. Bra och billig lunch, däremot inte middagarna.

En stor bra pool. Bra städning. En underbar personal förutom ett par i baren. Riktigt bra uppträdanden 6 kvällar i veckan. Entertainern är otrolig. Han talar Engelska Tyska Franska Svenska och Norska. Morsar och småpratar med gästerna en extremt trevlig person.

10 min promenad till Eurocentret och lika lång tid till stranden. Backigt men Revoli ligger i den första backen så det är inte så jobbig. Prisbilden är mkt bra! Teneriffa var mkt dyrare även Mallis.

Ja, det blev en liten sammanfattning av en Puerto rico GC älskare. Med resan i sommar blir det sjunde resan dit. I matväg ät nere vid hamnen, bättre mat och service än i Eurocentret. I hamnen ligger en del retauranger uppe på en avsats. Sitta där och äta och dricka samtidigt som man ser ut över atlanten är en stor mysfaktor.

För den som inte vet så är det så gott som alltid 3-4 grader varmare i Putte än Las Palmas då det ligger nere i en dalgång.

Ps för ölälskarna finns det 3 ställen i Eurocenter som serverar ISKALL öl för det facila priset av 1,50 Euro. Ala 3 serverar Amstel.

mvh/Kenta A