Flygbiljetts nivå vilken ska man boka?

4 maj 2014 12:35
Visningar: 259
Är i full fart med att boka biljetter för 7 pers till Thailand i febr 2015.

Känns ju som dem prisvärda (runt 6000 kr) är på den billigaste prisnivån. Blir lite osäker på om man vågar boka dessa med tanke på ombokning/avbokningsmöjligheter eller är det dem man brukar boka,
Tänker på typ campaign/basic/Value/pro (finnair) eller lowfair/flex osv (norwegian). Vad är den stora skillnaden igt när man bokar dem lite dyrare billjetterna?
Av Hille2
4 maj 2014 12:48
Den stora skillnaden är, som du säger, om- och avbokningsmöjligheterna. Om man betalar med sitt VISA eller Mastercard eller via den internetbank som kortet är anslutet till så har man i allmänhet ändå ett skydd mot avbokning på grund av t.ex. sjukdom. Kolla det med din bank.

För att vara säker på vad som gäller för olika biljetterna så är det bästa att kolla flygbolagets egna villkor eftersom det kan variera. I Finnairs bokningssystem, t.ex. kan man tydligt se vad som gäller för de olika biljetterna.

Är man inte helt säker på att man kommer att kunna åka (bortsett från sjukdom och liknande) bör man förstås boka de dyraste biljetterna med full avbokningsrätt.