Florida- vad ska vi besöka??

Av Lyckaan
18 nov. 2013 09:46
Visningar: 1150
Hej!

Jag behöver lite hjälp och tips med planeringen av min resa och tänkte höra om jag kunde få lite tips av er. Jag har tänkt att flyga till Fort Laudardale med direktflyg 16-25 januari, det kostar 11720 kr för 2 pers inkl bagage och mat, är det ett bra pris?

Vi kommer att ha en hyrbil under hela resan.

Eftersom vi nu åker i bara 9 dagar (tänkte åka i minst 2 veckor från början) så hinner vi kanske inte med allt som vi skulle vilja. (Besöka både Orlando, Miami och key west)

Först tänkte vi iallafall åka till Orlando för att besöka Disneys 4 parker under en dag, och sedan besöka Universals parker under en dag. Hur bokar vi bäst och smidigast biljetterna? Är det bäst att förköpa?
Vi tänkte bo väldigt billigt i Orlando, har ni tips på boende med gångavstånd till parkerna?

Vi undrar också vilka vägar som är bäst att ta dit? Vi vill gärna åka längst kusten eller en väg där vi kan göra avstickare för att se fina utsikter osv. Men samtidigt om man kunde undvika betalvägar så vore det bra. Eller är det någon väg /område i Florida som man absolut bör undvika av någon anledning?

Sen vet vi inte alls vad vi ska göra när vi åker från Orlando, självklart vill vi besöka Miami, men samtidigt verkar Key West väldigt fint, och där verkar det vara varmt, vi skulle gärna vilja få lite och sol och bad :)

Vart bör vi åka? Kan ju bli svårt att hinna med båda ställen.. Vi vill som sagt ha bäst chans till sol och gärna möjlighet till att se något roligt på en utflykt, sedan vill vi också shoppa lite.

Vart hittar man den bästa/billigaste Outlet i Florida?

Nu blev det väldigt många frågor, hoppas att vi kan få lite hjälp för att komma framåt i vår planering :)

Hälsningar, Julia
18 nov. 2013 10:09
Hej!

Florida är ett underbart resmål! Vi gjorde vår första resa 2001, och sedan dess har vi åkt tillbaka nästan varje år. Alltid i februari, då vädret är ljuvligt i södra delen (Ft Lauderdale/Miami). I Orlando kan det vara lite ruggigt, men det kan också vara varmt och skönt. Med "ruggigt" menas att man behöver en jacka, eller så, och att det kanske inte är så skönt att bada utomhus.

Men stopp: Det finns inte en chans att hinna med fyra Disney-parker på en dag! En dag per park skulle jag rekommendera, i alla fall vid första besöket. Gångavstånd från hotellet är inte att tänka på, såvida ni inte bor på något av Disneys egna hotell, men de är ganska dyra. Det finns anslutningsbussar, vissa hotell har egna och annars finns sådana som följer en viss rutt. Men jag utgår från att ni har bil. Orlando är stort, så det kan ta ett tag att åka från hotellet (särskilt om ni väljer ett billigare, priset ökar ofta ju närmare parkerna man bor). På t ex www.hotelscombined.se finns bra erbjudanden i alla prisklasser. Generellt är hotellrummen billiga i Orlando, ni kan bo riktigt lyxigt för priset av ett enkelt hotell i South Beach.

South Beach ska ni förstås lägga in i resan. Inte likt någon annan plats på jorden. Men man behöver inte stanna så länge. Key West är också unikt, och bilresan dit facinerande.

Outlet? Tja, alla kommer säkert att säga Sawgrass Mills i Ft L. Jättestort, med alla affärer man kan tänka sig. Men missa inte kedjorna Marshalls och Ross, som finns lite överallt. Märkeskläder från olika tillverkare i enkla butiker. Begränsat urval av storleker osv men verkliga fyndpriser!
18 nov. 2013 12:34
Lyckaan,

ta inte illa upp nu men det är nästan så jag tror att du driver med oss...?!

Jag utgår ifrån att du läst de många trådar om Florida och parkerna, om inte uppmanar jag dig att göra det! Det finns inte bara en tråd som talar om att man knappt hinner TVÅ parker på en dag...och ni skall klämma in fyra? Även om ni skulle hoppa över alla attraktioner så tar det väl en timme att bara gå runt en park. Lägg till det tiden det tar att ta sig MELLAN parkerna, räknar vi på 30 min (förflyttning, incheckning och inga köer) så har vi 2 timmar bara på det. Ja visst, det kanske GÅR att hinna fyra. Men köp hellre biljetten "tvåparkerpåendag" och passa på att njuta lite också när ni är där i så fall. Eller spring ett maraton på samma tid ;)

Kustvägen till Orlando innebär lång körtid, och tid är väl just vad ni inte riktigt har. Ta hellre pengarna som blir över när ni väljer två parker istället för fyra och lägg det på Turnpiken söderut (som kostar att åka på).

Kolla premiumoutlets.com så ser ni exakt var alla ligger och kan planera utifrån er resa, eller planera er resa utifrån var de ligger. Utan att veta skulle jag påstå att det inte är så stora prisskillnnader, däremot skiljer det sig vilka affärer respektive outlet har. Registrera er för extra rabatter.

Precis som medlemmen ovan skriver är hotellen närmast parkerna deras egna och inte "billiga". Skulle ni lyckas hitta ett billigare alternativ i närheten av Universal så kan gångavstånd fortfarande innebära 20 min eller mer. Så ta isåfall ett hotell som har transport till parkerna (Dock är det sämre med transporter till Universal). Till Disneys parker tror jag inte man går på så kort tid som 20 min. (Möjligen om det finns hotell väster och norr om området?)
Av Daytona
18 nov. 2013 12:56
Avanti resort i Orlando är ett helt ok hotell till hyffsat pris. Ligger bra till med restauranger runt hörnet. Gratis buss till parkerna.
Av Lyckaan
18 nov. 2013 14:00
Tack för era svar!

Ang parkerna så har jag en bekant som gjorde så, därför jag har tänkt att göra så..
Alltså köpa en biljett med "hopper" som tillval så man kan hoppa mellan parkerna. Jag är främst intresserad av Epcot och vill se lite av Magical Kingdom, så får vi se om vi hinner göra ett besök på de andra parkerna, men alla 4 ingår ju i hopper-biljetten enligt min bekant :)

Ja de hotellen som vi tittat på skriver att de ligger nära och har bussar som går till parkerna, men hur är det smidigast att ta sig mellan parkerna? Bör vi kanske ta med bilen ändå för att ta oss mellan smidigast?

Vi kanske kan åka en bit vid kusten mot Orlando? Om det finns någon speciell avstickare som vi bör göra?

Finns det någonstans ni inte rekommenderar att man bor, eller något område där man bör undvika att åka till av någon anledning?
18 nov. 2013 15:08
Hej igen!
Ja som sagt det går, och ni gör som ni vill :)

Mellan vissa parker finns tåg - vilket kan vara kul, men annars är det egen bil som gäller (skulle nog tycka att det vore smartast eftersom ni skall förflytta er en hel del). P-biljetten gäller hela dagen och för samtliga parker. Då kan ni klämma in Downtown Disney också.

Jag har åkt bil mellan Cocoa Beach och Melbourne - och jag tror att sträckan söderut från Melbourne är likvärdig. Tyvärr är det ju så att man inte ser så mycket hav även om det är en smal landbit man kör på, men man får se en massa fina hus istället! Sydligare än så har jag inte varit på ostkusten.

Västkusten kanske är väl långt åt fel håll för er del, men där är det ju samma sak - mest strandhus i vägen för havsutsikten.
Av Lyckaan
18 nov. 2013 15:40
Jag tror att det räcker för oss, annars får vi kanske köpa biljett för en dag till om vi absolut känner att vi har missat mycket, men börjar med en dag iallafall så får vi se. :)

Hmm, ja det känns nog smidigast med bilen då, så vi kan ta oss däremellan själva när vi vill. Perfekt att P-biljetten gäller på alla parker!

Efter att vi har varit på parkerna, är det värt att vara kvar i Orlando en dag till? Någon mer vi inte får missa att göra eller se där? Har iallafall läst att Orlando Outlet ska vara väldigt bra så man kanske ska göra ett besök där :)
18 nov. 2013 16:01
Ja det mesta har nog sagts, och bra dessutom :-)

Priset är nog ganska bra även om det går att hitta något billigare om man är flexibel med datum, ungefär vad vi gav, antar att det är Norwegian....

Visst kan man ta alla parker på en dag om man vill se lite av det viktigaste i varje men ska man se allt i en park tar det mer än en dag. Skulle inte själv stressa över det så, det är ofta småsaker och själva känslan i parkerna som man minns efteråt och det missar man ju helt om man springer till några få attraktioner.

Skulle själv kört mellan Disney-parkerna, även om det finns tåg och bussar mellan dem så går nog bil något snabbare. Mellan Universals parker går man.

Man spar ju lite tid på att köpa biljetterna hemma.

Vägen mellan Ft. Lauderdale och Orlando håller jag med om att det är bäst att ta den snabbaste, Floridas Turnpike eller 95.an som tar något längre tid och ofta har tätare trafik. Avstickare tar mycket lång tid om man ska köra längs kusten och det ser ungefär likadant ut överallt. För Sol och bad är det Miami Beach eller Key West som gäller, som ni redan är inne på. Jag skulle nöjt mig med Miami Beach (South Beach) då ni har så kort tid. Där finns mer än nog att fördriva några veckor så ni lär inte bli rastlösa där. Ni har mest av både shopping, utfärdsmöjligheter och allt annat i detta område (Miami/ Ft. Lauderdale).

Shopping, Sawgrass Mills som nämnts, Aventura Mall är störst men inte så fyndvänligt och inte outlet. Dolphin Mall i Miami är nära och bra, Miami International Mall ligger intill om det inte räcker. Håller med speciellt om Ross Dress For Less, verkligen ett ställe att fynda. Wallmart och Target är butiker man bör besöka. För Malls titta även på http://www.simon.com/ de har många malls i Florida. En fleemarket (loppmarknad) är ett måste för kul och billig shopping, den bästa vi besökt är Swap Shop i FT. Lauderdale (på vägen ut till Sawgrass Mills).
18 nov. 2013 16:04
Citerat från Lyckaan:
Jag tror att det räcker för oss, annars får vi kanske köpa biljett för en dag till om vi absolut känner att vi har missat mycket, men börjar med en dag iallafall så får vi se. :)

Hmm, ja det känns nog smidigast med bilen då, så vi kan ta oss däremellan själva när vi vill. Perfekt att P-biljetten gäller på alla parker!

Efter att vi har varit på parkerna, är det värt att vara kvar i Orlando en dag till? Någon mer vi inte får missa att göra eller se där? Har iallafall läst att Orlando Outlet ska vara väldigt bra så man kanske ska göra ett besök där :)
Det finns saker att se men med så kort tid ska ni nog läsa på en hel del och se vad ni verkligen vill lägga tid på.
Orlando Outlet har jag aldrig hört talas om, finns det så är det kanske någon liten butik, det finns hundratals sådana i området i och kring Orlando/Kissimmee.
18 nov. 2013 16:18
Citerat från Lyckaan:

Efter att vi har varit på parkerna, är det värt att vara kvar i Orlando en dag till? Någon mer vi inte får missa att göra eller se där? Har iallafall läst att Orlando Outlet ska vara väldigt bra så man kanske ska göra ett besök där :)
Varför pressa schemat med antal parker på en dag för att sedan stanna en extra dag? Visst finns det mycket att göra utanför Orlando, beyond the parks, men i ärlighetens namn är det väl för parkerna man åker hit. "Det där andra" gör de flesta för att man har tid över eller har varit där förut. Vi själva var där i 2 veckor (båda gångerna). Man blir rätt så överväldigad, mätt och trött i huvudet efter ett par parker och behöver en vilodag mellan varven. Jag tycker dock att det är bättre att ni i ert fall vilar någon annanstans och slår två flugor i en smäll :)

Premium Outlet finns på två (kanske fler?) ställen utanför Orlando - i var sin ände av International Drive kan man säga. Jag föredrar den sydliga, men de har olika affärer. Jag vet inte om jag tycker det är värt att stanna en extra dag bara för just de ställena, motsvarande (samma kedja) finns i hela Florida, så kolla länken jag skickade. Kanske passar det bättre att ta shoppingdagen på väg ner till Miami eller väl i Miami. Eller - om ni orkar gå lite till ;) - efter att ni varit i parkerna, outletten stänger kl 23.

Vad ni än gör åk inte till Orlando down town där finns ingenting av intresse när ni har så lite tid och ser ut att bara vilja ha det gottaste :)
Av Lyckaan
18 nov. 2013 18:45
Vi får se hur det blir med parkerna, men det känns iallafall mest värt att köpa biljett med hopper-tillägg, då vi kanske inte vill se precis allt i någon av parkerna, så tänkte försöka besöka det som vi vill under den dagen.

Men det är klart, känner vi att vi missat något och vill se det så kan vi köpa biljett för en dag till :)

Därför jag tänkte att om vi är där en dag extra kan vi ju ha en möjligt att besöka någon park en extra dag om vi inte är nöjda. Lite därför jag funderade på om det annars finns annat att göra, eftersom vi tänkte boka boendet hemifrån och funderar hur många dagar vi behöver vara där :) Om vi har en dag extra så känns det kanske inte lika stressigt.
Och vi lär nog vara trötta om vi är på parkerna 9-21 så då är det nog till hotellet och sova som gäller ;)

Utifrån alla tips tänkte vi såhär : Vi kommer dit den 16e januari på kvällen, det är ganska sent så då sover vi nog första natten i Fort Lauderdale, för att den 17e åka mot Orlando och se oss omkring, sen blir det besök på parkerna 18-19 jan, och ev om vi stannar där den 20e också?
Sedan åker vi mot Miami/Fortlauderdale den 21a (om det inte blir den 20e) och är där fram till den 25e då vi åker hem. :)
Av Pom
19 nov. 2013 12:03
Hej Julia!

Du skriver att du tänkt åka till FL i januari, är resan bokad undrar jag?

Under 2012 gjorde vi en liknande resa men flög då till Orlando och startade resan där. Sen gjorde vi parker under två dagar och begav oss söder ut ner mot FL. Väl där gav vi oss ut på en karibienkryss och avslutade resan på Miami beach och flög sedan hem därifrån.

Om jag får ge en personlig åsikt skulle jag ta en funderare på om det är värt att åka fl-orlando tur och retur...
Vi besökte Sea World och båda Universalparkerna men jag kan ärligt säga att jag de inte gav lika mkt i upplevelse som resten av resan gjorde. Jag tror att jag förväntat mig mer..Större-häftigare...sen fanns det givetvis mycket bra i parkerna- späckhuggarshowen- harry potter-hulken-simpson ride... Sen kan jag inte uttala mig om de mängder andra parker som finns :)

Men...som sagt, jag tror det blir stressigt för er att åka så mycket och samtidigt känna att ni kan njuta av er semester. Om möjligheten finns skulle jag absolut landa i Orlando.

Mvh Maria
19 nov. 2013 20:23
Hej!

Kul med en resa till Florida! Vi var där i September och det var fantastiskt bra!

Har ni redan bokat flygbiljett? Annars skulle jag fundera på att flyga till Orlando och hem från Miami! Då spar ni lite tid!
Florida är väldigt stort och de är längre avstånd än man tror! Vi fick massa bra tips från bland annat Nisse2ears och Floridasidan, så de är verkligen värda att lyssna på.( Tackar så mycket för det :) )
Vi tog Universals parker på 2 dagar och det passade oss väldigt bra och vi älskade det!

Ska man sedan bila ner till Key West så tar det längre tid än vad man tror då det är långa sträckor med låg hastighet. Det var fint och roligt att vara där men vi hade nog förväntat oss mer. Miami däremot var över förväntan och jag skulle rekommendera er att stanna där, finns massor att se och göra eller bara slappa på stranden :)

När det gäller shopping tyckte jag personligen att shoppingen var bäst i Miami. De stora Outletsen har ju massor men mycket var gamla modeller och det var väldigt mycket folk! Det beror väl självklart på vad man gillar. Men det var bra priser i Miami också så vi föredrog det :)

Trevlig resa!
Av Lyckaan
24 nov. 2013 16:49
Tack för alla era svar!!! :)

Ja flygresan är redan bokad. Vi valde att flyga till Fort Lauderdale för att det är direktflyg så vi flyger direkt och slipper mellanlandningar, därför det passade så bra tyckte vi :)

Vi har bestämt för att inte åka till Key West denna gång, utan det blir bara att vi först åker till Orlando för att besöka parkerna, främst Universal och Magical Kingdom/Epcot vi tänkte besök, 1 dag på varje, sen köper vi "hopper" biljetter, så om vi hinner kanske vi besöker fler parker, ska kolla hemifrån innan avresan vilka saker vi vill göra :)

Dock skulle jag behöva köpa ett par bekväma gympaskor att gå i första dagen, vart rekommenderar ni att göra det inköp? Funderar på Nike Air max eller liknande, så vi orkar gå runt i parkerna hela dagarna :)

Känns som att de flesta tycker att främs Sawgrall Mills Mall är bäst :)

Hälsningar, Julia