Fickpengar 4 barnsfamilj

Av 5b
12 sep. 2013 00:00
Visningar: 683
Vi planerar att resa till Thailand 2 månader från december och ut januari med våra 4 barn (6, 8, 10, 12 år gamla). Vi vill gärna resa runt lite (någon vecka eller två på varje ställe) och gärna runt på öarna utanför Phuket. Vi kan bo ganska enkelt, gärna i någon bungalow på stranden men planerar att äta alla måltider ute (fast inte på de lyxigaste ställena). Vi har 8000,- att spendera i veckan på boende, mat och utflykter (vi är inte intresserade av shopping). Räcker det?
Av Hille2
12 sep. 2013 07:03
Jag skulle kunna klara mig på mindre än 8000/MÅNAD i Thailand tillsamman med min tonåring. Dock inte i Phuket och på öarna därikring, då det mesta är mycket dyrare där än på mindre populära orter. Bungalow på stranden drar ju också upp priset en hel del och dessutom är det högsäsong. Båt och taxiresor drar också mycket pengar, särskilt om man är 6 personer.
8000 = ca 37000 bath/7 = 5300 tbh/dag = 883tbh/person och dag inkl utflykter, båtresor, mat och boende på stranden

Jag tror att det blir knapert för er att leva på den budgeten. Ska ni resa till Phuketområdet och dessutom besöka öarna och göra diverse utflykter så bör ni boka boendet i förväg så att ni vet hur mycket ni har att röra er med. Inte det lättaste att hitta billigt boende på plats på öarna mitt under högsäsongen och dessutom lär ni ju behöva två bungalows då ni är så många. Däremot går det säkert att hålla den budgeten om ni stannar i Phuket, bor långt från stranden och bara äter gatumat/på riktigt billiga ställen, fixar era utflykter på egen hand och inte åker taxi/speedboat.
Av Marilcj
12 sep. 2013 07:33
Håller med Hille2 där, det blir nog i snålaste laget!
Phuket m närmsta omnejd är dyrare än de mesta och det finns betydligt trevligare ställen, mindre exploaterat o betydligt billigare.

Vi hyr lägenhet och i en liten by mellan två städer, lite avsides, tar taxi några dagar i veckan de 2 milen enkel resa till nån av städerna, sticker ifrån och tar några nätter på annat håll, fixar till 90 % frukosten själv (de e nog de dyraste att äta ute), 30 % av luncherna ordnar vi själva, men oftast blir de bara frukt.
Äter alltid 2 rätters middag m god dryck ute om kvällarna.
Dessutom hyr vi en Vespa som vi kör runt med i närområdet, både för o komma ut o se saker men även för att köra o handla.
8000kr är vad vi räknar med per person på 5 v, till boende, mat, utflykter, transfer o likn, då bor vi för ca 70 kr/natten o lever gått och framförallt äter mycket av thaimaten som är betydligt billigare än den västerländska som barn många gånger vill ha.

Kolla er runt lite via nätet o jämför priser