Filippinerna i Februari!

12 jan. 2010 15:35
Visningar: 607
Hej!

Jag ska spendera februari på Filippinerna men vet inte var! Har vänner som kommer att vara på Boracay när jag anländer och skulle bli mycket glad för information om hur jag enklast tar mig dit från Cebu, eller om det finns en flygplats närmare? Kommer antagligen att flyga från Hong Kong och vet inte vad som är det bästa utgångsläget.
Vilka andra platser får man inte missa? Är ute efter vackra stränder, snorkling, dykning mm.
Enligt väderprognoserna är det regn på Cebu varje dag, det kan väl aldrig stämma? Eller?

Mycket tacksam för svar!

Emelie
13 jan. 2010 21:27
Hej!

Om du har Hong Kong som utgångsläge och skall till Boracay så är det enklast att flyga till Manila med Cebu pacific. I Manila byter du flyg till -Caticlan alt. Kalibo med Cebu pacific som har nya fräscha flygplan. Caticlan är för tillfället stängd pga. ombyggnad. Tycker absolut att du skall åka till Panglao island-Alona beach. Du flyger från Manila till Tagbilaran på Bohol som har broförbindelse med Panglao o sedan taxi 20 min till Alona beach. Det finns mycket att se på Panglao samt Bohol samt mycket bra snorkling och dykning. Vi har aldrig haft regn i feb. i Cebu. Kan även rekommendera Malapascua som ligger norr om Cebu. En liten o fin ö med bra dykning.

//Jocke o Carin.
13 jan. 2010 23:22
Åh vad roligt att höra! Tack så jättemycket!!!
5 feb. 2010 23:53
Är Caticlan stängt? Någon som har en aning om för hur länge. Blir nog en resa dit igen, men kanske även tillbaka till Bohol då det blev lite för stressat igenom förra gången, plus att jag inte gjorde tillräcklig med research om Bohol då. Tydligen är Alona beach det "rätta" stället. Denna gång stressad det inte igenom då man ska va i philis i 7 veckor. Är lite skeptisk till web-bokingar för boende och flyg då dom har en tendens att antingen "försvinna" eller så stämmer inte infot.
20 feb. 2010 11:30
Caticlan ar oppen igen och det var inga problem att boka via internet. Vi akte med phillipine airlines.