Filippinerna

13 mars 2011 15:08
Visningar: 1378
Hej!
Vi är en familj på tre personer som ska åka till Filippinerna 3v över jul och nyår. Landar på Cebu.
Undrar följande:
1. Finns det någon vettig reseguide typ Wilma guiden?
2. Har inte bokat hotell ännu. Hur bokar jag enklast? Via nätet eller på plats? Måste vi vara ute i tid då det är jul/nyår?
3. Är det någon som har ett förslag på tre bra platser att stanna på? Tänkte en vecka per ställe. Vill inte ha en massa vattenskotrar som åker förbi utan hellre lite lugn och ro. Gillar att snorkla.
// Nisse
28 mars 2011 17:31
1. vet ej men mycket kan du få här genom att läsa tidigare trådar.
2. Över jul och nyår kan det vara bra att boka i förväg, brukar funka bra över nätet.
3. T ex, Malapasqua (norra Cebu), Siqijour, Alona Beach på Panglao (sydväst om Bohol) Alla dessa ställen kan man nå från staden Cebu)

/Gittan
2 apr. 2011 20:39
Hej!
Tack för svaren. Malapasqua hade vi i åtanke och nu känns det som en vinnare. Panglao lät intressant. Är det svårt att ta sig dit?
// N
Av Haikko
2 apr. 2011 21:23
Lätt som en plätt!

Färja tar er dit på mellan 1 ½ - 2 tim beroende vilket företag ni åker med från Cebu.
Av Tima
28 apr. 2011 15:15
Hej Nisse

1. Finns inget bättre än Lonely Planet enligt mig, den guidar dig väl med bra översiktskartor

2. Bra att boka "något" då det kan vara lite kämpigt att hitta spontant lediga rum under jul och nyår. Boka 1-2 nätter, om ni inte gillar stället kan ni redan första dagar leta upp nytt.

3. Malapascua är min favorit, Boracay är kul att ha sett då stranden rankas som en av världens finaste och Bohol (panglao alona beach) är bra då det finns en del utflykter man kan göra. Malapascua är paradiset, liten ö utan bilar - helt perfekt.

Om du vill ha tips på boende;

Malapascua exotic dive resort, de ordnar även transfer från flygplatsen ut till deras Katamaran vid Maya som tar er direkt ut till resorten, resorten ligger väldigt fint, mycket prisvärt och supertrevlig personal.

Boracay - Villa Camilla, ligger vid pir nr 3. Här är det så mycket lugnare än pir 1 och 2, ni slipper nattklubbmusiken mm, allt är på gångavstånd - en lång vacker liten sandig väg utan trafik.

Ta gärna en titt i mitt resealbum för att få en liten glimt av allt det vackra landet har att erbjuda :-)
http://www.reseguiden.se/forum/resor/backpacka-pa-filippinerna-1596

Hälsningar
Fatima
28 apr. 2011 20:14
Tusen tack för ditt svar. Har Även tittat i din resdagbok och jag förstår att du haft en underbar semester. Känns bra att man fått lite input inför vår resa. Tack för att du tog dig tid att ge oss dessa tips. // N
8 maj 2011 22:33
Hej

Var på Boracay och Malapascua nu i februari. Min favaorit var helt klart Boracay. Malapascua tyckte jag var lite för lungt och jag är absolut ingen "partymänniska" man ska bara vara medveten om att hela ön stänger kl 22 för då stängs generatorerna på ön, varje hotell har sedan egna generatorer eller batterier så det finns fortfarande el men alla restauranger tar sista beställningen 21,30. Ön är väldigt inriktat på dykning och det är det de flesta som besöker ön gör. Snorkling på Malapscau var mycket bättre än Boracay och billigare.

När det gäller boende så håller jag med att Exotic dive center på Malapascua är klart bäst, vi bodde inte där men var där en del på dagarna och jag tror de ligger i ungefär samma prisklass som de andra ställena (det finns inte så många). På Boracay både vi på två ställen Villa Camilla och Tree house. Tree house hade mycket trevligare rum än Villa Camilla men jag kan rekommendera båda. Men försök hålla er till boatstation 3 det mycket lugnare (absolut inga vattenskotrar). De flesta hotell ordnar även hämtning från Caticlan (flyplatsen) till hotell och det kostar samma som om man skulle ta sig själv från flygplatsen. När det gäller att at sig till malapascau så går det en buss som ta ca 4h. Mitt tips är att veta vad saker kostar i förhand och se till att komma överens om priset i förväg annars blir man lätt lurad. Båten ut till malapascua är ett typ exempel jag har pratat med olika personer när vi var på ön och alla har fått betala olika mycket det kunde skilja upp till 500 pesos/pers, på en resa som lokal befolkningsen sa kostar 50pesos.

Det var en väldig blandning med tips men jag hoppas det kan hjälpa till lite :)

jenny
13 maj 2011 16:03
Hej och tack för ditt svar!
Nu har vi fått ytterligare några pusselbitar på plats.
Det känns bra att få så många bra tips från er som redan varit där.
Filippinerna är ju ett helt nytt resmål för oss så det känns lite spännande.
// Nisse