Första gången i Thailand och det med en treåring

28 maj 2013 20:23
Visningar: 194
Hej,

Vill ha tips på vart man ska och vad man kan göra med en treåring i Thailand över jul och nyår. Runt två veckor bara planerat, men vill göra så att det blir den bästa resan för mig och sonen som ska ska vår första egna resa. (Japp, singelfarsa).

Tips och tricks tas mer än tacksamt emot på vart man ska åka, hur man ska bo, kostnader och hur man ska boka för att hålla nere kostnader men ändå inte snåla på något.

Tack på förhand!
31 maj 2013 14:52
Hej,

Tycker att ni ska ta flyget till Bangkok och stannar där en eller två nätter. Kan vara jobbigt för barnet att åka vidare efter en lång flygresa. Besök Siam Ocean World och Safari World.

Vidare till Koh Samet som tar ca 3,5 timmar till hotellet på ön eller Koh Chang som tar 5-6 timmar. Vilken ö du än väljer så tror jag att du inte blir besviken.

Via Agoda är väl många som bokar hotell från. Ni kommer när det är som dyrast här i Thailand. Gäller att boka i good tid. Många hotell har Jul och Nyårsmiddag som man måste beställa vare sig man vill eller inte. Riktigt dyrt och tråkigt, bara ett sätt för hotellet ska tjäna pengar.

Köp godis, cola, öl, vatten m.m på 7/11 istället för på hotellet och ha det i kylskåpet på rummet. Ät inte på restaurang som ligger vid stranden det brukar vara lite dyrare. Du kan få en lunch för 10 kr om du vill det. Det kostar inte så mycket att äta i Thailand. Det som kostar är boende och transport.

Lycka till
Din vän i Bangkok!