Bali, tips och råd?

14 maj 2019 18:04 (redigerad)
Visningar: 86
Hej! Vi är två tjejer på 20 år som ska resa runt på Bali i tre veckor (v 30-32). Finns det fler här som ska dit under samma period?

Undrar även över tips på ställen att bo på, resturanger värda att äta på och ställen besöka osv.
Är även intresserad av att veta mer om ställen att INTE besöka eller bo på.

Är giliöarna och Nusaöarna värda att besöka? Eventuellt stanna några nätter på?
Tack på förhand!
Av Macho
15 maj 2019 07:53
Hej.
Giliöarna är helt klart värt ett besök. Båtresan för oss tog runt 3 timmar så att stanna några nätter är väl nästan ett måste. Köp inte båtbiljetterna online, vi köpte online och det var dubbel så dyrt som att köpa på plats på Bali.

MVH Macho
16 maj 2019 08:05
Hej! Vilken av giliöarna är ”roligast” att besöka? Och varifrån tog ni båten?

Hälsningar Emmy
Av Macho
16 maj 2019 14:58
Hej.
Vi tog båten från Pelabuhan Padang Bai.
Bolaget hette Gili cat.
Det finns andra bolag också.
Många flyger från Bali över till Lombok för att slippa båtresan.
Vi bodde på Trawangan och besökte Air ett par timmar en dag.
Tror nog att "partyt" är på Trawangan.
Drick ingen inhemsk sprit om ni kan undvika det, nån vecka efter vi hade varit där så var det en svensk kille som dog efter att han hade druckit deras sprit. Säkert hemkört men vem vet.

MVH Macho
Av Erik777
16 maj 2019 17:11
Citerat från Macho:
Hej.
Vi tog båten från Pelabuhan Padang Bai.
Bolaget hette Gili cat.
Det finns andra bolag också.
Många flyger från Bali över till Lombok för att slippa båtresan.
Vi bodde på Trawangan och besökte Air ett par timmar en dag.
Tror nog att "partyt" är på Trawangan.
Drick ingen inhemsk sprit om ni kan undvika det, nån vecka efter vi hade varit där så var det en svensk kille som dog efter att han hade druckit deras sprit. Säkert hemkört men vem vet.

MVH Macho
Om det verkligen är hemgjord sprit, gjord som man ska göra genom jäsning och destillering så är det ingen fara. Problemet i Indonesien och en del andra länder är att skrupelfria människor producerar och säljer falsk sprit, som är olika blandningar med giftig metanol. Detta gör man eftersom skatten på alkohol är väldigt hög.
16 maj 2019 18:20
Var gili cat ett bra företag? Har hört att det finns bättre och sämre. Dyrt?

Jag har också hört mycket dåligt om spriten där så det får bli öl i flaska!
Av Macho
17 maj 2019 12:25
Vet inte om Gili cat var bra eller dåligt eftersom vi åkte med bara dom.
Vi betalade 2800000 rupies t/r för 2 pers. köpt online. Säkert dyrare idag då detta var 2011.
När vi sen var på Bali så såg vi att hade vi köpt på plats så hade det varit halva priset.
Kollade lite och hittade priser mellan 71.50 dollar och 116 dollar p/p enkelresa.
Det som var bra var att upphämtning på hotellet på ditresan ingick. Vi bodde då i Sanur.
När vi sen lämnade Gili så talade vi bara om vart vi skulle så fixade dom transport dit. Det ingick också i priset.
Vi valde att åka till Ubud.

MVH Macho
18 maj 2019 08:07
Gå med i FB-gruppen "Svenskar i Bali" så kan du få massor med tips och inspiration. Där kan du även komma i kontakt med andra gruppmedlemmar som planerar att besöka Bali.
Vilken stad på Bali?
Indonesien Brodden, 12 mars 2019
Updaterad av Brodden för 4 dagar sedan
26
Hej. Jag och min polare har nu bestämt oss för att vi ska åka till Bali i två veckor i sommar. Jag har själv försökt läsa på så mycket som möjligt om de olika städerna men jag blir inte klok på var de bästa stränderna finns eller om Kuta bara är skitigt och stökigt eller har en fin strand med ...
Transport mellan orter - Bali
Indonesien Emolis, 19 maj 2019
Updaterad av Zahide för 5 dagar sedan
4
Vi är en familj på 4 (barnen är 13 och 17 år) som åker till Bali i sommar. Vi ser framemot snorkling, vandring, en massa tempelbesök (tonåringarna jublar :) ), yoga, god mat och allmänt pool- och strandhäng. Så tankar och idéer om vår planerade rutt tas tacksamt emot! Vår resrutt tros bli så här: ...
ÅKER TILL BALI, VAD SKA MAN TÄNKA PÅ?? Hjälp
Indonesien Emilialundo, 14 aug. 2018
Updaterad av Tittin för 16 veckor sedan
5
Så om 3 veckor så kommer jag vara i Bali. Jag vet att det kanske låter som att det är lång tid kvar men börjar få lite stress över att jag knappt har fixat något. Så snälla hjälp mig! Vad behöver man ha med sig & absolut inte få glömma? Tänker särskilt på viktiga papper & hur man fixar fram dessa. ...
Bali, Giliöarna mm
Indonesien Joakimn, 5 nov. 2018
Updaterad av Joakimn för 28 veckor sedan
4
Hej Har bokat Bali och Gili öarna som vintern resmål. 24 Jan - 23 feb 2019 Har inte varit på Bali på många år så min fråga är: Vart bor man , vill gärna bo vid vattnet typ beachfront: Kutabeach i vilket skick är stranden idag ? Tänkte spendera 1 vecka på Bali och minst 2 veckor på Giliöarna ...
Snus i Bali?
Indonesien Zoega, 9 juni 2016
Updaterad av Asdfgh för 45 veckor sedan
6
Som tyvärr inbiten snusare med sikte på Bali undrar jag då: Är det okej att ta med snus till Bali eller kommer jag hamna i fängelse, få höga böter eller något annat otäckt? ... Asdfgh: >Citerat från Tigersnus: >Heij! Du kan också köpa snuns i Pit Stop - Batu Bolong, Petitenget och Uluwatu. Du ...
Bali - tips!
Indonesien Cassandra92, 27 juni 2018
Updaterad av M_olsson för 47 veckor sedan
6
Hej allesammans! Jag ska till Bali i åtta heldagar om tre veckor och skulle gärna vilja ha så mycket tips som möjligt. Vad får man inte missa? Några tips på aktiviteter eller bra hotell? Bara skicka alla era bästa tips helt enkelt! Tack på förhand! ... Cassandra92: >Citerat från ...

Om Bali Indonesien, Asien

Dykning & snorkling
Laid back
Nattliv
Sandstrand
Sol & bad
Surf

För många är Bali ett drömresmål. Det vackra grönskande landskapet är fyllt av vulkaner, risodlingar och längs kusten finns det många sandstränder.

På Bali kan du se de många olika lokala danserna och teaterformerna nästan överallt. I de vackra templen kan du se religiösa ritualer. Den bästa platsen för en kulturell upplevelse är Ubud i centrum av ön.

Landskapet är mycket vackert med böljande kullar och berg, ofta klädda med både skogar och fyllda med terrasser för risodlingar. I norra delen av ön finns de mest imponerande vulkanerna, några är aktiva och ger då och då ifrån sig rök.

De mest besökta delarna av Bali är badorterna på den södra spetsen. Här ligger bland annat Kuta, berömd för sina vackra solnedgångar, den långa stranden och det hektiska nöjeslivet.

I bergen på norra Bali ligger ett av världens vackraste tempel, Pura Ulun Danu Bratan. Tempeltornen ser ut som om de flyter omkring på stora plattformar, men de är byggda på små öar för att skapa den effekten. Det här är en typ av vattentempel som finns här för att välsigna det viktiga vattnet.