Filippinerna (3 veckor)

29 aug. 2017 12:00 (redigerad)
Visningar: 1391
Hej!
Vi planerar en resa till Filippinerna i februari 2018 och behöver lite tips. Landar i Manila den 14/2 tidigt på morgonen och tänkte direkt åka ut till någon ön. Tanke är att vi ska hinna med boracay, Palawan och Malapascua.

Vad är era erfarenhet av resa runt på Filippinerna? Är det krångligt och tar mycket tid? Hur ska man lägga sin rutt på bästa sätt så att man sparar tid.

Är det några andra plaster som rekommenderas mer än de jag nämnt?
Av Anniiea
30 aug. 2017 20:22
Hej!!

Nu har jag inte varit i Boracay Palawan och Malapascua. Men varit i Cebu som jag kan ge lite tips om...

När vi var där tog vi flyget från Manila till Cebu. Tog båten över till Bohol, ön brevid. Där kan man besöka chocolate hills aporna (Kommer inte ihåg namnet på dom), fjärilsträdgård etc. Sedan ta båten över till Cebu igen, men till Oslob där kan man simma med valhajar och det är en GRYMMM upplevelse. Dyker du? Då finns även Moalboal i Cebu dykning i världsklass!!

När vi reste runt förutom båt då ställde många lokalboende upp att köra spelande ingen roll om det var 1 h eller 5, dom körde. Och dyrt var det inte! Är lätt ta sig runt.
31 aug. 2017 21:16
Bantayan och Port Barton på Palawan lite lugnare och jättemysiga ställe - skulle gärna åka dit igen. Var även på Malapascua tycker nog det är mest för dykare kanske. Å inget ställe jag skulle återvända till. Stranden där vi bodde var inte så bra att bada vid.
12 sep. 2017 09:53
Tjenna max

räkna med att allt resande mellan destinationer kommer att ta en heldag, men annars är det inte mycket krångligare än asien.

som de andra skrev så är El nido ganska turistigt och Port barton är mycket lugnare... när det kommer till Malapascua så är det mera för dykare ja och du har dom kända Thresher sharks där. men du har också bra stränder uppe i norr som är bra bad stränder också. plus att du kan göra dagsutflykter till kalanggaman

Bantayan är mycket mera chill och lite mera saker att göra runt om än malapascua

ni kan göra resorna mellan el nido och cebu enklare också med air swift som flyger direkt från manilla och cebu men det är små plan och det är max 15 kg bagage tror jag

så om ni använder det så ta er Manilla - Puerto prinsessa (underground river) sen till antingen port barton eller el nido
sen direkt flyg till cebu och malapascua- Bantayan och sen cebu till Boracay (fast det är super turistigt med mcdonalds och starbucks :P) sen direkt därifrån till manilla

skulle vara min rekommendation

hör av dig om du har flera frågor
13 sep. 2017 12:50
Jag skulle åkt Manilla-Puerto Princessa på Palawan, bil/buss upp till El nido och varit där ett par dagar och enbart gjort island hopping, efter det skulle jag åkt till Tapik beach som ligger en timme öster om El nido.
Där hittar ni en fantastisk liten resort med prisvärt boende och inga turister, förutom dom på resorten så klart.
Vart ni åker sen är ju en smaksak, gillar ni en massa folk och turism, så är Boracay perfekt, Malapasqua är lugnt och fint men ganska tråkigt för icke dykare.
Bantayan gillade jag, lugnt ställe där folk cyklar och går, fina stränder och en del utflyktsmål.
Men jag skulle hellre åkt till Dumaguete, där finns mycket kul i närheten, bland annat Apo Island som jag tycker är ett ställe man bara måste besöka.
Flyget manila-el nido som Daniel nämner är ganska dyrt med en del begränsningar.
Att resa på Filippinerna kan ibland vara lite förvirrande och frustrerande.
Läs gärna på min hemsida för fler tips https://robertl98.wixsite.com/filippinerna-guiden
Av Cid
5 okt. 2017 21:28
Hej !Hej!
Planerar en resa till Filippinerna.behöver allt info ni kan tipsa mig !
som var är det bätre och landa ?Manila eller närmare Öarna , vet inte !
det ble lite krångligt att landa i MAnila och sen ta flyg och buss och båt för
att komma till Öarna ? vet inte ! .
Vill ta flyget sista Octuber eller börja i November.
tack för allt tips
11 okt. 2017 11:18
Vilka öar tänker du på, Cebu?
Filippinerna består bara av öar :)
Mindoro söder om Manila är lättillgängligt och bra och runt Cebu har du många trevliga ställen att besöka.
Både Manila och Cebu har internationella flygplatser, men det går ju många fler flyg till Manila.