Mount kinabalu

Av Boraqay
14 okt. 2014 19:43
Visningar: 352
Hej,
behöver tips på hur man billigast bestiger Mount Kinabalu.

2 personer med 2 övernattning i parken + övrigt som behövs för att nå toppen.

Tack för all hjälp

:)
15 okt. 2014 10:52
Jag ska bestiga berget i slutet på oktober, kan alltså inte ge så mycket tips om själva vandringen. Dock har jag läst att pannlampa, bra skor (gärna med ankelstöd) och varma kläder är bra att ha. Också bra att tänka på att luftfuktigheten är väldigt hög så du kommer bli blöt, både av svett och natur. Allt i bomullsmaterial är nog dåliga val av kläder. Vandringen utförs oftast under två dagar varav den andra dagens vandring startar runt kl 2 på natten, det är då varma kläder är ett måste.
Jag bokade via Rustic Borneo. Väldigt hjälpsamma och allt man behöver, mat, övernattning, transfer från hotell och inträde i parken ingår i priset. De vill helst att man bokar minst 3 månader i förväg eftersom klättringstillstånden är begränsade. 3600 kr, ett bra pris enligt mig.
Lycka till!
Av Boraqay
16 okt. 2014 07:07
Hej hej,

Tack för svar och bra info.
Skall kolla upp din rekommendation,3 600 verkar vettigt.

:) Lars
Av Kerstin
18 okt. 2014 14:13
Hej, Vi har bokat med Amazing Borneo, och kommer att göra vandringen i slutet av Februari nästa år. . Det är kanske inte det billigaste ?, men de har fått väldigt bra kritik och de är snabba i kontakten. De är dessutom mycket trevliga att ha att göra med. Man kan själv välja exempelvis var man ska bo natten innan vandringen och de erbjuder olika "topp turer". I mitt fall så är det bara jag som kommer att vandra, så jag kommer att få en egen guide. Ni kommer alltså att vandra med er egen guide och inte bli ihop parade med fler mindre grupper. På deras sida hittar du all info om vad du behöver för utrustning.

http://www.amazing-borneo.com/tours/mount-kinabalu-packages-1.html

Hoppas ni får en trevlig resa
// Kerstin
9 nov. 2014 17:52
Tack bästa :)

Lutar åt Amazing faktiskt.

Nu kör vi :)

//Lars