Thailand med små barn

16 nov. 2011 18:14
Visningar: 1370
Vi är två familjer som planerar en resa till Thailand i vinter. Vi har rest mycket och varit i Thailand massor av gånger men denna gång har vi små barn med oss (en treåring och 2 på dryga året). Vi vill gärna ha lite tips på schyssta ställen att besöka.

Våra favoriter innan är Koh Tao, Railay, Koh Pha Ngan och Koh Ngai. Vi funderar på Koh Chang, Koh Samet och runt de öarna. Vi funderar också på Khao Lak & Bang Tao. Inte så imponerade av Koh Lanta då det inte finns några paradisstränder där. Viktigt är förstås att det inte är för off och krångligt att ta sig dit. Tex Koh Lipe som verkar underbart men alldeles för lång transfer.

Vi planerar vara borta 2-3 veckor och vill gärna kombinera flera ställen. Treåringen vill ju prompt vara i barnklubb och vi vill gärna bo i bungalow.

Kom gärna med förslag på resorts och platser som kan passa oss.

Tacksam för svar,

Kicki
Av Pelle77
16 nov. 2011 18:21
Samui i kombination med Koh Phangan och Koh tao är en trevlig rutt som ger stor variation. När i vinter planerar ni att åka?

Phuket i komb med Khao Lak är en annan trevlig kombo.

Åker själv till Koh Chang i vinter för första gången. Det finns ju öar söder därom som ni kan kombinera med om ni inte väljer Samet som du själv skrev om.

Vilken budget har ni? 3* eller 4* boenden?
16 nov. 2011 18:46
Hej Pelle,

Tack för ditt svar. Eftersom vi inte skall vara borta så länge så har vi väl en ok budget och kan tänka oss även 4 stjärniga ställen så länge de har den rätta Thaistämningen.

Rutten med Samui, Tao och Pha-Ngan är superbra, men den har jag gjort många ggr själv. Det är ju alltid trevligast att upptäcka nya ställen och i Thailand finns det ju gott om dessa.

Är riktigt sugen på Chang, Samet och Maak men kan troligtvis få riktigt billiga flygstolar till Phuket/Krabi så alternativ i den regionen är intressant.

Har aldrig varit i Khao Lak och funderar på att kombinera det m Phuket. Finns det ngt ställe på Phuket som passar oss fd backpackers som numera reser med barn tro? Lite Railayklänsla tänker jag. Nai Yang??

Vi vill bo i bungalow vid en paradisstrand men gärna också ha pool. Massor av mysiga restauranger där man kan ta sig fram m barnvagn på kvällarna vill vi också ha.

Tack!
Av Pelle77
17 nov. 2011 08:15
Hej!

Nai Yang är riktigt mysigt! var där för ett par år sedan och bodde på dewa Phuket:

http://www.dewaphuketresort.com/

kanske inte ett bungalowställe men riktigt riktigt fräscht! Gillar strandpromenaden i Nai Yang med alla restauranger. (om de finns kvar, har varit en del prat om att de skall bort). är de kvar så missa inte Royal India, bästa indiska maten jag ätit!

En bit därifrån ligger en ännu bättre strand, Naithon beach. Vi åkte dit flera gånger då den stranden var super!

Hyr bil och ta er sedan norrut till Khao lak. Jag gillar att kunna ta mig dit jag vill när jag vill, och vägarna är bra i Phuket o Khao Lak.