Florida

21 apr. 2019 14:28
Visningar: 164
Vi är en familj som funderar på Florida nästa sommar. En vecka på västkusten och en vecka i Orlando. Har 2 frågor, först undrar jag om någon vet om det är skillnad på att åka i juni, juli eller augusti, vad gäller trängseln i Orlando parkerna?? Sen undrar jag hur vädret brukar vara i augusti? Fattar att det kommer skurar, men är det ofta riktigt dåligt väder då?
21 apr. 2019 16:38 (redigerad)
Attendance: Juni-Augusti är högsäsong i parkerna och skillnaderna mellan överfullt ena dagen och fullproppat den andra är marginella. Fastpass rekommenderas för en ok upplevelse. Hänga på låset alternativt stanna till stängning är andra alternativ, liksom ngn dags boende på Universals egna hotell där fastpass ingår. Kan ni åka innan eller efter skollovet är sista veckan i augusti helt ok gällande besöksantal. Tyvärr har Disney inga vidare lösningar utan här gäller ett evigt köande glatt ackompanjerat av enerverande Disneymusik. Vill inte ens tänka på när man öppnar Star Wars landet senare i år...falling down varning....

Vädret: Regnperioden startar i Juni och här faller också statistiskt mest regn. Juli och Aug är bara snäppet efter men har man flyt kan man slippa regn längre perioder på samma sätt som man kan ha oflyt och ha ihållande regn under längre tid. Det normala är dock att det faller kopiösa mängder regn under sen eftermiddag, för att sedan klarna upp igen.

Detta regn upplevs bara som uppfriskande och bidrar dessutom ofta till att folk lämnar exempelvis parkerna till förmån för de som stannar kvar.

Vi upplever nästan aldrig att vädret är ett problem när vi är över, men spendera å andra sidan oftast lite längre tid i landet.

God tur!
Av Birgere
21 apr. 2019 17:32
Orlando är väl nog världens mest besökta familjeresemål så i sin natur så är det mycket folk på skolloven.
Amerikanerna verkar ofta göra kortare besök men istället oftare, hänger nog mycket ihop med att dom har färre semesterdagar än vi. Så ett råd kan vara att undvika helgerna även under sommaren, använd helgdagarna till något av allt annat som Orlando med omgivning erbjuder. 4 juli bör även det undvikas för parkbesök.
Har heller aldrig upplevt eftermiddagsskurarna som något problem men många åkattraktioner stänger ner då tills ovädret dragit vidare och speciellt när det finns risk för åska.