Utflykter Borneo - Jungle trekking/Mount Kinabalu

4 aug. 2013 15:50
Visningar: 1432
Hej.

I Oktober åker jag till Thailand för tolv veckors volontärarbete. Efter detta har jag planerat att resa runt lite innan jag far hem och ett av mina planerade stop är Borneo. Tänker dels bestiga Mount Kinabalu, men skulle även vilja göra lite jungle trekking. Några tips på bra ställen/sevärdheter att besöka medan jag är på Borneo? Bra jungle trekking leder/arrangörer?

Jag vill gärna ha tips på bra sidor där jag kan boka utflykter (både bergsbestigningen och annat) utan att behöva boka en hel paketresa från Sverige. Hur lätt är det att boka utflykter direkt på plats?

Sen undrar jag hur det fungerar med visum. Vet att man ofta kan köpa visum på plats när man reser från Sverige, men jag kommer att flyga in från Kambodja. Mitt första stop efter Thailand är Ankor. Hur går jag bäst tillväga för att fixa dessa visum (både för Kambodja och för Malaysia)? Skall även göra ett stop på Penang, men då det också tillhör Malaysia och jag flyger direkt dit från Kota Kinabalu antar jag att det räcker med ett visum?

Tack på förhand!
Malin
Av Lavaqua
4 aug. 2013 21:50
Hej, Jag och en kompis ska också bestiga Kota Kinabalu i mitten av oktober cirka, så vi är i samma sits som dig.

Angående Visum till Malaysia så behövs det inget visum om du är skriven som medborgare inom Europa!
5 aug. 2013 14:11
I Kota Kinabalu finns de som ordnar allt. Så det är enkelt att boka på plats. Sabah är väldigt turistanpassat och det går bussar överallt. Köp en Lonely Planet, den hjälpte mig mycket och jag bokade inget hemifrån. Orangutangerna är mysiga att träffa och om du dyker får du inte missa Sipadan. Något jag ångrar är att jag inte tog en båttur på ett par dagar på Kinabatangan river. Man sover på båten och gör utflykter i skogen.