Florida boende

Av Ffion
31 jan. 2010 22:55
Visningar: 7036
Sitter och planerar lite inför vår resa till Florida i påsk. Skulle vara toppen med lite hjälp med att hitta mysiga, strandnära men inte alltför exklusiva boenden i Siesta Keys, Anna-Maria Island eller Sanibel Island (har läst så mycket fint om dessa platser) och i Fort Lauderdale, alt. Miami Beach. Vi ska boka ca 3 nätter på öst respektive västkusten, (har därutöver boende i Orlando och Key West).
Velar lite mellan Fort Lauderdale och Miami Beach, resebyrån där vi köpte flygbiljetter avskräckte mig från att bo i Miami beach med barn, är det riktigt? Våra barn är 9 och 12 år.
Alla tänkbara tips mottages tacksamt!
Av Maddeck
1 feb. 2010 20:52
Hej,

Har inte bott på några av de platserna på västkusten som du nämner, men för hotell i Ft L och Miami så kan du kolla på hotels.se
Vi kommer att bo på Suites on south beach i april, jag hoppas inte att det ska vara nåt problem fast vi har småbarn.
Jag har inte hört att det ska vara dåligt att bo där med barn, så jag hoppas verkligen att din resebyrå har fel om det.
Möjligtvis att det kan vara störande med allt partaj om man bor mitt i smeten.

Mvh M
2 feb. 2010 00:01
Så härligt ni kommer att få det! Västkusten på Florida är absolut min favorit när det gäller stränder.

Vi var till Florida senast jul-nyår 07-08 och några nätter bodde vi på Sanibel Islands. En helt underbar ö där du kan gå efter stranden och plocka snäckor hur länge som helst. Det är lite exklusivt ute på Sanibel och ganska dyra hotell. Jag letade boende länge innan jag fastnade för Holiday Inn. Det ligger alldeles vid stranden (men det är svårt att inte göra det på Sanibel eftersom ön är så smal!) och var inte så hutlöst dyr som en del andra. Jag tyckte faktiskt att det var prisvärt och bra. Deras hemsida ger en idé hur det ser ut.
http://www.sanibelbeachresort.com/

Åker ni till Sanibel tycker jag absolut att ni ska göra en tur ut till Captiva Island. Där är verkligen paradiset!

Vad gäller din undran om Fort Lauderdale alt. Miami kan jag inte förstå resebyråns påstående. Det är inte värre liv i Miami än på någon annan turistort. Faktiskt till och med lite mer elegant och hippt tyckte jag. Fort Lauderdale är bara en turisthåla som jag inte har någon förståelse alls för. Trist helt enkelt. Har man åkt ända till Florida är det väl roligare att bo på ett mer genuint ställe. Det finns säkert folk som har en annan åsikt, men jag tror inte någon kan säga att Miami skulle vara farlig. Med en reservation. Det är i South Miami Beach ni ska bo. Det betyder att ni ska bo mellan 6:e och 23:e gatan. Sedan bör ni inte bo längre än tre parallellgator från stranden. Vilket innebär att hotellet bör ligga på Ocean Drive, Collins Avenue eller Washington Avenue. Där är det bra områden.

Miami Beach var ganska slitet och ruffigt för några tiotal år sedan. Då fanns det många skumma typer här. Numera är South Miami Beach upprustat med jättefina art deco-hus. Men utanför det upprustade området finns fortfarande den otäcka slummen kvar. Så det är viktigt att inte bo för långt norrut.

Jag har varit många gånger till Florida så undrar du över något mer så hör gärna av dig. Du kan också titta på det album jag gjorde vid vår senaste resa. Där finns lite bilder från både Sanibel, Captiva och Miami.
http://www.reseguiden.se/forum/resor/florida-jul-nyar-2007-2008-589
Av Joru
6 feb. 2010 16:08
Jag skulle rekommendera Fort lauderdale att bo i och sen ta en tur till Miami över dagen för att uppleva det med.
Dels för att det är något lugnare tempo i Fort lauderdale, bl.a. på stranden som jag även tycker är mycket renare och finare i Fort lauderdale.
Du kan även hitta väldigt fina motell till riktigt bra priser. Jag brukar hålla till i detta område som både är lugnt och har nära till stranden:
http://maps.google.se/?ie=UTF8&ll=26.130589,-80.105009&spn=0.007195,0.017896&t=h&z=17

Tips på riktigt bra motell i området:
Robindale http://www.robindalesuites.com/
Napoli Belmar http://www.napolibelmar.com/
Birch Patio http://www.birchpatio.com/
Sans Souci http://www.sanssoucihotel.com/
Tropi Rock http://www.tropirock.com/

Har bott på Robindale, Sans Souci samt ett motell som heter Avalon Waterfront inn, och nu blir det snart Birch Patio.
Jag och min sambo ska till Florida i Maj (1:a maj - 1:a juni) och bor då under hela tiden på Birch Patio. Men vi har även bokat ställen runt om i Florida utöver Birch.
Vi var på Anna Maria Island 2008, och det var ett riktigt fint ställe. Då var vi bara där över dagen. Den här gången ska vi bo tre nätter på ett B&B som heter Harrington house. Det är kanske inte helt gratis men läget är perfekt med egen terrass mot mexikanska golfen :-)
Kanske värt att kolla in? http://www.harringtonhouse.com/
Vi ska även bo i Miami en natt för att kunna gå ut på kvällen utan att behöva tänka på bilen. Ska då bo på Beacon Hotel för skojs skull :-)
Hotellen kring South beach är annars ganska dyra om man jämför med samma strandläge i Fort Lauderdale
Miami är jättefint och ska absolut upplevas, men mycket av det Miami man vill se är "South beach" med Art Deco arkitektur. Sen mycket fart på kvällarna/nätterna.

Detta var mina personliga åsikter och det finns säkert de som tycker Miami är bättre. Men åker man med barn så tycker jag att Fort Lauderdale är stället.

Tänk på att Spring Break håller på från mitten av februari till början/mitten av april (mest i mars) och då "invarderas" Florida av glada ungdomar från delar av landet.
Trevlig resa.

/Johan
18 apr. 2010 19:11
Det måste sägas vara i stort omöjligt att rekommendera hotell i Florida, det finns ju typ miljoner rum, och dessa byter ibland ägare/management.
Man får vad man betalar för, och inspektera rummen innan ni tar det.
18 apr. 2010 22:50
Citerat från ffion:
Sitter och planerar lite inför vår resa till Florida i påsk. Skulle vara toppen med lite hjälp med att hitta mysiga, strandnära men inte alltför exklusiva boenden i Siesta Keys, Anna-Maria Island eller Sanibel Island (har läst så mycket fint om dessa platser) och i Fort Lauderdale, alt. Miami Beach. Vi ska boka ca 3 nätter på öst respektive västkusten, (har därutöver boende i Orlando och Key West).
Velar lite mellan Fort Lauderdale och Miami Beach, resebyrån där vi köpte flygbiljetter avskräckte mig från att bo i Miami beach med barn, är det riktigt? Våra barn är 9 och 12 år.
Alla tänkbara tips mottages tacksamt!
Missa inte Clearwater!
26 okt. 2010 02:47
Jag kan varmt rekommendera homeaway.se
Vi hyrde bade lagenhet samt hus dar.
Det ar privarpersoner som lagger ut sina hus/lagenheter dar.
Ha en trevlig resa!
Av Camen
26 okt. 2010 17:09
Miami/ South Beach är underbart!!

I somras bodde vi på Howard Johnson Dezerland Plaza vilket jag kan rekommendera om man vill bo för en billig peng. Hotellet är lite äldre och något slitet men fungerar utmärkt och ligger direkt på stranden. Finns även en schysst pool, rolig restaurang i 50-talsanda där man sitter i gamla bilar och äter samt poolbar. Se bara till att få ett större rum med balkong, det är ett måste.

Här är inte så stökigt eftersom det ligger på Collins Avenue 87, en bit ifrån South Beach. Vill man ner till vimlet går det fint att ta buss för 2 dollar, taxi för 20 dollar eller att åka med hotellets gratisshuttle som går ett par gånger om dagen.

Vi bokade rummet genom Hotels.com

Titta gärna i mitt resealbum där det finns bilder från Miami Beach och från detta hotell.

//Camilla
2 nov. 2010 21:48
Tveka inte, välj Miami! Första gången vi åkte över resonerade vi precis som ni och valde Ft Lauderdale. Andra gången valde vi Miami och blev supernöjda. Kommer inte att åka till Ft Lauderdale flre gånger, däremot Miami, massor! Enda fördelen med FL är att det är närmre till ouleten Sawgrass Mills men det var inga problem att köra fråm Miami.

Precis som tidigare kommentar så välj South Beach men Grand Beach lite längre norrut ser toppen ut men då får man ta buss/taxi ner till restauranger/shopping mm
Av Dirigo
4 nov. 2010 23:23
Reste runt i Florida för 2 år sen och kan bara säga att jag tycker Miami var ett av de bästa ställen jag har varit på. Hyrde på ett BB på South Beach som var guld värt. Promenadavstånd till stranden och ett trevligt och lugnt område och supertrevlig personal/ägare. Miami är gjort för alla typer av människor och ni kommer inte att ångra er.
http://www.sobeyou.us/