Tre veckor i Filippinerna i februari

10 nov. 2010 21:54
Visningar: 2562
Hej,

Jag och min karl ska åka till Filippinerna i tre veckor i februari. Nu när vi har upptäckt att det kinesiska nyåret äger rum precis då blev vi lite oroliga över huruvida det kommer att finnas hotell och hur dyrt allting kommer att vara egentligen. Borde man boka hotell i förväg? Hur långt kommer man på ca 800/natt?

Vår tänkta resväg är: Manila - Boracay - Bohol - Palawan/Busuanga - Manila
Hinner man allt detta på tre veckor? Vilken kan man hoppa över / får inte missa? Några andra tips på öar?

Hur är det med resvägar? Går det flyg mellan öarna, det borde väl vara smidigast? Borde man boka flyg hemifrån eller när man kommer fram, syftar speciellt på flyg från Manila till Boracay?

Supertacksam för svar!
11 nov. 2010 10:05
Hej,
Personligen, hade jag ingen anledning att klaga på prisläget när jag var på Boracay tidigare i år (feb). Jag vet att många anser denna ö vara den dyraste i Filippinerna, vilket är mycket möjligt med tanke på att den är så populär, men det finns gott om boende i alla prisklasser och priserna (även på mat och dryck) är ganska låga.
Ibland kan det vara smidigt att boka en eller två nätter i förväg, delvis så vet du vart du ska ta vägen när du har landat, men sedan kan du se dig omkring och kanske hittar något som "känns bättre". Vill du jämföra hotell och priser, kan du göra det på http://hotellin.se.
Rent generellt, kan det löna sig att boka flyg i förväg. Själv, köpte jag en biljett på plats, Manila - Caticlan (Boracay) vilket kostade mig ca 800 kr. Returen bokade jag tre dagar i förväg och det gick på ca 550 kr. Detta med http://www.airphilexpress.com/, men även http://www.cebupacificair.com/ flyger sträckan.
/M.
Av Lacmat
11 nov. 2010 22:52
Hej hej,

Det är bättre att du bokar hotel iförväg.
Det är så svårt o hitta boende den där tiden.
Det går flyga från manila til boracay, eller manila till bohol...

manila-palawan osv. om du vill inte fara till manila fram och tillbaka mellan öarna så är det smidigast att boka manila-boracay, boracay till cebu och sen kan du ta färja till bohol och det kostar bara 200 kr tor och tar ca 2-3 timmar.. från cebu kan du flyga till palawan och palawan kan du flyga till manila. genom det så sparar du tiden också.

Det går flyga mellan öarna.. det är lättast om man är i bohol så tar man flyg från cebu för att då kan man hitta connecting flight till andra öar bohol har bara till manila...

Lycka till och har ni så trevligt!
12 nov. 2010 10:59
Hej,
Under Kinesiska nyåret så blir det fullbokat i varje fall på Bohol/Panglao.
Vi hade full på hela ön fr 15 feb och en vecka framåt. Så förboka ert boende.
Satsa på 2 ställen i stället på 3 veckor blir det stressigt.
Manila--Tagbilaran (bohol) går flyg 4 ggr om dagen.
Caticlan--Cebu seaair..boka även flyg hemma.

MVH//Micke
12 nov. 2010 17:31
Tack så mycket för alla svar! Skönt med lite insidertips.

Det känns lite som att man kanske ska boka lite hotell i förväg trots allt. Hade inte tänkt det från början, men det känns säkrare. Vi vill ju inte riskera att vara hemlösa..

Är det någon som har varit på Busuanga(Palawan)? Funderar på ifall det är värt att åka dit. Har även kikat lite på Malapascua, men det är kanske lite väl öde för en hel vecka? Någon som har koll?

Karln min vill se djungel och storslagna landskap och jag vill mest softa o har det bra på en öde strand med klarblått vatten. Delade viljor och så rackarns många öar!

Tjingeling!