Flyg Thailand Malaysia (VISUM)

10 sep. 2013 17:40
Visningar: 1898
någon som kan tipsa vart på nätet man kan hitta flyg mellan Bangkok (bkk) och Malaysia för att förnya sitt visum.

när man söker på google från sverige får man bara upp svenska flighter inga inrikes i thialand.
10 sep. 2013 18:20
Tack.

Vi kommer åka ner till Thailand med familjen den / runt 7 november och hem runt den 6 februari.

Är det någon som vet om man har dubbel entry Visum kan åka ner den ex 7 november sen åka över till malaysia runt den 10-20 december och stanna en dag och sen åka tillbaka för att få förlängt visum ytterligare 60 dagar?

eller är det något man behöver tänka på innan?
för som vi fattat det så får man 60 dagar turistvisum sen får man ex flyga till malaysia och då får man ett nytt visum giltigt 60 dagar. om det är så borde det ju räka att vi åker runt den 10-20 december för att få ytterligare 60 dagar så vi hinner hem innan den 6 feb och slipper massa problem med Over stays etc.
Av Hille2
10 sep. 2013 21:45
Japp det går bra det :) Går också bra att åka över gränsen till valfritt grannland med buss/bil/tåg/båt (Utom till Burma, dit kan man bara åka båt) och det finns även arrangerade visarun resor där någon tar hand om allt åt er.

Lycka till!
10 sep. 2013 21:55
Visa run resor vart hittar man information om detta om detta och hur funkar det?
Vad kostar det att göra en sån resa kontra att flyga till malaysia? då alla priser vi hittar verkar skit dyra för att åka till malaysia en dag för att få nytt visum typ 10.13t bath för 2 vuxna ett barn och ett spädbarn.

vilket alternativ är billigast och är att föredra?
Av Sierra
10 sep. 2013 22:23
Var tror du att ni kommer att vara när det är dags för ett Visa Run? Jag antar att ni inte är i Bangkok hela er vistelse.
10 sep. 2013 22:28
Vi letar boende just nu och vet faktiskt inte ex<kt vart vi kommer vara eller om vi ens kommer åka runt. men just nu i skrivande stund har vi en villa på gång i hua hin. men Hua Hin är inte första hands val utan det hade varit typ Koh Lanta . så jag vet faktiskt inte vart vi kommer vara då boende inte är helt klart ännu. och vi vet inte om vi kommer åka runt eller vara parmanent bofasta på ett ställe.

så tips på ställen att fixa lya är ju också intressant samt även att veta mer i detalj hur det funkar med visa run kontra ta flyg till malaysia hongkong laos etc.
Av Marilcj
11 sep. 2013 01:12
Varför fixar ni inte ett turistvisum a 60 dagar m en entry redan hemifrån på Thailändska Ambasaden, man behöver inte åka dit...räcker skicka in de som behövs.
Av Hille2
11 sep. 2013 06:51
Citerat från Marilcj:
Varför fixar ni inte ett turistvisum a 60 dagar m en entry redan hemifrån på Thailändska Ambasaden, man behöver inte åka dit...räcker skicka in de som behövs.
Vad jag kan förstå så tänker trådskaparen skaffa ett dubbelt turistvisa(dvs 60+60 dagar) innan denne åker. Ett enkelt räcker inte, det blir för många dagar. Och man måste resa ut ur landet för att aktivera visum nr 2.

Om ni ska vara i området från Phuket och upp efter den västra kusten eller på östkusten från Bangkok och söderut och vill resa landvägen går det absolut fortast och är billigast att åka en sväng över till Burma via Ranong. Det fixar man enkelt själv med lokalbuss och en kort båtresa och man är tillbaks samma dag(om man inte vill stanna en natt i trevliga staden Ranong). Det finns också många arrangörer av sådana resor men tyvärr kan jag inte hjälpa dig med någon specifik eftersom jag brukar fixa det själv .
Jag vet ju inte varifrån ni tänker resa men en egen arrangerad resa till Burma från Ranong stan kostar songtaew till hamnen ca 40 bath tor+ båtresa ca 100 bathtor + dagsvisum till Burma 10 dollar. Bor ni t.ex. i Hua Hin, Phuket, Khao Lak får ni lägga till 200-400 bath för bussresan tor.
Av Marilcj
11 sep. 2013 09:17
Är med på de noterna oxå, men då måste ju visumet va klart redan när man kommer in i landet o tänk då på att ta det med thailändska ambassaden alt nått av konsulaten direkt för de sk ombuden runt om tar ut extraavg för att de är mellanhänder.
Just att ta sig till Burma är en trevlig dagsutflykt o vi betalade 1000 bath för bilen T/R o förra året var de höjt m 200 bath fr Hua Hin.