Giliöarna?

Av Tobbelu
12 nov. 2013 18:44
Visningar: 2021
Hej!

Funderar på en resa till sommaren och då eventuellt till Indonesien, då vi ej varit där. Vi älskar Asien och åker mer än gärna till Koh Lipe men är även förtjusta i Malaysias östkust - Redang och framför allt Perhentian. En anledning till att vi gillar dessa ställen är just för att vattnet och snorklingen ofta är helt fantastisk. Dessutom rätt härlig feeling...Vi är en familj med barnen på 7 och 10 år som också gärna snorklar konstant. Det jag nu kikar på är att ev åka till Indonesien, och någon av öarna runtomkring. Då vita stränder och bra snorkling är viktigt funderar jag på Giliöarna, men vilken av dem? Har förstått att Trawangan är helt klart mest exploaterad (för mkt??) och att det är väldigt öppet med droger där? Någon som har några tips? Bättre att gå på Air eller Meno? Är dom "för lugna", dvs att det inte finns några restauranger alls? Andra tips?

Funderar på att kombinera med några dagar på västra Lombok och sedan KL eller Singapore.
Av Lotsen1
12 nov. 2013 21:29
Hej!
Jag var på Bali nu i sommar ca 7 veckor varav 3 veckor som volontär. Jag fastnade för östkusten, Amed, som har riktigt klart vatten och är mindre turistigt än om man jämför med andra platser på Bali. Bara 50 meter (om ens det?!) ut från strandkanten fanns riktigt fina koraller att se. Lite längre upp på Amedkusten finns det ett vrak där man kan dyka om man är intresserad av det, även ett mindre dykställe/vrak lite längre söderut på kusten.
Av hela Bali så var Amed den finaste platsen för snorkling.

Jag var även på en liten ö som tillhör Bali, Nusa Penida. Där är vattnet underbart och naturen fantastisk och inga turister utan bara volontärer, men dit åker ni nog inte som familj då det finns fåtal restauranger där..

Nusa Lembongan, grannön till Penida, är väldigt vacker, dock liten. Där var vattnet också klart.

Vad jag hörde om giliöarna när jag var på plats på Bali så är det mycket droger där, men att de ska vara mysiga. På någon av öarna finns ingen biltrafik till exempel...

Har nya och fräscha tips på vad man kan göra på Bali, så säg till så delger jag gärna! :)
Medlemmen har tagit bort svaret
Av Ewa_h
13 nov. 2013 07:36
Hej,

Vi var på Bali i Oktober och åkte bl.a till Gili Air vilket vi tryckte va den absolut bästa platsen vi besökte (när vi pratar strand och snorkling). Längs med hela östara sidan finns det ett långt rev precis vid stranden som ni kan ligga och snorkla vid hela dagarna =). Jag tycker absoult inte att Gili Air va för lungn men det beror nog på vad man är ute efter. Det finns många mysiga resturanger så ni behöver inte vara oroliga för att ni inte får i er någon mat ;). Vi har inte besökt någon av de andra Giliöarna så jag kan tyvärr inte jämnföra.
Vi stortrivdes på Gili Air och jag skulle absolut åka dit igen.

Ha en trevlig resa!
Av Tobbelu
13 nov. 2013 08:29
Hej alla!

Tack för bra svar, jag kommer att funderar vidare på lämpligt upplägg....!