Gibraltar

Av Sjenny
8 jan. 2008 12:44
Visningar: 13581
Hej!

Funderar på en Gibraltar-resa främst för valar och apor. Men hjälp, vilket litet utbud! Vad är det smartaste (mao billigaste) sättet att resa till Gibraltar? Andra tips och råd från er som varit där?

Hälsningar,
Jenny
8 jan. 2008 13:10
Du har säkert fått bra hjälp i o m Sierras svar.
Möjligen ska man ta en charter till solkusten och sedan på egen hand till Gibraltar.
Ta med dej passet.
Av Sjenny
8 jan. 2008 13:34
Tack för era svar! Verkar kunna bli rätt så förmånligt att flyga via Malaga, men jag funderar ännu på det där med hyrbil... Hurdan är trafiken, klarar man som nnordbo av att köra där eller ska det gasas så utav tusan?

Hurdan prisnivå är det på mat/shopping? Vilka andra aktiviteter skulle ni rekommendera än valsafari? (Vi är djur- och naturfreaks.) Går det att boka på plats eller löns det att boka i förväg? (vi reser i juli/augusti)

Många frågor för en icke resvan... =)

Jenny
8 jan. 2008 13:38
Jag kan inte bidra med någon aktuell information då det är längsedan jag var där. Är till och med osäker på det där med passet efter det här med EU...:S
Kolla även lokaltrafiken!
Av Lora
8 jan. 2008 14:19
Hej Jenny,

British Airways flyger direkt till Gibraltar från Stockholm,
titta gärna Iberiaflyg via Madrid allt sök för det bästa alternativet och priset direkt på Reseguiden.
http://www.britishairways.com
http://www.iberia.com/

Beträffande trafiken: kör du försiktigt - kommer du fram.
Att ha en hyrbil i Gibraltar är inget jag rekommenderar,
inte ens lokalbefolkningen förutom taxichaufförer kör där mer än nödvändigt.
För hyrbilen från Malaga: http://www.hellehollis.com

Gibraltar har många pubbar och engelska matställen - prisnivå är högre än i Sverige.
Beträffande shopping är det billigt med cigaretter, parfym och elektronik.

Tips på aktiviteter:
Ta gärna taximinibuss ”The Official Rock Tour” istället för linbanan (ca 25 euro).
I övrigt titta gärna på:
http://www.gibnet.com/tourist/general.htm
http://www.gibraltar.gov.gi/
Av Sierra
8 jan. 2008 14:30
Jenny,
Det är ungefär som i Sverige vad gäller trafiken. Dvs inga större problem. Däremot kan det vara lämpligt med en liten bil om du skall in i Malaga stad. Detta med tanke på parkering, det parkeras nämligen lite hur som helst. När du kommer till Gibraltar är det lämpligt att lämna bilen utanför "inpasseringen" (jag tror inte att du får ta in bilen heller om du inte bor i Gibraltar). Parkera vid McDonalds på andra sidan vägen (gratis) och hoppa på en minibuss när du har kommit in och tala om att du vill upp på berget och kolla in aporna. Det kostar en slant men att gå upp rekommenderas inte, högt och jobbigt. Jag har tyvärr ingen info om valar.
Det går att åka motorvägen till Gibraltar men jag rekommenderar att ni även kör den gamla kustvägen åt ena hållet så får ni se lite mer av kusten och "byarna".
Av Mirreli - Reseguiden.se
8 jan. 2008 16:34
Hej!

Gibraltar är en kul plats att se! Jag skulle rekommendera dig att även se dig omkring i La Linea som är staden precis utanför Gibraltar. Mycket olik alla turistorter på solkusten. Du får ta med dig bilen in men kan riskera att bli fast i en lång kö medans det går fort att promenera in och ut. Ta med passet, tror inte detta har ändrats sedan jag var där sist...

Vill även starkt rekommendera att se Cadiz, en fantastisk stad och annorlunda omgivningar. Denna stad har bla en röd linje målad i gatan genom hela gamla staden, man börjar enkelt vid turistbyrån och slutar på samma plats efter en längre vandring! Åter igen, Cadiz är ingen "turiststad" men vill du uppleva en del av det gamla Spanien så passa på och upplev även detta.

Om du väljer att inte hyra bil så finns det gott om organiserade turer som säljs på plats överallt längst solkusten.

Ha det så gott om ni åker!
8 jan. 2008 18:50
Billigt flyg till Malaga är nog bäst. Och sedan hyrbil, t.ex. Alamo, de har bra priser och man bokar lätt på nätet. Om du är tveksam till att köra, så finns det bussar som går från Malaga till La Linea och där går man eller tar taxi vid gränsen. Kolla också flyg från London, t.ex. british airways, då de oftast har specialpriser till Gibraltar.
Av Sjenny
8 jan. 2008 19:05
Tusen tack för alla tips!
8 jan. 2008 20:00
Hej!
Håller med Sierra,båda hans www är superbra,även att köra olika vägar.Det är inte svårt att köra bil nedöver,mycke bra skyltad,köp en bra vägkarta.Ang.bilkörning i Gibraltar,visst är det mycke trafik,men vi har haft med oss bilen inn.Parkerig kan vara ett problem men på Morrison är det oftas plats.Fördelen med att köra bil inn,då har man möjlighet att se mera av Gibraltar.
Gå inn på min sida här kolla under blogg-Utflykt söderut,även på min Norska sida finns mera utförlig info.www.orbville.no/minside/elcoto
under blogg-som är skrivit i oct.
Titta på dessa www.gibraltarinfo.gi www.turmares.com www.dolphinresort.org www.dolphinsafari.gi
Ref till Loriana,jag tror hon har helt fel,det går inga direktflyg frå Stockholm eller Sverige till Gibraltar.
Önskas andra tips,skriv gärna.
Reseglad
Av Sierra
8 jan. 2008 23:03
Flyger du med British Airways från Stockholm och skall till Gibraltar måste du byta flyg och flygplats i London.
Du landar på Heathrow och startar ut mot Gibraltar från Gatwick.
Av Lora
8 jan. 2008 23:40
Citerat från sierra:
Flyger du med British Airways från Stockholm och skall till Gibraltar måste du byta flyg och flygplats i London.
Du landar på Heathrow och startar ut mot Gibraltar från Gatwick.
Tack Sierra, du hann innan jag hann rätta mig själv… :-)!
Det är mycket riktigt att British Airways flyger via London.
Ber om ursäkt – jag var för snabb med svaret.
Av Amerita
9 jan. 2008 12:55
Billigaste alterativet när du väl kommit till Spanien, om du väljer att flyga till Malaga och inte direkt till Gibraltar, är lokaltrafik och inte hyrbil. Om du hyr bil och ska parkera så kanske inte försäkringen täcker alla ev skador som kan uppstå vid parkering längs gatorna. Parkering i parkeringshus är väldigt dyrt. För två veckor tror jag att jag betalade nånstans kring 2000 kr bara i parkeringsavgifter. Annars är det faktiskt inga problem att köra bil i Malaga-Gibraltar, stora fina vägar, även kustvägen som föreslagits är bra. Och framförallt vackert! Hyrbil har fördelen att du kan ju åka vart du vill och när du vill.... Parkering utanför gränsen till in till Gibraltar kan du betala i efterhand alltså när du är på väg därifrån, då betalar du för den tid du stått på parkeringen, bara några hundra meter från tullområdet. Om du är där skaplig tid på fm så är parkering inga problem. Bil behövs egentligen inte innanför murarna, man kan ta sig till fots eller med "lokalbuss". Linbana eller minibuss upp på berget går oxå.
Sen är det väl inte så kul att enbart tillbringa tid i Gibraltar, på två-tre dar hinner du se allt och mer därtill. Du hinner gå både upp och ner för berget, leka lite med aporna och en stadstur på en dag.
Helt klart värt ett besök dock!!

/amerita
9 jan. 2008 16:47
När vi var i Torremolinos för länge sedan så hyrde vi bil och jag körde överallt med den bilen, tom. upp på Gibraltarklippan. Det var hur kul som helst. Men jag vet inte om man idag får köra upp där?
Men en hyrbil tycker jag absolut man ska hyra för att på egen hand uppleva saker och ting. Mycket roligare.
Vi åkte tom. upp på Sierre Nevada och vi kom ca 3000 m då det blev stopp på grund av snö.
Sen for vi till Marbella, Malaga, Nerja, Ronda och Mijas får man inte glömma.
Finns så mycket fint att se.
Mvh Eva
9 jan. 2008 20:06
En fråga bara: blir det vänstertrafik där bara för det är engelskt?
*nyfiken*
9 jan. 2008 20:07
Det var då högertrafik när vi var där.....
Mvh Eva