Flytta till Barcelona

14 aug. 2012 00:01
Visningar: 1092
Hejhej!

Presentera mig själv i skrift har jag aldrig varit bra på så låt oss bara säga det lite kortfattat, Joakim heter jag och är 19år och bor för tillfället i Umeå, vilket är alldeles för norr för min smak. Kanske också är värt att nämnas att jag är bög, vet inte varför, men det verkar alltid vara eftertraktat. haha

Mina planer är att flytta till Barcelona i slutet av hösten/början på vintern. Har redan skaffat mig ett jobb och det enda som saknas nu är en lägenhet/boende så drar jag. Som alltid blir det billigare att dela boende och eftersom jag vill kunna leva livet och partaja en hel del där nere känner jag inte för att lägga all inkomst på hyran. Så den som känner sig sugen på ett sjuhelvetes äventyr ett par månader/halvår skriv här eller maila mig på (Logga in för att se e-postadress) . :)
14 aug. 2012 00:31
Detta låter underbart :) vad är det för jobb och hur löste det sig.. Jag skulle kunna tänka mig att flytta till Barcelona., men då vill man ju ha ngt sorts jobb på g eller liknande :/ vill ju liksom
Inte lämna sin rumskamrat i sticket :/

Kram ..
14 aug. 2012 00:49
Tja! Jag hade också tänkt dra mig söderut mot Barcelona trakten dock inte förrän nästa år, Anledningen till varför jag skriver är för att jag är lite nyfiken på hur du fick tag på ditt jobb, är det så att du har connections nere i Barcelona eller vet du något bra företag som är ute efter arbetsflitiga svenskar, och hur fick du i så fall kontakt med dem! Hade tänkt att läsa några kurser nere i Barcelona men man vill ju gärna ha råd att betala hyran också! hehe :D

Tacksam för tips och råd!
/ Henrik
14 aug. 2012 14:35
Jag jobbar för tillfället som en telefonförsäljare här i Umeå och därav sökte jag jobb som det i Barcelona också. Slutade med att jag fick jobbet, och det känns jätte bra! :) Det finns massa olika på platsbanken att söka till, och det som jag fick jobb på var på OneContact. Hade varit skitroligt ifall min blivande roommate jobbade på samma jobb ju! Så sök sök sök :) haha

Men annars har jag läst runt och det finnas jobb där nere som kundtjänst för olika stora företag och dessa går enklast att söka till när man väl kommit sig dit ner.
Och "restenavdittliv" när känner du i sådana fall att du är redo för avfärd? :D
Av Thilda
11 dec. 2012 22:00
Hej!

Mathilda heter jag och är 20 år gammal.
Jag tänkte höra med dig Gossipanka ifall du redan flyttat ner och hur du trivs.

Jag kommer nämligen att flytta ner i jan. 2013 och arbeta på Onecontact.

Ha det så bra :D
12 dec. 2012 00:55
Hejsan!

Ja! Jag bor där nere och trivs som fisken i vattnet, verkligen! Skönt som tusan att slippa det svenska tänket. Hänger dock lite för mycket med svenskar för att egentligen komma i kontakt med den riktiga spanska kulturen,, men men.

Jag har jobbat på One CC men har slutat och ska börja studera spanska intensivt i 3 månader istället. Mer givande tror jag. Jag kommer tappa mitt boende i januari(kontrakter är slut sista jan) så om du är sugen kanske vi kan hooka upp och styra boende tillsammans? :D
12 dec. 2012 17:49
Halloj!

Här är en till som har tänkt fly landet och flytta ner till Barcelona i mitten/slutet av januari för att plugga spanska. Har inte kommit så långt i själva planerandet än så länge, har inget boende klart eller så, men antar att det är lättast att lösa när man väl är på plats! Skulle vara superbra att kunna dela lägenhet med någon/några!! Så om du Gossipanka eller Thilda eller någon annan trevlig prick letar efter någon att dela boende med vid den här perioden är jag väldigt öppen för detta förslag! :)

Ha det fint!
Av Thilda
13 dec. 2012 21:31
Åh, vad skönt. Vad är det för väder hos dig nu?
Hur gjorde du när du kom ner till Barcelona, hade du planerat med boende osv innan eller tog du tag i det när du kom ner? I så fall, bodde du på nåt hotell/hostel innan? Sen är jag också väldigt nyfiken på att veta hur det är att jobba på One contact! :)

Emma, vad roligt! Vart ska du plugga spanska någonstans?
Det tycker jag verkligen att vi ska kolla upp :) billigare och roligare att bo med någon/några!

Ta hand om er.
17 dec. 2012 15:00
jag skulle också vilja flytta till barca, :)
19 dec. 2012 11:57
Åh, Emmasperring, var ska du plugga spanska? Skola osv?
Jag tycker personligen att det är ganska onödigt att noja sig över boendebiten när man sitter hemma i sverige, för det tar ärligt några dagar bara att få ett boende. Jag kan tips om min agenct vi har, de är jättesnälla och alltid gett oss hjälp. Iof har vi betalar en agencyavgift till dem som ligger på 600euro. men det är det värt! Översätter allting åt oss till engelska osv. Riktigt bra. "lodging barceloneta" heter dom! :)

Vädret i barca erbjöd igår 13° runt halv 12 på natten och knappt några moln. På dagen var det betydligt varmare men jag kikade aldrig hur varmt haha. Solen lyste iaf!

När jag kom ner till Barcelona hade jag skrivit med en till Svensk som jag ville bo med men som tyvärr redan bodde i ett litet kollektiv, så jag fick slagga på deras soffa tills dess att jag hittade mitt eget boende, men ungefär 1 vecka hade jag tänkt stanna där bara. Efter 3 dagar hade jag hittat ett boende och skrivit kontraktet. Bor fortfarande i den lägenheten och som sagt så flyttar jag härifrån den 31 januari. Vet inte vilken del av barcelona jag vill bo i ännu, men älskar verkligen Raval, men Barceloneta är så himla bra då det är så nära strandpromenaden.

Jag kommer att plugga på Ole Languages och börjar den 7e januari på nybörjar nivån. Blir skitroligt!
Slutade på one Contact då jag ville lära mig språket istället och börja hänge lite mindre med bara svenskar, får se om den saken kommer hända. Jobbet i sig tycker jag var precis som andra telefonförsäljarjobb. Jobbtiderna var bra och ibland varierande. Om man är duktig på att sälja, då fan får man en bra lön, så det ska nog gå bra. :)

Ses i barca snart då1:D
19 dec. 2012 20:05
Jag ska också plugga på Ole languages!! :D Ska försöka bättra på min krassliga gymnasiespanska är det tänkt. Är så bra att de har flexibla kursstarter, siktar på att börja den 28 januari men har inte spikat datum än så länge.

Vad bra att det verkar vara lätt att fixa boende! Hur ser prisnivån ut? Vad bör man ha för boendebudget?

Ha det bra!
20 dec. 2012 16:14
Najs! då ses vi där i korridorerna! haha!
Börjar du från nybörjare(A1/A2) eller ska du plugga B1?
Tycker du ska komma tidigare!! :D

Jafan det äger ju! Min lägenhet som har två sovrum, kök/vardagsrum betalar vi 630 för. plus el vatten och gas. Så det blir kanske 350 euro per månad ungefär var.. :) Oftast är det ju två depositioner på lägenheten ni signar upp er för, + möjligtvis en agencyavgift. så tycker du behöver ha ungefär 10-15k till boendet. Jag hade endast 12k men det gick ju bra då vi ändå var två som delade på boendet :))
Av Gfranco
18 maj 2013 14:57
Hi all!
I'm looking for flatmates to share my lounge-style flat. I'm spanish but I'm feel ok sharing flat with swedish as I did during the last months. Housing philosophy is to be a clean and comfortable place to live. So we have a home assistant who helps us monthly with the cleaning of the social areas. If you still are searching for accomodation, feel free to contact me: (Logga in för att se e-postadress)

Cheers,
Gustavo