Frågor om Filippinerna

Av Kirrren
5 nov. 2015 21:03
Visningar: 197
Hej!

Vi reser till fillipinerna om drygt 12dagar och har fortfarande inte bestämt oss för vart vi ska.

Tips mottages gärna, vi landar i manilla. Och blir borta i 2 veckor vart bör vi ta oss någonstans? Tanken var först att ta sig till el-nido men det kändes alldeles för komplicerat att ta sig dit,
Bokar vi inrikesflyg/hotell hemifrån eller på plats?
6 nov. 2015 11:04
Hej Kirren;
Vad har ni på önskelistan för er vistelse? Vilka kriterier har ni? Filippinerna har så fantastiskt mycket att erbjuda. Utan att veta vad ni vill uppleva; Tänk på att 2 veckor inte är en lång tid. Det tar tid att resa och förflytta sig. Som jag ser det har ni två huvudalternativ. Det ena är att ni koncenterar era två veckor till att resa runt på Palawan. Ta inrikesflyget till Puerto Princessa och förflytta er sedan norröver med slutdestination Coron. Ta flyget från Busuanga tillbaka till Manilla. Den resan kommer att bjuda er på många upplevelser och magiska platser. Det andra alternativet är att ni koncenterar er vistelse till Visayas. Fyg till Cebu. Färja till Bohol. Bo på Panglao och Alona Beach. Ta er sedan därifrån till Sicuijor, Apo Island och Dumaugete. Därifrån flyg tillbaka till Manilla.
Mitt råd är att ni bokar alla flyg och hotell hemifrån. Googla på tripadvisor på hotell! Bästa sajten!
Lycka till och ha en fantastisk resa.
Av M4sta86
10 nov. 2015 22:17
Lånar denna tråden då jag och sambon planerar 3v på Filippinerna i mars nästa år.
Vi har samma funderingar som Kirrren.
Tanken var att hinna med Palawan, Cebu och Boracay men det kanske blir för mycket resande?
Är det bättre att fokusera på Palawan och alla öarna kring El Nido?
Av Mammao
15 nov. 2015 19:43
Kommer åka till Filippinerna över jul och nyår tre veckor. Vår plan är att åka landa på
Puerto Princess för att sedan åka till El Nido. Har några dagar " till övers" på Palawan, vet inte vad vi skall hitta på. Några förslag?
Reser sedan vidare till Cebu och tar båten över till Bohol och Panglao, tar gärna emot tips att bo och göra där. Ska man stanna på Panglao? Vi har boka två nätter på pytte ön, Balicasag. Tänkte åka och titta på Chocolate hills men ska man göra det som en dagsutflyt eller ska man flytta till Bohol och i så fall vart?
Av M4sta86
17 nov. 2015 11:51
Är lite inne på samma tripp. Funderar på 3v i mars. Kan man vara i El Nido området i ca 1,5 vecka sen dra till Cebu resten av tiden? Vi vill inte resa runt allt för mycket utan gärna vara stationerade på samma plats merparten av tiden och därifrån göra utflykter.