Florida på sommaren

Av Annaer
18 aug. 2018 23:41
Visningar: 439
Hej!
Börjar fundera på nästa resa, sommaren -19. Sist var vi i San Diego & hyrde lgh i 5v & tanken är att göra ngt liknande. Anledningen till att vi är mest på ett ställe är pga en sjd jag har som gör det svårt att flytta runt.
Jag funderar på hur det är att resa till Florida ngn gång i juni, juli eller augusti ca 5-7v, värmen är inget problem. Kollade priser på homeaway & det är ganska mkt billigare i FL än i CA.
Vet att det är de mest regniga månaderna på året, men vad innebär det? Regnar det hela dagarna & molningt eller är det korta skurar som i ex Thailand? Är det ngn skillnad mellan öst- eller västsidan? Hur är det med risken för stormar, är den högre i slutet av sommaren?

// Anna
Av Birgere
19 aug. 2018 00:45
Värme får du räkna med och i stort sätt varje dag så mulnar det till framåt eftermiddagen/kvällen och ofta i kombination med en avsvalkande regnskur. Barriäröarna utefter kusterna brukar få mindre regn än 1km inåt land.
Västkusten är klart mysigast och har stränder i världsklass och östkusten ligger inte långt efter men havet är ganska oroligt där med högre vågor. Orkansäsongen pågår mellan juni tom november och störst risk är det i slutet aug-september ut, inget jag skulle ta hänsyn till.
Något annat man bör tänka på är risken för algblomning på västkusten. I år ska det vara den värsta på 10 år och den började redan i slutet av kuli och har gjort stränderna i sydvästra Florida i princip obrukbara.
Ska ni stanna 5-7 v på ett ställe så får ni i första hand fundera på vad ni vill göra, att ligga på stranden klarar man max 4h vilket gör att har man behov av att aktivera sig mer så blir orten viktig. Miami o Orlando är ju dom områden som har mest att erbjuda. Miami har en fantastisk latinsk storstadspuls medan Orlando har en mycket större variation på aktiviteter och natur men ligger inte vid havet (60-90min körning till öst resp västkusten) så här blir det poolen istället.
Då Orlando har otroligt mycket fler turister än tex Miami så är även utbudet på boende jättestort och billigare än kustorterna.
Valet är inte självklart och skepnaden på dom platser som ni har att välja på skiljer sig markant, det handlar nog mycket om vad ni vilja ha ut av vistelsen och vad ni vill hitta på när ni inte solar.
Personligen skulle jag åkt i juni och haft Orlando som bas då jag gillar att göra dagsutflykter och se och uppleva olika saker och samtidigt kunna nyttja överflödet av aktiviteter i Orlando eller bara lägga sig vid poolen o slappa.