Från Koh Kradan till Ao Nang?

7 aug. 2014 14:40
Visningar: 1052
Hej!
Vi kommer att åka till Thailand i december-januari i 5 veckor. Jag har en fråga om hur jag och min familj (2 åring) lättast tar oss från Koh Kradan till Ao Nang? Vi tänker åka på följande sätt: Phuket, Phi Phi, Koh Lanta, Ko Mook, Ko Lipe, Koh Kradan, Ao Nang, Phuket. Har någon här tips på öar vi borde besöka? Var är de bästa dykställena? Mycket acksam för svar!
Medlemmen har tagit bort svaret
Av Sierra
7 aug. 2014 16:14
Det går inga speedboats från Lanta till Ao Nang.

Tag speedboaten från Kradan 10.45 med ankomst Saladan på Lanta 12.00.
Från Saladan går färjan 13.30 med ankomst Ao Nang 15.30.

Då har ni tid att käka lunch i Saladan också.

Bästa dykstället är området vid Lipe som tillhör det bästa Thailand erbjuder.
7 aug. 2014 17:11
Tack för tipsen:-) Har hört bra om Koh Bulone. Synd bara att vi inte kan avboka Reef Resort på Koh Kradan och ändra rutt. Vi stannar i 34 dagar. Går det att ordna visum på plats eller måste man göra det i Sverige innan? Kostar 340 kr/person från Sverige även för vår 2 åring. Går det att få billigare?
Av Sierra
7 aug. 2014 17:36
Du kan inte ansöka om Visa på plats i Thailand.

Tourist Visa ansöker du om i Sverige innan avresa och Tourist Visa Single Entry som ger 60 dagar kostar 260 SEK/person.

När du kommer till Thailand som svensk utan Visa beviljas du uppehållstillstånd i 30 dagar. Detta kallas Visa Exemption (Visa undantag). Dessa 30 dagar kan du förlänga med 7 dagar på ett Immigration office i landet (kallas Visa Extension). Pris 1900 THB/pers.

Närmaste Immigration office för er (enl er schedule) finns i Phuket Town och Krabi Town.
7 aug. 2014 17:59
Går det att ansöka visum om man åker till Langkawi och tillbaka från Koh Lipe? Ska man hoppa över Phi Phi som jag hört är turistigt? Vi bor på Viking Nature Resort som ät avsides?
7 aug. 2014 18:34
Sierra: Rekommenderar du att åka till Koh Bulone? Vad ska man göra på Koh Lipe? Ligger andra öar nära att besöka t ex Koh Taratao? Tack för hjälp, vet att du har stor erfarenhet:-)
Av Sierra
7 aug. 2014 20:01
Du kan inte ansöka om Visa på Langkawi. Jag avråder att åka till Langkawi och tillbaka då det som kallas Visa Run numera är stoppat. Risken är att du inte blir insläppt i Thailand den vägen igen om du har lämnat tidigare. Säkrast är att flyga in i landet. Hela processen med Visa och hur länge man får vara i landet är just nu under uppdatering och vad det innebär i slutändan står skrivet i skyn.....

Phi Phi är turistigt men Viking Nature Resort ligger i sydöstra hörnet av Phi Phi ca 600 m från Tonsai by och där är det lugnt.

Bulon är en lugn och skön ö där jag personligen tycker att bästa boendet är Bulone Resort, poppis bland barnfamiljer. http://bulone-resort.com/index.php/1340345

http://www.reseguiden.se/forum/bilder/bulone-resort-thailand-296800

Tarutao ligger mellan Lipe och Pak Bara Pier och där har du i princip ingen service och enkelt boende.
11 aug. 2014 22:29
Tack för tips:-) Jag funderar på att boka Koh Bulone eller stanna längre på Koh Lipe. Lipe beachresort verkar vara mycket fint och bra priser. Men de vill inte ha några barn under 6 år (lite märkligt). Kan du rekommendera andra ställen att bo på Koh Lipe?
12 aug. 2014 08:55
Tack för hjälp:-) Bokade Wapi via agodas hemsida, då det var fullt den 2 jan och de var 450 kr dyrare för 3 nätter mot den bokningssida du skickade. Finns det några öar i närheten som vi bör besöka? Var är de finaste platserna på ön? Stannar en vecka. Bor på Wapi och Mali resort

Jag såg det när jag skulle betala. ´De mailade tillbaka och sa att de hade haft problem med boende som klagat på skrikande barn. Dålig isolering i bugalowen. Men man kan boka familyroom. Tyvärr fullt och mycket dyrare.
Av Sierra
12 aug. 2014 09:53
Ok,
Ni kan hyra en egen longtail på Wapi eller i en travelshop för ca 2000 THB. Den tar er dit ni vill och det finns fina små öar i väster, t ex Koh Tong (Monkey Island). Även Adang norr om och 10 min med longtail från Wapi kan vara värd ett besök. Longtailen väntar på er under tiden ni kollar runt.

En snorklingtur över dagen med longtail kostar ca 600 THB och då kommer ni även till området i väster. I den turen kan det vara upp till 8 pers i båten och utrustning för snorkling ingår samt ett litet lunchpaket och vatten.

Läs min blogg från 2010 om Lipe.
http://www.reseguiden.se/forum/blogg/koh-lipe-beaches-men-forst-lite-historia-och-fakta-11010
12 aug. 2014 22:15
Vilket är det bästa båtbolaget? Vi ska åka från Phuket, Phi phi vidare till Koh Lanta , Koh Lipe, sedan till Koh Kradan, Koh Muk, byte i Koh Lanta och tillbaka till Phuket. Orolig för att min 2 åriga son inte klarar speedboat i 3 h till Koh Lipe. Har hört att beach travellers har speedboat som tar 60 personer och att det inte blir lika "hoppig färd". Vilka rekommenderar du till bra priser? Bör man boka båtbiljetter i förväg?
Av Sierra
12 aug. 2014 23:04
Det enklaste för er är att åka med Tigerline´s färja då det är omöjligt att veta hur sjön är den dag ni skall åka de olika sträckorna. I dagsläget går det inte att boka alla sträckor och det är heller ingen brådska. Det räcker om ni gör det ca en månad innan ni skall ut på sjön. Priser mellan delsträckorna ser du om du fingerar en resa på sajten. http://tigerlinetravel.com/

På Thai Beach Travellers website bokar du speedboats mellan Lanta och Lipe och öarna däremellan. Det tar som sagt ca 3 tim mellan Lanta och Lipe med stopp vid de öar du nämner samt vid Ngai och Bulon. Även mellan Phuket och Phi Phi/Lanta går det boka speedboat. I dagsläget går det endast att boka SP Speedboat. Senare tillkommer även möjlighet att boka Bundhaya Speedboat. Speedboats är stora med plats för ca 60 pers med packning. Är sjön grov så är det "hoppigt" och det kan vara bra med hörselskydd då de 3-4 motorerna "väsnas". Det är lugnare att sitta längst bak men också högre motorljud. Pris och tider på de olika delsträckorna ser du här. Speedboat bokar du så snart du vet när ni skall åka. http://thaibeachtravellers.com/transport
15 nov. 2014 21:13
Tack för all hjälp här. En fråga, vart åker man med båt från Phuket till Koh Lanta? Antar att man åker från Phuket Town? Är speedboat att rekommendera för en 2 åring?

Om 4 veckor åker vi till Thailand:-)
Av Sierra
15 nov. 2014 21:43
Både färja och speedboat avgår från Rassada Pier i Phuket Town. Från slutet av december brukar det vara ok med speedboat men sitt gärna långt bak.
13 dec. 2014 07:53
Hej!
Hur mycket ska en taxi kosta från Phuket flygplats till Kamala? Och om man åker t ex från Kamala till Phuket stad? Hör hört att taxibolagen tar över priser? Går det bussar/tuktuk mellan stränderna och från Kamala till Phuket town? Snart bär det iväg:-)