Filippinerna

Av Bojjje
3 sep. 2010 09:34
Visningar: 814
I november drar jag ut på min andra backpacking resa. Jag och en kompis planerar att åka till Thailand, Filippinerna, Bali och sen avsluta med Australien. Både Thailand och Bali har jag varit på innan så där känner jag att jag har allt under kontroll. Även i Australien har vi ett hum om vart vi ska ta vägen.
Däremot Filippinerna, där känner jag mig väldigt vilsen. Vi ska bara vara där två veckor, vilket känns som alldeles för lite nu när jag börjat läsa om alla dess öar. Därför behöver jag alla tips kan jag få, vad är det vi ska satsa på att se under vår korta vistelse?

Väldigt tacksam för svar.
Amanda
Av Haikko
3 sep. 2010 11:04
Flyg till Cebu, åk till Bantayan och Malapascua alt. Bohol, Panglao och Siquijor.
Boracay är väl ett alternativ också om man gillar fest osv, dock är ön rätt begränsad och liten så jag skulle nog inte stanna mer än 1v där och ska ni då vidare en vecka till så tappar ni tid eftersom det tar en stund att ta sig vidare till nåt annat resmål. Håller ni er kring Cebu så finns det alternativ så ni kan se mer utan att förlora mycket i restid.
Av Bojjje
3 sep. 2010 11:30
Vi har pratat lite om Boracay, men precis som du säger så känns det som om det tar mycket tid att ta sid fram och tillbaka dit att vi inte hinner se något annat i så fall. Jag ska läsa på lite om de andra ställena du skrev och prata med min kompis. Men tack så jätte mycket för tipsen!
Av Lacmat
5 okt. 2010 22:45
Cebu är bra...
du kan ta sig runt flera öar..
man kan flyga från bangkok direkt till cebu...
resan kan man planera från norr till söder och har alltid fina stränder...
7 okt. 2010 19:54
Håller inte med om att Boracay är så begränsat som en del anser. Jag har varit på Boracay fem gånger och varje gång hittar jag något nytt. Sen så går det båtar över till Mindoro från hamnen i Caticlan (samma båthamn som båtarna till/från Boracay.

Om man har ont om dagar så kan en mindre rutt vara:
Flyg eller buss, Manila - Caticlan (Boracay)
Flyg eller båt, Caticlan - Mindoro
Flyg eller båt, Mindoro - Manila
Av Lacmat
7 okt. 2010 21:18
det finns ingen buss från manila till caticlan... det är olika öar tyvärr... manila ligger i luzon och caticlan är i visayas so det är fly eller båt till manila...
8 okt. 2010 00:57
Jodå det finns visst "bussturer" från Manila till Caticlan. Går linje från Manila, givetvis så är det färja, men bussen åker med så du behöver i princip inte lämna bussen. Kostar typ 800php/person. Om jag inte missminner mig så tar den dock 20-24 timmar. Går även färja från Manila to Caticlan.

"The Ferries depart Manila at North Harbour. From Dumaguit you will have to get yourself to Caticlan. You do this by air-conditioned bus or the extremely budget conscious or adventurous try taking a jeepney.

Another way to get from Manila to Boracay is to take an air conditioned bus from Manila to Batangas in Calabarzon Region or Region 4, south of Manila.

From Batangas you can catch an overnight ferry to the island of Tablas in Romblon Province. This ferry will drop you off in the small port of Odiongan. From here it is a jeepney trip across the hills to the port of Looc or Santa Fe, where you can catch a banca boat to Boracay Island."