Alona Beach i februari och...

3 nov. 2012 18:41
Visningar: 511
vad mer? Jag och sambon har bokat 17 dagar i Filippinerna i februari. Vi tänkte åka en eller två veckor till Alona beach. Kan någon rekommendera något annat schysst resmål relativt nära som är lätt att ta sig till från Alona beach. Vi har tittat runt lite men inte hittat något som är bättre än Alona och lättillgängligt. Det viktigaste för oss är att det är lätt att ta sig, vill inte lägga en flera dagar på att ta oss till ett annat ställe, eftersom vi inte har obegränsat med tid.

Ha det gott!
MVH Linda o Jens
Av Haikko
4 nov. 2012 21:58
Åk till Siquijor, knapp 2 tim med båt ifrån Panglao. Helt underbart!
Av Lasse79
6 nov. 2012 18:56
Mit tips om ni inte vill ha för mycket rundflackande är flyg till Dumaguete ta en van till Liquid Dumaguete. Mycket trevligt hotell i Dauin. Därifrån kan ni ta riktigt trevliga dagsturer med moppe till bl,a twinlakes och fina vattenfall. Finns även riktigt bra snorkling i Dauin och det är stället där man enklast åker till Apo Island som är ett riktigt dykarparadis. Har ni tur så finns även valhajarna i närheten. :) Staden Dumaguete är även den ganska trevlig.

Sedan hade jag åkt över till Siquior och lagt några dagar. Efter det tagit båten till Tagbilaran för att sedan åka till Panglao. Där finns allt. Fina stränder, trevliga restauranger, bra snorkling, fina utflykter och närhet till Tagbilaran och Bohol. En tvådagarsutflykt med moppe på Bohol ifrån Panglao är även det riktigt trevligt. Jag kan verkligen rekomendera nutshuts bredvid Loboc River. Ett fantastiskt ställe. Hyddor mitt ute i djungeln.

Hör av dig om ni vill ha fler tips! Ha en underbar resa! :)