Florida tips på parker

Av Elarsen
19 aug. 2014 22:52
Visningar: 604
Hejsan!

Jag ska åka till Florida i oktober med mina barn som är 8 och 10 år. Vi har tänkt att vi ska gå på ca 3 parker men jag är så osäker på vilka som lämpar sig bäst för barn i dessa åldrar.
Är det så att Magic Kingdom är för barnsligt?
Vore jättetacksam om jag kan få tips på vad som ni tror är bäst och är det värt att köpa fast pass i oktober?

Tänkte också fråga om någon har provat på att simma med delfiner eller har umgåtts med delfiner någonstans I Florida och om det vore en rolig aktivitet för familjen? Hur mycket kostar det ungefär?

Tack :)
Av Birgere
19 aug. 2014 23:48
Jag tycker Magic Kingdom ska fungera utmärkt för er under förutsättning att barnen känner till Disney karaktärerna. Vilka övriga parker beror ju på intresse, kolla gärna lite på forumet så skapar du dig snart en uppfattning.

Bada med delfiner kan man tex göra på några ställen ute på the Keys där bla några av våra ungar gjorde det. Vi vuxna filmade o fotade istället. Kostnaden ligger på ung $150 för kanske 30min inkl 10min lektion om delfiner o hur man ska bete sig. Det brukar finnas 2 varianter, en där tränade delfiner umgås o leker med dig tillsammans med en instruktör och den andra varianten är att du simmar runt bland halvtama delfiner men du får inte röra dom.

Är ni i Orlando så är ju Discovery Cove ett alternativ som ni definitivt ska titta på.
20 aug. 2014 01:03
Vi tycker alla så himla olika men JAG tror ju att MK är en park som är alldeles lämplig för just BARN. Epcot brukar komma upp som den som är mest "vuxen". Jag skulle tippa att Universals Island of Adventure är roligast för barn om man måste välja. Animal Kingdom är mer en djurpark och har färre attraktioner, även om den också roar barn.

Fast pass kostar ingenting utan är "köbiljetter" som ni tar vid resp attraktion som har den möjligheten.

I Universals parker finns däremot Expresspass som kostar - dessa gäller på långt ifrån alla attraktioner. Är ni i parken under Halloween lär det vara mycket folk så då kanske passet kan komma till pass, men det kostar ju en hel del så du måste ju ta reda på vilka attraktioner ni är intresserade av och om passen gäller för att räkna ut om det är lämpligt för er. ENKLAST är att göra det på plats, även om passen då är dyrare än om ni förköper dem.

Jag utgår ifrån att du redan har sökt i forumet och läst alla trådar som finns, och där sett att både jag och andra gång efter annan uppmanar er som har svårt att bestämma er att kolla på YouTube - där finns massor av filmer gjorda av folk som gått runt i parkerna. Jag har länkat till flera sådana filmer bl a.

Sök i forumet efter Discovery Cove - det finns några trådar där folk berättar om upplevelser där. Utöver det så uppmanar jag dig att även här söka på YouTube - folk har lagt upp filmer på de FEM minuter de får klappa delfinerna där. Biljettpriser har du på deras hemsida. Delfiner i havet att simma med finns i Key Largo om jag inte missminner mig, om man inte vill besöka DC.

(Under tiden jag skrev hann Birgere emellan, och vi skriver ju ganska lika svar)
Av Elarsen
20 aug. 2014 22:12
Tack för svaren!

Vet ni även hur lång tid man behöver på parkerna? Behövs det en eller två dagar till Universal Studios och Island of Adventure? Hinner man åka och se allt om man har en dag per park?

// ELarsen
20 aug. 2014 22:32
Har skrivit rätt utförligt på min reseblogg om hur vi resonerade runt pakterna, vilka vi valde, vad vi tyckte osv:

http://www.4000mil.se/?p=599

Om det kan vara till någon hjälp...

Mina barn skulle fylla 9 och 12 när vi var där.
Av Zodezo
21 aug. 2014 14:14
Vi körde båda Universalparkerna på en dag och hade fastpass. Tror vi var där nio timmar totalt och hann då med allt vi ville åka, 15 attraktioner kanske kan jag tänka mig. En dag per park som Birgere säger tror jag också blir lagom om ni har barn med er och kanske vill ta lite lugnare tempo än vad vi hade.
21 aug. 2014 15:49
Citerat från Elarsen:
Hejsan!

Jag ska åka till Florida i oktober med mina barn som är 8 och 10 år. Vi har tänkt att vi ska gå på ca 3 parker men jag är så osäker på vilka som lämpar sig bäst för barn i dessa åldrar.
Är det så att Magic Kingdom är för barnsligt?
Vore jättetacksam om jag kan få tips på vad som ni tror är bäst och är det värt att köpa fast pass i oktober?

Tänkte också fråga om någon har provat på att simma med delfiner eller har umgåtts med delfiner någonstans I Florida och om det vore en rolig aktivitet för familjen? Hur mycket kostar det ungefär?

Tack :)
Lite reflektioner från våra resor:
Universal Studios tycker jag riktar sig lite mer åt barn som kan engelska, särskilt Disaster Studios, Beetlejuice, Horrow picture show. Sen är förvisso åkattraktionerna väldigt bra. Brorsan har varit där med sin 8-åring och tycker den är klart bättre än MK.
I oktober kanske det inte är prisvärt att köpa fastpass, räkna med ca 15 min väntetid på de flesta, som längst hade vi 45 min till Mumien. Dock se till att gå direkt till Dumma Mig. Där kan det bli sjuka köer.
Island of Adventure passar nog de flesta åldrar, gamla som unga med barnasinnet kvar.
Vi besökte Discovery Cove i Orlando inkl delfinsimning. Lite annorlunda park, lite lyxigare känsla med all-inclusive. Om det sen var värt pengarna vill jag vara låta vara osagt. Vi betalade 250 USD ink skatt(p/p) . Man kan ju besöka parken men utan att lägga till delfiner, då är det rätt prisvärt (179 USD när vi var där) eftersom det ingår besök till Seaworld och Aquatica (tror jag).
Själva simningen med delfiner är över på 10 sekunder, stod mest och frös. Men det var kul att simma med rockor.
24 aug. 2014 15:20
Har hört att på universal studios tar minst en dag! Tänk även på att det är långa köer och barn kanske inte orkar så mycket! Vet man kan betala mer och gå i kortare köer...

Hade nog valt en park och sen sätt om det kanske räcker. Men tre parker med barn...det här är USA och inte som hemma. Inte så billigt heller vad jag vet. Varför inte bara ta Disney!
Av Elarsen
25 aug. 2014 21:54
Hej igen och tack för alla svar!!!

Det lutar åt Bush Garden, Sea World och Universal Studios :)

Kan tänka mig att vi blir nöjda vilkea parker vi än tar.

//ELarsen
28 sep. 2014 20:50
Bra val. De tre bästa parkerna i Florida.

Väl där bör ni överväga Expresspass på Busch och Universal för bästa möjliga upplevelse. Priser är såklart satt efter säsong och kan därför alltid räknas som prisvärt!

Have fun!
28 sep. 2014 22:23
Känner att jag måste skriva här angående att SeaWorld är på tapeten. Se gärna filmen Blackfish (finns på Netflix) så kanske ni tänker om. Det är hjärtskärande hur de behandlar sina späckhuggare så att de mår psykiskt dåligt och i förlängningen blir en fara för människor (en av deras späckhuggare har dödat två personer).

Nej usch för Sea World som bara tänker på pengar och inte på djurens bästa.