Filippinerna ca 1 månad

7 jan. 2016 08:00
Visningar: 574
Hej,
Jag funderar på att åka själv till Filippinerna ca 1 månad och backpacka. Tänkte åka i slutet av Januari, men är detta en bra tid att åka?
Min nästa fråga är om boende, är de bäst att boka innan man åker eller är det enkelt att boka på plats?
Tänkte flyga till Cebu och utgå därifrån, har tänkt att åka till Malapascua eller Kasai? Har ni några tips om olika platser så kom gärna med det! Behöver alla tips jag kan få då jag aldrig varit i Filippinerna :)
24 jan. 2016 04:19
halloj

det är en bra tid att åka, stora grejen du bör tänka på är att 9 feb är kinesiskt nyår så en av största "peakerna" på året så mycket av hotell dykcenter osv kommer att vara fullbokade så se till att ha en plan och boka rum osv innan..

jag är upp i norra cebu på malapascua, jobbar på Evolution. ön är mest känd för Thresher sharks, så du bör passera här och dyka med dom, sen finns bantayan island som ligger väldigt nära här också som är mycket lugnare och bra strand häng :P hyr en moppe och kör runt en dag, bra snorkling också.

sen ta dig ner till södra med moalboal, qua avadis är en bra dykcenter där nere, svensk manager pernilla. dyk med sardiner

sen ner till apo island eller Siquijor , det skulle vara min rekommendation på res rutt en månad.

hör av dig om du har fler frågor
Medlemmen har tagit bort svaret