Flyg och Mount Kinabalu

Av Kerstin
11 juli 2014 09:16
Visningar: 280
Hej. Jag har kollat på gamla inlägg och på olika resebloggar för hitta någon bra arrangör att boka en vandring till (förhoppningsvis) toppen av Mount Kinabalu på Borneo med. Jag har mejlat till ett par olika arrangörer på Borneo, både gällande vandringen och djungelturer. Vet inte hur länge som det normalt tar att få svar, men nu är det ett par veckor sedan och de har inte svarat på mina mail. Kanske någon här på forumet kan hjälpa mig med tips på arrangör? Vi åker ner i mitten av februari, så det är ju gott om tid ännu.
Passar även på att fråga om någon åkt med Turkish Airlines till Kuala Lumpur, och hur ni tyckte att det var att flyga med dem? Har hittat biljetter till bra pris, men har förstått att det varit en del "strul" kring biljetter och bagage, men att de förutom det ska vara ett bra och säkert bolag?
Tacksam för svar eller tips på andra inlägg som fortfarande är aktuella.
Mvh Kerstin
Av Mwa
11 juli 2014 09:52
Hej Kerstin!

Det du kan göra är att flyga från KL till Kinabalu, där finns det en massa resbolag som anordnar resor och turer. Annars är det att tar du en minibuss upp till berget och där stannar du utanför parken, ganska bra skyltat sen är de hjälsamma där borta och snälla så det är inga problem.

Boka boende nära parken sen är det att bara vandra i parken, vill du klättra så gör du det på plats också. Du måste vara på parken jättetidigt då och hoppas på bra väder.

Det är absolut billigaste att göra allt själv och det går jättebra i Malaysia då det är tryggt och bekvämt.

Jag har åkt turkish och det är OK men inte mer och det var strulfri. Vi åkte dock ner med Malaysian Airlines vilket var jättebra!.

/Masoud
Av Kerstin
11 juli 2014 10:25
Tack för ditt svar, skulle ändå helst vilja ha lite mer klart innan jag kommer dit. Men jag kommer defenitivt att kolla efter boende nära parken.
// Kerstin
11 juli 2014 16:54
Har inte flugit till Asien med Turkish, men till Afrika och hade inga problem med dem. De ger den service man kan förvänta sig av ett seriöst flygbolag.

Angående Borneo och djungeltrekking. Som redan sagt, åk dit och boka på plats. 100 gånger enklare och billigare än att boka hemifrån.
Av Kerstin
16 juli 2014 23:08
Tack för era svar.
// Kerstin